31 Ağustos 2023 - Perşembe

Bülent Kerimoğlu örgütüyle ters düştü.

Yazar - Yılmaz Bacacı DÜŞÜNDÜKÇE
Okuma Süresi: 3 dk.
Yılmaz Bacacı  DÜŞÜNDÜKÇE

Yılmaz Bacacı DÜŞÜNDÜKÇE

yilmazbacaci@hotmail.com - 0 (532) 211-0151
Google News

 

Gazetemi takip edenler hatırlayacaklardır “Kerimoğlu döneminde yaşanan ilkler” başlıklı bir yazı paylaşmış, yazımın son bölümünde de “Kerimoğlu yaşanmadık ne kaldı? De bakalım ilkleri yaşamaya alışan Bakırköylüleri hangi sürprizler bekliyor” diye not düşmüştüm. Açıkçası böyle bir bombayı bende beklemiyordum.

 

Mart 2014 tarihinde göreve geldiği günden buyana 29 Ekim Cumhuriyet ve 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinliklerinde CHP Bakırköy ilçe örgütüyle fener alayı, yürüyüş ve etkinlikler de beraber hareket eden Bülent Kerimoğlu, bu yıl ilçe örgütünden ayrı bir 30 Ağustos Zafer Bayramı yürüyüşü düzenleyerek mensubu olduğu parti örgütünü ters düz edip bombayı patlattı. Aslına bakılırsa belediye olarak böyle bir etkinlik düzenlemesi doğal olanıdır. Ancak göreve başladığın günden bu yana dokuz yıl neden böyle bir etkinlik düzenlemedin de (CHP yönetiminde Ateş Ünalerzen döneminde de yaşanmamıştı) seçimlere yedi aylık bir zaman varken mensubu olduğun partinin ilçe örgütüyle ters düştün? Diye sormazsam olmaz.

 

Cumhuriyet (Özgürlük) Meydanı’nda çelenk koyma töreninde yaptığın konuşmanda ‘Tek bayrak, tek millet’ sloganıyla Bakırköylüleri düzenlediğin yürüyüşe davet edeceksin, sonrasında da belediye çalışanlarına belediyenin yaptığı yürüyüş etkinliğine katılma zorunluluğu getireceksin. Ben Türk’üm diyen her insan 30 Ağustos gibi anlamı ve manevi değeri paha biçilemez olan bir bayramı kutlamaktan onur duyar. Çalışanları zorlaman senin acziyetini gösterir.

 

Bu olay bana 2004 yerel seçimlerini hatırlattı. CHP’den aday gösterilmeyince DSP’den babasını aday gösterip broşür ve afişlere kendi fotoğraflarını bastırarak seçmenden oy istemişti. Bu hareketiyle de Esenyurt’da CHP’nin kaybedip Ak Partinin kazanmasına neden olmuştu. Bülent Kerimoğlu’nun 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinliğinde yaptığı hareket ister istemez insanın aklına şu soruyu getiriyor; 2024 seçimlerinde Bakırköy’den aday gösterilemeyeceğini öğrendiği için mi mensubu olduğu partiyle ters düştü? Ya da örgüt falan tanımam buranın ağası benim, ne istersem onu yaparım mı demek istedi?     

 

NOT : Sanatçılar parkında yaptığın konuşmanın son bölümünde “Bizimle beraber yürüyüşümüze katılan çok değerli siyasi parti başkanlarımız kürsüye çıkarken bana bir hatırlatma yaptılar. Dediler ki başkanım sporcular aramızda buraya gelmeden önce Türk kadın voleybol takımımız yarı finale çıktılar onları da tebrik etmeyi unutmayın. Tebrik ediyorum onların dünya şampiyonu olacağına bende inanıyorum” dedin. Bülent Kerimoğlu, ya gündemi takip etmiyorsun, ya da voleybolcularımızın 2023 CEV Avrupa Şampiyonu olacağından haberiniz yok. Bilgin olsun filenin sultanları FIVB Milletler Ligi'nde altın madalya aldılar.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
Köşe Yazıları