27 Aralık 2020 - Pazar

Bülent Kerimoğlu’nun Vazgeçilmez Meclis Üyeleri

Yazar - Yılmaz Bacacı DÜŞÜNDÜKÇE
Okuma Süresi: 7 dk.
Yılmaz Bacacı  DÜŞÜNDÜKÇE

Yılmaz Bacacı DÜŞÜNDÜKÇE

yilmazbacaci@hotmail.com - 0 (532) 211-0151
Google News

Kemal Kılıçdaroğlu, tüm CHP’li belediye başkanlarının katılımıyla Afyon’da çalıştay yaptı. Çalıştay süresinde ve sonrasında kamuoyunun en fazla üzerinde durduğu konu, bir anlamda manifesto gibi sunulan öneri ve tavsiyelerdi. Bakırköy Belediyesi geçen dönem meclis üyelerinden Nurhan Çetinkaya, dikkatlice izlediği çalıştayı sosyal medya hesabından yayınladığı “Bir parti başkanı, belediye başkanlarına böyle davranmaları konusunda uyarıyorsa o sistemde baştan bozukluk var demektir.” şeklinde tek cümleyle özetlemiş. Nurhan Çetinkaya 2014 seçimlerinde kontenjandan belediye meclis üyesi seçilmişti. Meclis üyeliği süresinde kendince imkanlar ölçüsünde iyi şeyler yaptı. Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezini işlevsel hale getirip, İdil Biret resitalinden tutun da uluslararası etkinliklere kadar önemli projelere imza attı. Kendi imkanlarıyla Bakırköylülere yazlık sinema keyfini yaşatan Çetinkaya, vatandaşların onaylamadığı belediye meclisine gelen birçok kararında karşısında durup hayır diyenlerden biridir.    

Belediyenin Bakırköylüleri Kucakladığını Görmedim

Nurhan Çetinkaya, tek cümleyle özetlediği çalıştay manifestosundan “tüm vatandaşları kucaklayın” önerisiyle alakalı bölümle ilgili, görevi süresinde yaşadıklarını dile getirerek “Hemen bir örnek vereyim. 5 yıl Bakırköy Belediyesi’nde meclis üyeliği yaptım. Belediyenin tüm vatandaşları kucakladığını asla görmedim. Yapılan yardımlar bir tek davul zurnayla duyurulmuyordu. Belediyenin nimetlerinden sadece başkanın adamları yararlandı. İsraf ise sonuna kadar yapılıyordu. İşinin ehli olanı ise çok az gördüm. Adalet denilen şey kapıdan bile geçmiyordu. Sadece Bakırköy mü? Diğer belediyelere bakın. Beşiktaş, Şişli, Maltepe, Adalar. Hemen hepsinin durumu aynı. Sonuç: Borç batağı içindeler.” Şeklinde sosyal medya hesabından paylaşmış. Ne diyelim Nurhan Çetinkaya, bu söylediklerini görevli olduğun zamanlarda ha bu gün ha yarın düzelir diye beklemek yerine gündeme getirmiş olsaydın daha iyi olurdu.  

