14 Eylül 2023 - Perşembe

Kendi mahallesinde delege seçilemeyen Turgay Özcan ilçe başaknı seçildi

Yazar - Yılmaz Bacacı DÜŞÜNDÜKÇE
Okuma Süresi: 3 dk.
Yılmaz Bacacı  DÜŞÜNDÜKÇE

Yılmaz Bacacı DÜŞÜNDÜKÇE

yilmazbacaci@hotmail.com - 0 (532) 211-0151
Google News

 

Gazetemi takip ederek okuyanlar hatırlayacaklardır 2019 yılında “CHP Küçükçekmece İlçe Başkanlığına bir araç hibe edildiği hakkında merak ettim, söylenenler doğruysa ilçe başkanlığında araç bağışı alındı makbuzu var mı?” paragrafının yer aldığı bir yazı paylaşmıştım. Turgay Özcan’dan bu sorunun cevabı hala alamadım. Kendisi yeniden ilçe başkanı seçilince röportaj yapmak için aradım ilk etapta evet demesine rağmen röportaj gerçekleşmedi. Sanırım sormam gereken sorulara yanıt vermekten imtina etti.

Milletvekili olamadı ilçe başkanlığına döndü

Milletvekili adayı olmak için CHP Küçükçekmece ilçe başkanlığından istifa eden Turgay Özcan, milletvekili listesinden seçilemeyecek sıralarda yer aldığı için meclise gidememişti. Gördüğüm kadarıyla siyasi hırs, ego tavan yapmış ki istifa ettiği ilçe başkanlığına yeniden dönme kararı alarak, mahallesinden delege seçilemediği için oy kullanmadığı kongrede yeniden CHP Küçükçekmece ilçe başkanı seçildi. Doğal olarak ilk akla gelen madem ilçe başkanlığı yapacaktın neden milletvekilliği için istifa ettin sorusudur.

Belediye başkanlığını sen mi kazandırdın?

Kendince belediye başkanlığı kazanmış bir ilçede başarılı olduğunu varsayarak milletvekili listesinde kendine iyi bir yer bulabileceğini düşündü. Ne yazık ki belediye başkanlığını kazanan tek başına CHP değil bileşenleri Küçükçekmece’de toplam oy oranları 16-17 bandında olan İYİ Parti ve HDP ile ittifak yaptığı halde belediye başkanlığında 50.97 oranla 223.834 oy almasına rağmen meclis oylarında 46.75 oran 204.435 oy olduğunu da hatırlatmakta yarar var. İYİ Parti ve HDP gerçeğini göz ardı ederek başarıyı kendi başarısı gibi gören Sayın Turgay Özcan, bu kadar başarılısın neden milletvekili listesinde iyi bir yer bulamadın, hatta kendi mahallende delege seçilemedin diye sormazlar mı?

 

NOT : Bir sonra ki yazımda da kongre süreci neden uzatıldı, muhalif kanadın 230-235 arası delegesi olmasına rağmen 204’e 198 şeklinde Turgay Özcan’ın üstünlüğü ile sonuçlandı. Bu süreçte neler yaşandı, delegeye baskı mı uygulandı, kafalarda ki soruların yanıtlarını arayacağız.   

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
Köşe Yazıları