04 Haziran 2024 - Salı

Bakırköy Belediyesi’nden Satılık C BLOK

Bakırköylüler hatırlayacaklardır Bülent Kerimoğlu görevini devrederken borçsuz bir belediye bırakmanın gururunu yaşıyorum demişti.

Yazar - Yılmaz Bacacı DÜŞÜNDÜKÇE
Okuma Süresi: 3 dk.
Yılmaz Bacacı  DÜŞÜNDÜKÇE

Yılmaz Bacacı DÜŞÜNDÜKÇE

yilmazbacaci@hotmail.com - 0 (532) 211-0151
Google News

 

 

Bakırköylüler hatırlayacaklardır Bülent Kerimoğlu görevini devrederken borçsuz bir belediye bırakmanın gururunu yaşıyorum demişti. Gerçekten Bakırköy belediyesinin borcu yok mu? Tabi ki hayır. Performans ve bütçe görüşmelerinin yapıldığı meclis toplantısında resmi evrak üzerinde ki kayıtlara göre 850 milyon borç var.  

Dalda ki kuş da elde sayışmış

Gelelim Bülent Kerimoğlu neden borçsuz belediyeden söz etti meselesine. Meclisi takip edenler bilir Mart ayı meclis toplantısında Bakırköy Belediyesi ek bir bütçe yapmıştı. İşte o ek bütçe borçları sıfırlayan bütçe. Borçlar nasıl sıfırlandı? Hemen açıklayayım; Bülent Kerimoğlu Hazine ve Maliye Bakanlığına yeni yapılan belediye binasının C BLOK diye bilinen alanını belediyenin SGK vergi gibi devlete olan borçlarının ödemek için satmayı teklif etmişti. Maliye Bakanlığı da teklife olumlu bakarak alacağı yeri vergi dairesi olarak kullanmayı planlamış. Hatta Kerimoğlu, satış için belediye meclisinden yetki de almıştı. Yetki bununla mı sınırlıydı? Tabi ki hayır. Basınköy mahallesinde bulunan şimdilerde rezerv alan olarak ilan edilen 33 dönüm arazinin satışı için de yetki almıştı. Aldığı yetkileri kullanabilseydi elde edilecek olan para belediyenin borçlarını ödemekle kalmaz kasasına da hatırı sayılır miktarda para bırakırdı. Gayrimenkul satarak borç ödemek ne kadar doğru bir yöntem bunun kararını Bakırköylüler olarak siz düşünün.

Kerimoğlu’nun Yarım Bıraktığını Ovalıoğlu Tamamlamak İstiyor

03 Haziran 2024 günü yapılan belediye meclis toplantısında Belediye Başkanı Doç. Dr. Ayşegül Özdemir Ovalıoğlu, C BLOK’un satışı için meclisten yetki aldı. Kulağıma gelenlere bakılırsa Kerimoğlu’nun teklif ettiği satış rakamları günümüzde oldukça düşük kaldığından Ovalıoğlu satışı daha da yukarlarda bir rakamla gerçekleştireceği yönünde.  Belediye başkanına sormak lazım; satış yetkiniz Basınköy’de bulunan 33 dönüm arazi için de gerekecek mi? Bu arazinin heyelan bölgesi olduğunu ve imara açılamaz olduğunu biliyor musunuz? İmara açılamaz olduğu halde satışını düşünürseniz söz konusu bölgeye İBB’den yeni 5000 binlik planlar yaparak imara açılmasını mı talep edeceksiniz? C BLOK ile başlayacağınız belediyenin gayrimenkul satışlarını neredeyse kullanılamaz hale gelen Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi’yle sürdürmek planlarınız dahilinde mi? Hepsinden önemlisi belediyeye ait gayrimenkulleri satarak borç ödemeyi ne kadar doğru buluyorsunuz?
 

Sayın Başkan; Unutmayın ki Bakırköylüler sizi Bakırköy'e hizmet edesiniz diye seçti. Bakırköy'ün gayrimenkullerini satasınız diye değil..

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
Köşe Yazıları