18 Şubat 2024 - Pazar

Kim yalan söylüyor? Yeniay’mı Kuzugüden mi?

Aziz Yeniay’ın belediyeyi borçsuz devrettik açıklamasına yanıt Küçükçekmece Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Kuzugüden’den geldi.

Yazar - Yılmaz Bacacı DÜŞÜNDÜKÇE
Okuma Süresi: 3 dk.
Yılmaz Bacacı  DÜŞÜNDÜKÇE

Yılmaz Bacacı DÜŞÜNDÜKÇE

yilmazbacaci@hotmail.com - 0 (532) 211-0151
Google News

 

Küçükçekmece Belediye Başkan adaylarının seçim çalışmalarını takip edenler hatırlayacaktır. Ak Parti Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay, seçim çalışması esnasında yaptığı bir açıklamasında “On yıllık görevim sonunda Küçükçekmece Belediyesini borçsuz bir şekilde devrettim” demişti. Halen görevde olan belediye başkanı Kemal Çebi’de belediyeyi borçlu olarak devraldığını söylemişti. Aziz Yeniay’ın belediyeyi borçsuz devrettik açıklamasına yanıt Küçükçekmece Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Kuzugüden’den geldi. Kuzugüden’in bürokrat başkan yardımcısı olarak Aziz Yeniay, Temel Karadeniz ve Kemal Çebi dönemlerinde bütçeyi yönetmekle ilgili olarak görev yapmış olması bakımından açıklamaları da önem taşıyor.  

Kemal Çebi Belediyeyi Aldığında Borç Vardı

Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Kuzugüden Takip Medya’dan Adnan Anılmış’a verdiği röportajda yalanları belgeleriyle ortaya koymuş. Mustafa Kuzugüden, Aziz Yeniay’ın görevi henüz bitmemişken 31.12.2013 tarihinde 2014 yılına devreden bütçede 280 Milyon lira borç olduğunu bu borcun o dönemki belediye bütçesini %79’una denk geldiğini belgesiyle ortaya koymuş. Bu durum da yaptığı konuşmasında belediyeyi borçsuz devrettim diyen Aziz Yeniay’mı yalan söylüyor, yoksa Aziz Yeniay döneminde belediyenin 280 Milyon borcunu belgesiyle ortaya koyan Mustafa Kuzugüden mi yalan söylüyor. Yorumu sizlere bırakıyorum.

Çebi döneminde borç yüzdesinde düşüş var

Mustafa Kuzugüden’in toplam bütçe tutarı oranlarının yüzdesini baz olarak yaptığı açıklamalarında Temel Karadeniz döneminde belediye borç oranında % 100 gibi baya düşündürücü derecede artış var. Kuzugüden’in yaptığı açıklamasına bakılacak olursa Temel Karadeniz döneminde 31.12.2018 itibariyle bütçeye oranla %81 olan borcu üç aylık zaman diliminde 31.03.2019 sonunda belediyenin borcu bütçeye oranla %81’den %100’e çıkmış. Kemal Çebi’nin belediyeyi borçlu devraldık açıklamasına geldiğimizde Kuzugüden şöyle bir açıklama yapmış; Küçükçekmece Belediyesinin şuan ki borcu buna teminat mektupları da dahil 1 Milyon 100 Bin liradır. Bu rakam da mevcut bütçenin yaklaşık %47’sine tekabül ediyor. Borcu bu yıl ki bütçeyle orantılarsak %28’lerde olduğunu görürüz. Bu bir anlamda geçmiş 15 yıl içinde sürekli artan bir borç oranı varken Kemal Çebi döneminde bunun önemli ölçüde düştüğünü görüyoruz. Anlaşılan o ki “Önemli olan borcu çevirebilmektir” diyen Kuzugüden,  görevini layıkı ile yapmaya çalışan sorumlu bir bürokrat olarak böyle bir açıklama gereği duymuş.   

Üç ayrı isimde belediye başkanıyla aynı görevde çalışan Mustafa Kuzugüden belli ki işini iyi yapan bir bürokrat. Kemal Çebi’nin Kuzugüden’in Ak Parti taraftarı olduğunu bildiği halde görevinden almaması da Küçükçekmece Belediyesi adına yerinde bir karar olmuş.

Söylenenler ve belgeler, kimin yalan söylediği kararı size kalmış…   

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
Köşe Yazıları