24 Mayıs 2021 - Pazartesi

Bülent Kerimoğlu Borçsuz Belediye BırakacakMIŞ

Yazar - Yılmaz Bacacı DÜŞÜNDÜKÇE
Okuma Süresi: 3 dk.
Yılmaz Bacacı  DÜŞÜNDÜKÇE

Yılmaz Bacacı DÜŞÜNDÜKÇE

yilmazbacaci@hotmail.com - 0 (532) 211-0151
Google News

2004-2014 yılları arasında iki dönem Bakırköy Belediye Başkanlığı görevinde bulunan H. Ateş Ünalerzen, Ataköy Gazetesi’ne verdiği röportajında 231 Milyon lira borçla devrettiğini söylemişti. Bugün baktığımız da Halit Cebeci’nin Nisan ayında yapılan faaliyet raporları görüşmelerinde belediyenin borcunun 609 Milyon lira olduğunu görüyoruz.

Borç Yaklaşık 200 Artmış

 

Bülent Kerimoğlu’nun yedi yıllık görevi süresinde Bakırköy’e tek çivi çakmadığı bilinen bir gerçek. Bununla ilgili görüş ve yorumlar sosyal medyada da oldukça sık yer alıyor. Böyle olmasına rağmen borcun bu denli artmış olması ister istemez kafalarda soru işaretleri bırakıyor. Neden soru işaretleri dersek; kısaca rakamlardan söz edelim. Bülent Kerimoğlu, 231 Milyon lira borç ile devraldığı Bakırköy Belediyesinin mülkiyetinde olan İncirli Metrosunun orda ki arazi 220 Milyon Liraya Ulaştırma Bakanlığına satıldı. Ataköy de tır garajı olarak bilinen yerde ki arazi 60 Milyona liraya bir Üniversiteye satıldı. Yetmedi uzun bir süre atıl halde bekletilen Yeşilköy Çiroz’da bulunan halk arasında Huzurevi olarak bilinen yer 415 Metre kare arsa karşılığı 18 Milyon 500 Bin Liraya Kızılay’a devredildi. Madem satmaya başladık ne varsa satalım diyen Kerimoğlu, en son Osmaniye Mahallesin de üzerinde yıllardır hizmet veren bir okulun da bulunduğu arazini tümünü Milli Emlak Genel Müdürlüğü’ne olan 83 Milyon 529 Bin Lira borcuna karşılık maliye hazinesine devredildi. Satılanlardan elde edilen geliri topladığımız da 382 Milyon 029 Bin Lira eder. Bu durumda H. Ateş Ünalerzen döneminden kalan 231 Milyon Lira borcun tamamının sıfırlanması gerekirken, Bakırköy’e tek çivi çakmadan nasıl becerdiniz de belediyenin borcunu 609 Milyona çıkardınız.

 

Gel de İnan

Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, belediye meclisinde yaptığı konuşmasında uzun uğraşılar sonrası 33 Bin metre kare arsayı belediyeye kazandırmış. Bugün ki değeri de yaklaşık 400 Milyon civarıymış. Kerimoğlu gösterecekleri çaba sonucunda üç yılsonun da Bakırköy halkının karşısına borçsuz bir belediye olarak çıkacakmış. Yukarıda yazdıklarıma bakıldığında gel de inan.  

  

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
Köşe Yazıları