28 Aralık 2020 - Pazartesi

KÜÇÜKÇEKMECELİLER KEMAL ÇEBİ’YE SORUYOR

Yazar - Yılmaz Bacacı DÜŞÜNDÜKÇE
Okuma Süresi: 4 dk.
Yılmaz Bacacı  DÜŞÜNDÜKÇE

Yılmaz Bacacı DÜŞÜNDÜKÇE

yilmazbacaci@hotmail.com - 0 (532) 211-0151
Google News

Sosyal medya üzerinden Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi’ye sormamı istedikleri soruları buradan sormaya devam ediyorum. Her ne kadar sorduğumuz sorulara cevap alamasak da ben Küçükçekmecelilere verdiğim sözü yerine getirip sorularımı soruyorum. Her paylaştığım yazımda klasik soruların yanı sıra özel olarak mesajıma gönderilenleri de sormaya devam edeceğim.

SAYIN ÇEBİ HAK ARAYANLAR TEHDİT Mİ EDİLİYOR?

Özelime mesaj yazıp isminin rumuz olarak da kullanılmamasını özellikle rica eden Küçükçekmeceli bir kent taşımız gündeme getirilmesini istediği sorununu “Merhaba Yılmaz bey, yazılarınızı takip ediyorum ve beğeniyorum. Tarafsız duruşunuzu fark ettiğim için size yazma gereksinimi duydum. Çok sevdiğim bir akrabam Küçükçekmece Belediyesi veteriner işleri, eski adı ile Küçükçekmece Belediyesi Sağlık İşlerinde çalışmaktadır. Haberlerde yansıtıldığı gibi bütün personeller  belediyenin kurmuş olduğu “Kitaş” a dahil edilmedi ve sendikal haklara kavuşmadı. Bu haberi tüm Küçükçekmece halkına ve Türkiye’ye eksik yansıttılar.  Veteriner işleri Müdürlüğü işçileri başkana bu konuyu aktarmak istedikleri zaman ise işten çıkarılmayla tehdit ediliyorlar. İşçinin emekçinin partisi CHP değil miydi?” şeklinde aktarmış ve Başkan Çebi’nin konudan haberdar olup olmadığını sorguluyor. Bende buradan soruyorum Sayın Çebi; Sendikal haklarına kavuşturulmayan işçilerin durumu ne olacak? Sorunlarını size anlatmalarını engelleyerek emekçi kardeşlerimizi işten atmakla tehdit edenler hakkında bir işlem yapacak mısınız?

KÜÇÜKÇEKMECELİLER’DEN GELEN SORULAR

Sayın Kemal Çebi röportaj yapabilseydik direkt bu soruları sorardım. Küçükçekmeceli kent taşlarımızın sosyal medya üzerinden size sormamı istedikleri soruları buradan soruyorum.

Suat Emiroğlu; Her şeyi sorduktan sonra en son ya da ortalarda şunu sorar mısınız? " Şubat 2020 sanırım çevre bakanlığı İstanbul Valiliği ve İBB yetkileri arasında 5.7 Silivri depremi sonrası bir toplantı yapılmış. Toplantı sonrası İstanbul'da depreme dayanıksız yapıların tespiti, bunların hızlıca belirlenip gerekenin yapılması kararı çıkmış. Bu karar neticesi ile Küçükçekmece Belediyesi bazı binalara dair tespit ve tebligat yapmış" Sayın Çebi vatandaşın öğrenmek istediği bu konuyla ilgili şimdiye kadar neler yapıldığı. Sonrasında neler yapılacağını açıklarsanız iyi olur.

Sinan Hasko isimli vatandaş oldukça ilginç bir soru sorulmasını istemiş.

Ak Parti zamanında görevini kötüye kullanan ve halkın dilekçesini almayan memurlar hakkında niye soruşturma başlatmadığını sorar mısınız? Öyle bir şey yok derse belgeleri atarım.. Rüşvet alan memurlar hakkında ayrıca niye soruşturma yapmadığını da sorar mısınız? Kendisine seçilmeden önce ses kaydı dinletmiştim belki unutmuştur bunca işin gücün içinde. Diyerek bir de hatırlatma yapmış. Sinan Hasko adına soruyorum; Sayın Çebi, yukarıda sözü edilen konu hakkında her hangi bir işlem yaptınız mı?

 Hasan Akyel isimli vatandaş yaşadıkları sıkıntıyı şu şekilde dile getirmiş “Çevre ve şehircilik bakanlığının yıkım kararı aldığı riskli binanın boşaltılması için 2 gün ilan 3 gün içinde boşaltın yazısı sonrası binalarımızı boşalttık. 50 haneyiz 1077 metre karelik alana 600 metreye ev yapın diyorsunuz. 50 kişi nasıl aynı arsada ev sahibi olabilecek. Belediyenin müteahhitleri yok mu neden yardımcı olmazlar? Fazla kar olmadı için mi görmezler. Evimizden kiraya çıktık niye böyle binalara yetkililer gelmez yol göstermez bizleri simsarlara yem edersiniz?  Bunları sorun demiş. Sayın Çebi, anlatılanlara bakılırsa vatandaşlar oldukça mağdur durumdalar. Bu insanların mağduriyetlerini gidermek için bir girişiminiz oldu mu? Küçükçekmece Belediyesi olarak vatandaşlara gereken kolaylıkları sağladınız mı?  

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
Köşe Yazıları