04 Haziran 2021 - Cuma

Bülent Kerimoğlu Tutturamadığı Bütçeyle Gurur Duydu

Yazar - Yılmaz Bacacı DÜŞÜNDÜKÇE
Okuma Süresi: 5 dk.
Yılmaz Bacacı  DÜŞÜNDÜKÇE

Yılmaz Bacacı DÜŞÜNDÜKÇE

yilmazbacaci@hotmail.com - 0 (532) 211-0151
Google News

Sevgili Bakırköylüler 2020 yılı bütçesinin 50’sinin gerçekleşmesinden gurur duyan bir belediye tarafından yönetildiğinizi biliyor musunuz? Kesin hesapların görüşülmesinin yapıldığı meclis toplantısında bütçe hakkında görüş ve düşüncelerini aktaran CHP Meclis Üyesi ve Belediye Başkan Yardımcısı Taşkın Toprak, 50’si gerçekleşen bütçeden gurur duyduklarını söyledi. Neymiş efendim bütçeyi Pandeminin etkisini göz önüne alarak, mali disiplin ve tasarruf tedbirlerini gözetilerek rasyonel akılla hazırlamışlar. Sonuçta 50’sinin gerçekleşmesinden de gurur duymuşlar. 295 Milyon Liraya denk gelen 50 bütçenin 267 Milyonu personel, SGK gibi giderlere, 28 Milyon Lirasının da belediyecilik hizmetlerine harcanmasını başarı olarak görüyorsanız, kargalar bile güler.  

 

Bakırköy Belediyesi Pandemiye rağmen gelirlerinde geçen yıla göre artış, giderlerinde ise azalma olduğu halde mali anlamda başarılı bir yıl geçirmiş. Bu başarının sırrı da 3.5 yıldır bütçede uyguladıkları disiplini çalışmaymış. Bu noktada ister istemez şu soru akla gelir; Gelirler artmış, giderler azalmış olmasına rağmen hiçbir yatırım yokken belediyenin borcu neden azalmamış da çoğalmış? Üstelik geçmiş dönemde yapılan hizmetlerin neredeyse tamamının Bülent Kerimoğlu döneminde verilmiyor olması da oldukça düşündürücü. TJK at yarışlarından ve Atatürk Havaalanından gelen gelirlerin elinizden alınmış olmasını bahane etmeyin. Çünkü o gelirler Ateş Ünalerzen’in ikinci döneminde de yoktu. Öyle olmasına rağmen Ünalerzen,  Bakırköylülere Botanik Park’ı, ve sizin Kızılay’a verdiğiniz Yeşilköy’de ki huzur evini kazandırmıştı. Son dönemlerde mezbelelik hale gelen Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezini de unutmamak lazım.

Yaptıklarını değil Yıktıklarını Örnek Verdi

En büyük başarılarından biri de Bakırköyspor Vakfı ve tesislerinin yıkmakmış. Oysa yıkılan yerlerin büyük bir bölümünün mahkeme tarafından ruhsatlı ve yasal olduğu kanıtlanmıştı. Hatta konu TBMM’de de gündeme gelmişti. Yıkım esnasında bir işçinin ölümüne neden olmayı başarı olarak görüyorsanız, Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’nun vatandaşlara karşı kabadayı edasıyla kafa tuttuğu davranışlardan dolayı yargılanarak 10 ay ceza almasını başarı olarak görüyorsanız, başarılısınız demektir.

Bakırköy Belediyesi encümen kararına göre 2780 metrekare kaçak olduğu tespit edilen alanda, 7 bin  metrekare yıkmayı başarı görüyorsanız, başarılısınız.

Tüm bu yaşananlar sonrası Bakırköyspor Vakfı’nın yıkımıyla alakalı mahkemenin Bakırköy Belediyesi’ni haksız bulmasını başarı olarak görüyorsanız, başarılısınız.

Halen istinaf mahkemesinde olan kararın Vakıf adına kesinleşmesi halinde Bakırköy Belediyesinin milyonlarca lira tazminat ödemek durumunda kalacağını başarı olarak görüyorsanız, başarılısınız.

Demokrasi Parkı ve Cumhuriyet Evi’ni, belediye şirketi olan BYUAŞ üzerinden Kerimoğlu’nun Esenyurt’ta bulunduğu dönemde birlikte siyaset yaptığı arkadaşı Can Ali Tan’ı, işletmesi için görevlendirdiği yerde çayı, kahveyi parayla satmayı başarı görüyorsanız, başarılısınız.

Bakırköy Belediyesi’nin BAKUT ekibini dağıtıp yerine kreş açmayı, yıllardır muhtarlık binası olarak kullanılan yeri yeni seçilen muhtara vermeyip Kent Konseyine tahsis etmeyi başarı olarak görüyorsanız, başarılısınız.

Ateş Ünalerzen döneminde ücretsiz hizmet veren  'Muazzez İlmiye Çığ, Zübeyde Anne, Ülkü Adatepe, Barış Manço, Hasan Ali Yücel, Can Yücel ve Adile Naşit Çocuk Evi’ni ücretli, hale getirmeyi başarı olarak görüyorsanız, başarılısınız.

120 çocuk kapasiteli Adile Naşit Çocuk Evi’nin kapasitesini arttırarak Şehit Yarbay Songül Yakut ismi ile Bakırköylülere yeni inşa edilmiş gibi göstermeyi başarı olarak görüyorsanız, başarılısınız.

Fahri Korutürk (İstasyon) ve Ebuzziya Caddeleri üzerindeki büfe konduların Valilik kararı ile kaldırılmasını Kerimoğlu’nun başarısı olarak görüyorsanız, başarılısınız.

Nisan 2018’de yıkılan büfelerin olduğu caddelerin peyzaj, ışıklandırma ve çevre düzenlemesini yaparak 1 Ağustos’ta açılışını yapacağınızı söylemiş olmanıza rağmen bu açılışın yapılmadığını başarı olarak görüyorsanız, başarılısınız.

Yedi yıllık görev süresinde Bakırköy Belediyesi bütçesinden bir lira katkı sunmadan yapılan Cem Evi’nde Cem yapmamayı, gelenek olan lokmayı dağıtmamayı, açıldığı günden bu güne parmakla sayılacak kadar cenaze merasimi yapmayı başarı olarak görüyorsanız, başarılısınız.

Velhasıl Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, mali anlamda bu kadar başarılı olmasa Puruva34 projesinden daire alabilir miydi? Kazancından tasarruf edip, yatırıma dönüştürmek büyük bir mali başarıdır.    

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
Köşe Yazıları