Bülent Kerimoğlu’nun Vaz Geçemediği Başarılı Meclis Üyelerini Tanıyalım

Nurhan Çetinkaya’nın paylaşımlarından yola çıkarak Kemal Kılıçdaroğlu’nun belediyelerde başarı ve liyakat söylemine Bakırköy Belediyesi üzerinden bir göz atalım istedim. Beş yıllık görev süresinde belediye başkanı Bülent Kerimoğlu ve meclis üyeleri başarılı mıydı derseniz, hayır cevabını alırsınız. Başarı noktasında geçen dönem görev yapıp bu dönemde de seçilen meclis üyelerinden de birkaç örnek verelim. Taşkın Toprak, Esenyurt gurubundan olduğu biliniyor. Beş yıllık görevi süresince Bakırköy yararına ve ya gündem dışı meclis kürsüsünden konuştuğuna şahit olmadım. 2019 seçimlerinde 2. Sıra meclis üyesi olarak açıklandı sonrasında 17 sırada bulunan S. Nadir Ataman’la yeri değiştirildi. Seçimler sonrasında da bu fedakarlığının karşılığını da başkan yardımcısı olarak aldı. S. Nadir Ataman, geçen dönem İBB meclisinde de görev almıştı. Ulusal bir gazeteye yakınlığıyla da tanınan Ataman, bu dönemde de torpilini kullanarak İBB meclisine gitmeye hak kazandı. Halkın tepkilerine neden olan Osmaniye Yaşam Köyü ve Zeytinlik Halk Pazarı projelerine evet diyenler arasında yer alıyordu. Her iki projede halkın Bakırköylülerin yararına olmayan projelere tepkileri sonucu vaz geçilen projelerdir. Aynı projelere hayır diyenler arasında bulunan Hasan Çalış, meclis kürsüsünden projeler hakkında söz alıp konuşmak yerine, oturduğu yerden konuşarak polemik yaratan bir yapıya sahip. Bunun yanında CHP’de yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’la olan yakınlığı biliniyor. Hasan Çalış beraberinde Bülent Kerimoğlu ve eski ilçe başkanlarından M.Sait Yücel ile birlikte CHP Bakırköy İlçe Başkanının haberi olmadan Ordu/Perşembe ilçesi CHP örgütüne minibüs hediye etmesiyle gündeme gelmişti. O dönem ilçe başkanı olan Selçuk Biber’e minibüsü siz mi hediye ettiniz şeklinde sorduğumda bana “Konudan haberim yok ancak ismi geçen arkadaşlardan biri Perşembe belediye başkanlığına aday olmayı düşünüyormuş.” Şeklinde cevap vermişti.  Bülent Kerimoğlu’nun efsane projelerinden olan 6 aylık başkan yardımcılığı görevini de yapan Emel Tığlı’nın ne tür bir başarısı var ben göremedim. Hiç bir başarıya imza atmamışken ikinci kez Meclis Üyesi seçilmesi düşündürücü. Bülent Kerimoğlu’nun vaz geçemediği isimlerden Mahir Çelik ve Ali Türkoğlu. Mahir Çelik seçildiği günden beri Meclis 1. Başkan Vekilliği yapmanın dışında mesaisinin neredeyse tamamını meclis binasında ki makam odasında geçiriyor olması oldukça düşündürücü.  Ali Türkoğlu tabir yerindeyse demirbaş bir encümen üyesi/başkanı belediyenin yapması gereken alım, satım, kiralama ihalelerini yapıp, yıkım kararı alınması gereken kararlara imza atıyor.

Bülent Kerimoğlu ve Kemal Kılıçdaroğlu’na soruyorum; Yukarıda ismini zikrettiğim kişilerin hangi başarısını kriter olarak görüp yeniden meclis üyesi listesine aldınız?

Neye Göre Kime Göre Liyakat

Kemal Kılıçdaroğlu, çalıştay’da atamaların liyakata göre yapılmasından söz ediyor. Tek adam yönetim sistemine karşı geldiği için disipline sevk edilen geçen dönem meclis üyesi Taner Kazanoğlu’nun dik duruşumu liyakat, yoksa Bakırköy Gençlik örgütünde hiç mi genç yok ki Güngören ilçesinden Mesut Metin’i meclis üyesi yapmak mı liyakat? Yeşilyurt ve Yeşilköy Çevresini Güzelleştirme ve Geliştirme Dermeği üyesi olan ancak dernek faaliyetlerinde çok fazla bulunmayan, bunun yanında Birarada Yaşam Derneği üyesi olduğu dönemlerde şaibeli bir şekilde dernekle bağlarını koparan Haluk Halilağaoğlu’nu meclis üyesi listesine almak mı liyakat? Hatırlarsanız “Kent Konseyi Bakırköy Belediyesinin arka bahçesi mi” başlıklı bir yazı yazmıştım. Bu sorunun ne denli yerinde olduğunu da yeni seçilen meclis üyelerinden Arzu Gezent ve Tarkan Ellergezen’in kent konseyinde görevli oldukları gösteriyor. Zeynel Emre’nin ricasıyla meclis üyesi listesine girdiği söylenen Nagehan Tetik, babası eski CHP milletvekili olan M. Tuncer Süner, Avcılar ilçesinden gelen Gökmen Yıldırım, ilçe örgütünün dahi tanımadığı Jale Tamşan ve içle örgütünde içtiği çayın parasını kime vereceğini sorarak siyasete ve örgüte ne kadar uzak olduğunu ortaya koyan Şebnem Yükeb hangi siyasi liyaklarına göre meclis üyesi seçilmişlerdir? Meclis üyesi olmak için siyasi geçmiş, liyakat aranmıyorsa Prof. M. Ali Korpınar’ın eksiği neydi de listede yer alamdı sorusunu sormak lazım.           

 

 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
Köşe Yazıları