14 Eylül 2023 - Perşembe

Ak Parti Küçükçekmece’de haraketlilik başladı

Yazar - Yılmaz Bacacı DÜŞÜNDÜKÇE
Okuma Süresi: 3 dk.
Yılmaz Bacacı  DÜŞÜNDÜKÇE

Yılmaz Bacacı DÜŞÜNDÜKÇE

yilmazbacaci@hotmail.com - 0 (532) 211-0151
Google News

Dört yıldan bu yana Küçükçekmece’nin sorunlarıyla ilgili sessiz görünen Ak Parti İlçe Teşkilatı’nda yerel seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte haraketlilik başladı. Malum birileri bir yerlere aday olacak, ya kendisi göstermesi, ya da geçmişte yaptıklarını üst makamlara duyurması lazım. İlçe teşkilatında nasıl bir haraketlilik var derseniz kısaca açıklayayım. Mevcut İlçe Başkanı Recep Şencan belediye başkan aday adayı olmak için görevinden istifa edecek. Bununla birlikte meclis üyesi olma düşüncesinde ki yönetim kurulu üyelerinin de istifa etmesi gerekiyor. 07 Ekim’de yapılacak olan kurultay öncesinde tüm bu istifalar gerçekleşecek ve Recep Şencan’dan boşalan ilçe başkanlığına yeni bir isim atanacak. Büyük bir olasılıkla atama öncesi temayüller gereği il başkanlığına üç isim sunulacak. Büyük ihtimalle bunlar teşkilat başkanı Hikmet Kişmiroğlu, başkan vekili Sami Şahin ve seçim işleri başkanı Av. Mustafa Sevim olacaktır. Kimin şansı daha fazla derseniz sanırım Mustafa Sevim diğerlerine göre bir tık daha önde.

 

Büyük ihtimalle Ak Parti Küçükçekmece bu dönem aday adayı rekoru kırar. Şimdilerde henüz ismi anılmayan ancak ilişkilerini partinin üst makamlarında göstermeye çalışanların olduğu kulağıma gelenler arasında. Bunun yanında mevcut ilçe başkanı Recep Şencan’ın kendisini uzun zamandır belediye başkanlığına hazırladığı biliniyor. Şencan’la birlikte mesai yapan Küçükçekmece ve İBB meclis üyesi Sıddık Özgenç, girişkenliği ve çalışkanlığıyla hiçte yabana atılacak bir isim değil. Geçmiş dönem belediye başkan yardımcılarından Hüseyin İpek ve Enver Şengül üstü kapalı bir şekilde bu yarışta biz de varız diyor. Geçen dönem başarısızlığı sonucu seçimleri kaybederek belediye başkanlığını CHP’ye kaptıran Temel Karadeniz’de adaylıkla ilgili ismi geçenler arasında. Yedi yıl süreyle Küçükçekmece ilçe başkanlığı yapan Av. Mustafa Korkut her ne kadar açıkça adayım demese de kendisine görev verilmesi halinde görevden kaçmayacağını söylüyor. İki dönem Küçükçekmece belediye başkanlığı yapan Aziz Yeniay, aday adayı olarak ön plana çıkmasa da halk arasında kendisini yeniden belediye başkanı olarak görmek isteyenlerin sayısı oldukça fazla. Önümüzde ki günlerde belediye başkan aday adayları, meclis üyesi aday adayları yavaş yavaş kendilerini göstermeye başlayacaklardır. Süreci izleyip görelim bakalım kimler aday.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
Köşe Yazıları