28 Aralık 2020 - Pazartesi

Küçükçekmece’de Temel Gitti Kemal Geldi Ne Değişti?

Yazar - Yılmaz Bacacı DÜŞÜNDÜKÇE
Okuma Süresi: 6 dk.
Yılmaz Bacacı  DÜŞÜNDÜKÇE

Yılmaz Bacacı DÜŞÜNDÜKÇE

yilmazbacaci@hotmail.com - 0 (532) 211-0151
Google News

Daha önceki paylaşımlarımda Küçükçekmece Belediyesi birim müdürlerinden bahsetmiştim. Duyarlı Küçükçekmeceliler ve parti emekçisi CHP’liler öylesine isyan etme noktasına gelmişler ki mail adresimi ve sosyal medya hesaplarımı şikayet mesajlarıyla doldurdular.  

 

Daha önce ki yazımda Fen İşleri Müdürlüğü ile ilgili başkanla muhtarların yapılacak toplantıda kendisine teşekkür edilmesini sağlıyor ve böylece Fen İşleri çok çalışmış izlenimi bıraktığını yazmıştı. Oldukça maharetli olan Fen işleri Müdürünün maharetleri bununla da sınırlı kalmamış. Aldığım duyumlara göre Ak Parti'nin Bağcılar Gençlik Kolları Başkanını da Fen İşlerinde Baş şoför yapmışsın. Anladığım kadarıyla gelecek seçimlerde CHP’nin kaybetmesi için elinden ne geliyorsa yapıyorsun. Nasılsa senin umurunda değil Küçükçekmece de CHP'nin kaybetmesi. Kaybederse CHP'li bir belediyeye tayin aldırır gidersin. Olan Küçükçekmecelilere olur. Gördüğüm kadarıyla Fen işlerinde CHP'li bir amir bulmak samanlıkta iğne aramaya benziyor.

 

Temizlik İşleri Müdürü, CHP'li meclis üyelerinin ve muhtarların peşinde koşarken ki harcadığın zamanı kendi işin için ayırsan bence daha başarılı olursun. Bu arada nedendir bilmem Ak Partililer hakkınızda çok nahoş olmayan bir şekilde o müdür dönek diyorlarmış. Ben öyle duydum, senin de haberin olsun.

 

Son günlerde Park Bahçeler Müdürlüğünde küçük çaplı bir değişim olmuş. Şeflerden Bilge gitmiş, Bünyamin gelmiş. Bakalım bu değişim neleri değiştirecek.

 

Temizlik işlerinde mahalle çavuşlarının tamamının Ak Parti’nin mahalle teşkilat başkanları olduğunu zaten söylemiştik.

 

Küçükçekmece'nin 21 Mahalle muhtarının yanında görev alan personelin büyük bir bölümü muhtarların yakınları olduğu söyleniyor.

Belediye personeli olarak eşlerinin ya da çocuklarının direk muhtarlıklarda çalışması gerçekten beni de çok şaşırttı. Ak Parti döneminde muhtarlıklarda başlayan geleneği sürdüren CHP'ye hakkaniyetli yönetimi öğretecek biri yok mu? Bu durum bir anda aklıma (Balık baştan kokar) deyimini getirdi. Sayın Çebi, hani oğlunuza belediye binasında özel oda tahsis ettiğiniz söylentileri var ya.  

 

Ak Parti İlçe Yönetimi’nin Küçükçekmece Belediyesinde olup bitenlere ses çıkarmadığı şimdi daha iyi anlaşılıyor. Sanırım Ak Partililer nasılsa bizim kadrolarımızla bizim politikalarımızı uyguluyorlar ses çıkarmanın anlamı yok diye düşünüyor. Bu durumda Küçükçekmece Belediyesinde pek değişen bir şey yok. Bürokratlar aynı kadrolar aynı. Tek değişim Ak Partili Temel gitti, CHP’li Kemal geldi.

 

Sağlık Müdürü Saniye hanım bu aralar yasta olduğun gibi göründüğün söyleniyor. Oysa tüm medyada yer alan kedi katliamıyla ilgili kimsenin kimseye bir şey yaptığı yok. Başkan Çebi, muhtarlarla yaptığı toplantıda konunun takipçisi olacağım demişti, ondan da ses yok. Saniye Hanım, yasta olmanızın sebebi eşinizin müdür olmayışından ya da yapamayışınızdan mı kaynaklanıyor ne dersiniz?  

 

Bu arada Muhteşem Süleyman'ın diğer koordinatörünü yazmıyorum. Bu da onun özeli olsun.

 

Ulaşım Müdürlüğü: Senin şafak kaç başkan? Emeklilik sonrası A.G’ye yer bulundu danışmanlık için, sana bulunamadı mı? Daha önce de gündeme getirmiştim. Seçimden 15 gün önce Kemal Başkanı sorumlu olduğun birimden resmen kovmana rağmen, seni çok sevmiş olmalı ki, görevine devam ediyorsun. Sarılara bir sor hele, belki sana da emeklilik sonrası belediye de kaymaklı bir iş bulur.  

 

Güven Aydın’la ilgili ne yazayım bilmiyorum ama artık sıkıldım. Kısaca CHP’nin geleceğini soralım belki ses gelir.

 

Başkanın sevimlisi Mustafa Kuzugüden’e şunu sormak isterim;  Başkanı vekili sen misin, yoksa başkanlık katını vatandaşa yasaklayan İlyas Dikici mi? (Merdiven kapısı açık ama asansörler hala çalışmıyor bu arada) Sayın Dikici, bu arada kaç tane Zile’liyi işe aldığını sayamadım ama bir söz vardır “Bükemeyeceğin bileği öpeceksin” diye. Ne diyelim, elini öpmek için sıraya girenler de vardır. İlyas Dikici, işe eleman almandaki başarından dolayı helal olsun sana. Ben ne dersem o olur mesajı vermişsin sanki. Senin de kulağına geldi mi bilmem, çocukluğundan tut da gençlik yıllarına kadar seni çok iyi tanıyan CHP’li bir arkadaşım insan bu kadar mı değişir Yılmaz dedi. Geçmişte saygılı, mütevazi çalışkan, iyi bir partili olduğunu söyleyen arkadaşım şimdilerde 180 derecelik bir değişime uğradığının da altını çizdi.  

 

 

Belediyedeki özel hayat nasıl oluyor ben anlamadım ama bir kamu kurumunda olan özel(!) hayat kamunun hayatıdır. Buna çözüm bulmayan kamunun başkanı Kemal Çebi'ye haber uçurayım, özel hayatlar Dallas gibi TV dizilerini aratmıyor haberin olsun. Kültür Merkezi’nde yaşandığı iddia edilen özel(!) ile ilgili bir yaptırımının olmaması, özele saygından olmasa gerek. Çünkü kurumun özeli kamunundur.  

 

 

Birçok belediyede çalışanı personel Küçükçekmece’de CHP'nin yerel yönetimlerde iktidar ömrünün 2023 cumhurbaşkanı seçimine kadar olduğunu söylerken, bende buradan, CHP'li meclis üyelerini, CHP örgütünün ilçe başkanının uyarı amaçlı dikkatini çekmek istedim. Gerisi sizin bileceğiniz iş... 

 

Birçok parti emekçisinin gelecek için umut bağladığı Sedat Özkan, geçmişte iyi bir bürokrat, şimdilerde iyi bir partili ve başkan yardımcısı olman hasebiyle bu düzensizlik içinde, partililerin senden ağabeylik bekliyor. Bana öyle söylediler, sen de bilesin istedim.

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
Köşe Yazıları