27 Aralık 2020 - Pazar

Emanetçisinden 29 Yıllık Kelepir Arsa ve Binalar

Yazar - Yılmaz Bacacı DÜŞÜNDÜKÇE
Okuma Süresi: 5 dk.
Yılmaz Bacacı  DÜŞÜNDÜKÇE

Yılmaz Bacacı DÜŞÜNDÜKÇE

yilmazbacaci@hotmail.com - 0 (532) 211-0151
Google News

Emanetçisinden sözü nereden çıktı derseniz hemen açıklayayım. Bülent Kerimoğlu yaptığı bir konuşmasında bir dahaki dönemde aday olmayacağını açıklamıştı. Bu açıklamanın altında da önemli mesajlar var. Aslına bakılırsa bu dönem nasıl aday oldu, neden ısrarcı olundu, CHP Genel Merkezinde sabahlamalar nedendi? Günü geldiğinde bunları da kamuoyuyla paylaşırım. Gelelim asıl meselemiz olan 29 yıllık kelepirlere. 

Ortak Aranıyor

2016 yılında temeli atılan Bakırköy Belediyesi Hizmet binasının temellerinin atılmasıyla 29 rakamının kerameti Bakırköy Belediyesin de kendisini göstermeye baladı. Defalarca yazılıp çizilen, binaya tek kazma vurulmamışken harcanan milyonlarca lira paralar. Dönemin Ak Partili Meclis Üyesi İbrahim Keleş tarafından sertçe eleştirilen 15 Kasım günü ilki yapılan hizmet binasının yanında ki Kültür Merkezi ve Nikah Salonu inşaatı işletim hakkı ihalesi 29 yıllığına birilerine verilecekti. Halkın da tepki gösterdiği ihaleye katılan olmadığı için 11 Aralık 2018 gününe ertelenmişti. Yaşananlar sonrasında gelinen nokta, Bülent Kerimoğlu, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ile kaba inşaat halinde bekleyen Belediye Hizmet Binası’nın bir kısmını Kaymakamlığa, bir kısmını ise Emniyet Müdürlüğü'ne vermek koşulu ile eksik kalan işlerinin tamamlanması ve ortak çalışma yürütme konusunda ön prensipte bir fikir birliğine vardıklarını meclis de yaptığı konuşmasında açıkladı. Bu açıklamanın meali şudur; Sayın Valim ben bu işi beceremiyorum, destek verseniz de şu işi tamamlasak, sizin de hakkınıza düşeni veririz.

Halkı Yok Sayarsanız Karşılığını Bulursunuz

Bakırköylüler çok iyi hatırlar Bülent Kerimoğlu, bir ara Zeytinlik Halk Pazarını yıkıp, yap işlet devret modeliyle birilerine vermeye çalışmıştı. Ancak medyanın konuyu gündeme getirmesiyle birlikte, çarşı esnafı ve halkın karşısında direnemeyip uygulamadan vaz geçti. Hatırlatmakta yarar var. Osmaniye mahallesinde bulunan Atatürk Spor ve Yaşam Köyü’de bir zamanlar BJK kulübüne verilmeye çalışılmıştı. Halkın gösterdiği tepkiler yerini bulmuş, siyasi baskılar da gündeme gelmişti. Sonuç, halk kazandı, Bülent Kerimoğlu hüsrana uğradı. Yıllardır üçüncü şahıslara kiralanmaya çalışılan en son Ayla Koçer isimli şahsa kiralanıp, Vahide Sultan Huzur Evi tabelası dahi asılan Yeşilköy BAKYAŞAM Huzur Evi’n de bürokrasi ve yasalar aşılamadı. Yıllardır atıl halde bekleyen Huzur Evi’ne belediye kira ödeyerek zarar ediyor. Sukutu hayal yaşayan yine Bülent Kerimoğlu oldu. Sayın Bülent Kerimoğlu, halkın ve yasaların onaylamadığı hiçbir projeyi hayata geçiremeyeceğini anlamış olman gerektiğini düşünüyorum.     

Bakırköy Belediyesi’ne Tek Muhalefet Medya mı?

Geçtiğimiz günlerde Sevgili kardeşim Selvi Sarıtaç imzalı 29 yıllık iki ayrı haber gündeme bomba gibi düştü. Tam da deprem arifesinde iki boş arazinin 29 yıllık yap işlet devret modeliyle gündeme gelmesi halkın da tepkilerine neden oldu. Halk arasında Zuhuratbaba top sahası olarak bilinen, içerisinde Yücespor tesislerinin de bulunduğu Bakırköy Belediyesi’ne ait, 23 pafta 144 ada 285 parsel sayılı 6 dönümlük arazinin 29 yıllığına özel bir işletmeye verilmesinin kararı meclisten geçti. İrtifak ve intifa hakları tapuya şerh edilecek. Alınan bu kararla bir anlamda Bakırköylülerin de 29 yılı ipotek altına alınmış olacak. Buna benzer bir karar da seçimler öncesi Yenimahalle Muhtarı Nihat Şahin’e, Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’nun ‘Yenimahalleliler Evi’ yapacağının sözünü verdiği, yıkılan SSK binasının yanında bulunan 2 dönümlük arazi için alındı. CHP’li meclis üyelerinin oy çokluğu ile 29 yıllığına “Yap, işlet, devret” modeliyle özelleştirilmeye açılan karara ve Zuhuratbaba top sahası için alınan karara muhalefet meclis üyeleri hayır oyu vermişlerdi. Görünen o ki Bakırköy halkının çıkarlarını Bakırköy Belediyesi yönetiminde çoğunlukta söz sahibi olan CHP’li meclis üyeleri değil muhalefet meclis üyeleri korumaya çalışıyor. Tamda deprem olayının yaşandığı günlerde gündeme gelen bu iki karara halk nasıl bir tepki verecek bekleyip görelim.

 Sırada Cevizlik Muhtarlığı mı var?

31 Mart seçimleri sonrası yaklaşık 7 aydır atıl halde bekletilen Cevizlik Mahallesi Muhtarlığı binasının akıbeti de meçhul. Gönül Çavuşoğlu’nun seçimleri kaybetmesinden sonra seçilen Muhtar Hülya Özdemir’e verilmeyen bina, yakın bir zamanda bilmem ne evi, falanca filanca merkezi yapılmak üzere birilerine 29 yıllığına İrtifak ve intifa hakları tapuya şerh edilerek ihale edilirse şaşırmam.

NOT: Aldığım duyumlara göre Cevizlik Mahallesine İBB tarafından bir muhtarlık binası yapacakmış. Bu nasıl bir aymazlıktır?

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
Köşe Yazıları