28 Aralık 2020 - Pazartesi

Kemal Çebi’nin Sekreteri Burcu’nun Gücü

Yazar - Yılmaz Bacacı DÜŞÜNDÜKÇE
Okuma Süresi: 4 dk.
Yılmaz Bacacı  DÜŞÜNDÜKÇE

Yılmaz Bacacı DÜŞÜNDÜKÇE

yilmazbacaci@hotmail.com - 0 (532) 211-0151
Google News

Zaman zaman yazılarımda Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu ile Kemal Çebi’nin kanka olduklarını ifade eden cümleler paylaşıyorum. Biliyorum ki birçok okuyucum bu durumu gayet normal karşılıyorlardır. Ancak kankalık nerden geliyor, bu samimiyet nedir sorusunu hiçbir zaman kendilerine sorma gereği duymamışlardır. Ben kısaca anlatayım sizlere. Halen Küçükçekmece Belediye başkanı Kemal Çebi’nin sekreterliğini yapan Burcu hanım kısa bir zaman öncesine kadar Bakırköy Belediyesi kadrolarında görevli hatta işe gitmeden maaş alan (Bankamatik çalışanı) olduğunu duyanlarınız olmuştur. Duymadınızsa da sanırım bu yazım sonrası konu hakkında kısa bir araştırma yapacak arkadaşlarda vardır.

Bakırköy’den Küçükçekmece’ye Transfer Oldu

Kemal Çebi’nin Belediye Başkanı seçilmesinden kısa bir süre sonra Küçükçekmece Belediyesine transfer olan Burcu hanımın annesi ve kız kardeşi de Küçükçekmece Belediyesi kadrolarında kendilerine yer buldu. Kemal Çebi’nin Burcu talebini kendi belediyesinde personel göstererek inisiyatif kullanan Kerimoğlu’nun da elbet Kemal Çebi üzerindeki rolü tartışılmaz oluyor. Öyle ya birlikte Belarus gezisi yapan, Veliefendi de at yarışları izleyen Bülent Kerimoğlu da Kemal Çebi’den bazı konularla ilgili inisiyatif kullanması talebinde bulunabilir. Küçükçekmece Belediyesi’nde Kemal Çebi’den sonra bir numaralı isim olarak bilinen İlyas Dikici’nin ardından,  Kemal Çebi’nin sekreteri Burcu’nun da belediyede oldukça söz sahibi olduğu kulağıma gelenler arasında.

Fen İşleri Müdürünün Çekmeköy Sevdası

Çekmeköy’de milyon dolarlık villada oturduğu söylenen Küçükçekmece Fen İşleri Müdürü hakkında Kaymakamlık hakkında soruşturma açılmasına izin vermek için araştırma yapılmasını istemiş. İzin verilip soruşturma başlatılması halinde nelerin gün yüzüne çıkacağını tahmin etmemek mümkün değil. Soruşturma sürecinde ailesi ve yakın akrabalarının mal varlıkları da soruşturma kapsamına alınırsa sanırım dananın kuyruğu kopar. İlçe yönetiminde olan kızı Neşe’yi müdür olarak işe yerleştirdiği söylenen Fen İşleri Müdürü’nün personele yaptığı baskıcı yönetimi de dillere pelesenk olmuş.

Hemşericilik Had Safhada

Siyasette kişiler birbirini sevmese bile ortak değerde birleşmenin simgesi halini almış durumda. Bunun en bariz örneğini de Küçükçekmece Belediyesi Özel Kalem Müdürü İlyas Dikici’nin emrinde ki müdürlerin ortak özelliklerinin Tokatlı olması kanıtlıyor olmalı.   

Yapılan İhaleler İncelenmeli

Süleyman Gevezoğlu (Namı diğer Muhteşem Süleyman)’ın gözde elemanlarından olan Veteriner İşleri Müdürünün yaptığı ihalelere bakınca, ihalelerin ihale kanununa uyup uymadığını iyi irdelemek lazım. Kulağıma gelenler bakılırsa istenen ilaç farklı, götüren farklı. Bunları ben değil, sağda solda size yakın birçok adamınız konuşuyor. Hatta ilaçlama biriminde işine son verilen Soner Özcanlı bunu detaylıca açıklamıştı. Siz ona ispiyonculuk diyebilirsiniz ancak bu konuşulanlara bir açıklık getirmedikçe arkası gelir hatta başka konularda gündeme getirilir.  Bana gelen her bilgiyi süzmeden, araştırmadan yazdığım düşünülüyorsa boşa uğraşıyorsunuz derim. Bana gelen ses kayıtlarını, yazılı belgeleri, söylenenleri, anlatılanların tamamını yazsam, satırlar yetmez.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
Köşe Yazıları