07 Haziran 2023 - Çarşamba

Hakan Bahadır’a Yakışmadı

Yazar - Yılmaz Bacacı DÜŞÜNDÜKÇE
Okuma Süresi: 3 dk.
Yılmaz Bacacı  DÜŞÜNDÜKÇE

Yılmaz Bacacı DÜŞÜNDÜKÇE

yilmazbacaci@hotmail.com - 0 (532) 211-0151
Google News

 

Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır’la Şirinevler Mahalle Muhtarı İbrahim Güzel, arasında geçen tartışma sonrası sosyal medya da Bahadır’ı yerle yeksan etmişler. Bahadır’a yapılan eleştirilerin nedenine baktığımız da Muhtar’ın İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun  muhtarlık binasında ağırlamasından kaynaklandığını görüyoruz. Muhtarın açıklamasına göre Bahçelievler Belediye Başkanı yaptığı bir konuşmasın da  “Bugün mahallelerimizden bir tanesine Ekrem İmamoğlu gelmiş muhtar da ona teşekkür etmiş. Hadsiz muhtar, seninle hesaplaşacağız. Ekrem İmamoğlu ne yapmıştı da sen teşekkür ediyorsun seninle görüşeceğiz” şeklinde talihsiz bir konuşma yapmış. Sonrasında da muhtarlık binasını tahliye etmek için zabıtaları görevlendirmiş. Hakan Bahadır’a şunu sormak lazım; Muhtarların hiçbir partinin temsilcisi olmadığını bilmiyor musun da muhtara İBB Başkanına teşekkür ettiği için hadsiz seninle hesaplaşacağız gibi bir cümle kuruyorsun? Sayın Bahadır unutma ki muhtarlar hiçbir siyasi partinin çatısı altında seçime girmez, halk tarafından seçilir ve direkt Cumhurbaşkanlığına bağlıdır. Yeri gelmişken sormak lazım Sayın Hakan Bahadır, şahsınız da İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu belediye binanız da ağırlamıştınız. Şimdi Cumhur Başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, çıkıp Hakan Bahadır sen nasıl İstanbulu yönetemeyen Ekrem İmamoğlu’nu makamında ağırlamak gibi bir hadsizlik yaparsın ? dese. Ne yapardınız ? Hadsiz ve hesaplaşacağız sözleri şahsınıza ve makamınıza hiç yakışmamış.  

 

Geçmiş dönem Belediye Başkanı Osman Develioğlu zamanında muhtarlık hizmet binası olarak yapılan ve hizmete açılan bina ile ilgili Hakan Bahadır’ın muhtara karşı yaptığı konuşmada “İBB Bahçelievler’e ne yaptı da teşekkür ediyorsun” cümlesinin ana nedeni İBB eski başkanlarından merhum Kadir Topbaş zamanında gündeme gelen, Mevlüt Uysal döneminde yapılmayan, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ilçeleri ziyaretleri serisinde Bahçelievler Belediyesi’ni de ziyaret ettiğinde yeniden gündeme alınıp yapılacağı sözünün verilmesi halinde halen atıl halde bulunan Kocasinan semt sahası ve zemin altı otopark projesinin atıl halde bırakılmasından kaynaklanıyor olmalı.   

 

Öyle de olsa talihsiz bir açıklama olmuş. Muhtarlık binasını tahliye kararı almak bana Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’nu hatırlattı. 2019 seçimlerinde Bülent Kerimoğlu’nun desteklediği söylenen muhtar adayı seçimleri kaybedince 30 yıllık muhtarlık binası seçimi kazanan muhtara teslim edilmeyip Kent Konseyi’ne tahsis edilmişti. Tamam Bülent Kerimoğlu’nun hizmet belediyeciliği anlayışında olmadığını biliyoruz da siz muhtarlık binasını boşalttığınız da Bülent Kerimoğlu’ndan ne farkınız olacak onu bilemedim.  

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
Köşe Yazıları