05 Mart 2024 - Salı

Dakika bir gol bir

Belediye başkan aday adaylığı döneminde basınla yan yana gelmeyen CHP Bakırköy Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Ayşegül Özdemir Ovalıoğlu, nihayet Bakırköy de görev yapan gazeteci arkadaşlarla bir araya geldi.

Yazar - Yılmaz Bacacı DÜŞÜNDÜKÇE
Okuma Süresi: 4 dk.
Yılmaz Bacacı  DÜŞÜNDÜKÇE

Yılmaz Bacacı DÜŞÜNDÜKÇE

yilmazbacaci@hotmail.com - 0 (532) 211-0151
Google News

 

Belediye başkan aday adaylığı döneminde basınla yan yana gelmeyen CHP Bakırköy Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Ayşegül Özdemir Ovalıoğlu, nihayet Bakırköy de görev yapan gazeteci arkadaşlarla bir araya geldi. Geldi gelmesine de daha ilk buluşmada golü attı. Saat 10;00’da başlaması gereken kahvaltıya erkenden gelip gelenleri karşılaması gerekirken tam tersi yaşandı. Ben ve Mahmut Erdinç kahvaltı mekanına ilk gelen kişiler olarak misafirleri karşıladık. İlk randevuda golü yedik.

İdealist ve savaşçı bir kişilik olunca mağlubiyeti nasıl galibiyete çeviririz araştırmasını yaptım çokta zor olmadı.

Elbet Bir Bildiği Vardır

Mutlaka benim gibi başkalarının da dikkatini çekmiştir. CHP Bakırköy Belediye Başkan Adayı Ayşegül Özdemir Ovalıoğlu^nu aday adayı olduğu sürede afişlerde, tanıtım broşürlerinde ve yaptığı konuşmalarında kendisini Doç. Dr. Ayşegül Özdemir Ovalıoğlu olarak tanıdık. Nedendir bilinmez başkan adayının tanıtımlarını Doç. Dr. Ayşegül Özdemir Ovalıoğlu, Dr. Ayşegül Ovalıoğlu, Ayşegül Özdemir Ovalıoğlu gibi farklı şekillerde görmeye başladık. Bakırköy’ü iyi tanımadığı gibi kendisinin de tanınmadığını düşünerek böyle bir yola başvurmuş olabilir. Sıfır kilometre bir siyasetçi olunca ister istemez vardır elbet bir bildiği !!

Atama Başkan Atama Meclis Üyesi Listesi

Gelelim golü yediğimiz kahvaltı meselesine. Başkan adayı kendisini tanıtmayla başladığı konuşmasında, mevcut belediye yönetimini bir sağa bir sola savurup durdu. Bana göre gelebilecek soruların önünü kesmek için Ali Rıza Akyüz’ün 1. Sıra meclis üyesi olmasını kendisi rica etmiş Ali Rıza Akyüz’de kendisini kırmamış açıklaması yaptı. Sayın Ovalıoğlu, böyle bir açıklamanın hiç gereği yoktu, geri tepebileceğini de düşünmen lazımdı. Hani şahsınızın hiçbir müdahilinin olmadığı meclis üyesi listesi var ya  1.3.7.8, 17, 19, 21, 23, 25. Sıra meclis üyelerinin neredeyse hepsi, bunun yanında kontenjan 1.2. sıra adaylarının tamamını tıpkı sizin Bakırköy belediye başkanlığına atamanızı yapan Ekrem İmamoğlu’nun atadığını bilmeyen yok. Gerekçelerini hemen açıklayayım. 1.2.7.8 sıralarda yer alan Ali Rıza Akyüz, Uygar Elitoğ, Erkan Gül, Mustafa Fazlıoğlu hepsi kurultay delegesi. İmamoğlu’nun özellikle atamasını yaptığı belediye başkanlıklarında meclis üyesi listesinde yer alması gerektiğine inandığı isimler. Sizin ricanızı kırmadığını söylediğiniz A. Rıza Akyüz’ün de ataması İmamoğlu’nun isteğiyle gerçekleşmiştir. Bakırköy Belediye başkan aday adaylarından aynı zamanda kurultay delegesi olan A. Rıza Akyüz’e yapılan teklifin aynısı kadın aday adaylarından geçmişte de başkan aday adaylığı, milletvekili adaylığı olan yıllardır CHP çatısı altında siyaset yapa Nurdan Erdiş Başbay’a da yapılmış ve kendisi bu teklifi kabul etmemiştir. Bilin istedim. Kontenjan 1. Sıra adayı Ertan Yıldız’ın İmamoğlu’nun danışmanı olduğunu bilmeyen yok. 2. Sıra adayı Temel Polat tam evlere şenlik bir atama. Kendisi Bahçelievler meclis üyesi aynı zamanda da başkan aday adayıydı hoppp Bakırköy’e atandı. Affınıza sığınarak merakımdan soruyorum. Bakırköy Belediye Başkanı seçilirseniz belediyeyi hiçbir belediyecilik deneyimi olmayan  Doç. Dr. Ayşegül Özdemir Ovalıoğlu mu, Ayşegül Özdemir Ovalıoğlu mu, Dr. Ayşegül Ovalıoğlu mu yönetecek? Ya da tüm bu isimler sembolik bir başkan olarak makamında oturup, Ekrem İmamoğlu’nun atamasıyla oluşturulan meclis üyelerinin akilleri mi yönetecek? 

 

  

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
Köşe Yazıları