28 Aralık 2020 - Pazartesi

Küçükçekmece Belediyesi Meclis Üyelerini Maaşa mı Bağladı ?

Yazar - Yılmaz Bacacı DÜŞÜNDÜKÇE
Okuma Süresi: 4 dk.
Yılmaz Bacacı  DÜŞÜNDÜKÇE

Yılmaz Bacacı DÜŞÜNDÜKÇE

yilmazbacaci@hotmail.com - 0 (532) 211-0151
Google News

Partililer arasında sıklıkla konuşulan ve bu kadar da olmaz şeklinde tepkilerini dile getirenlerin söylediklerine bakılırsa meclis üyelerine maaş bağlanmış. Söylenenler doğruysa birçok mecrada karşılaştığımız (Kemal Çebi ile + 1) söyleminin en önemli +1’i bu olmalı.    

 

Meclis Üyelerine Maaş Bağlamak Yasal mı?

 

Hatırlayanlar olacaktır geçtiğimiz dönem Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, meclis üyelerine altı aylık süreyle dönüşümlü olarak başkan yardımcılığı görevi vermişti. Bazı meclis üyeleri uygulamayı yanlış buldukları için bu görevi istememişlerdi. Kemal Çebi, kankası olan Bülent Kerimoğlu’ndan esinlenmiş olmalı ki dönüşümlü başkan yardımcılığı yerine Küçükçekmece’de farklılık olsun bir ilki de biz yapalım der gibi maaşlı meclis üyeliği sistemine geçtiği söyleniyor. Yasal hiçbir dayanağı olmayan meclis üyesi maaşlarının nerden karşılandığı da tam bir muamma. 3 bin 500 lira maaşa bağlandığı söylenen meclis üyelerinden her ay İlyas Dikici tarafından CHP İlçe Örgütüne bağış adı altında makbuz karşılığı 250 lira aldığı da partililer tarafından söylenenler arasında. Küçükçekmece’de bu işin başrolünde İlyas Dikici olunca,  hâliyle örgütün başı bir şey diyemiyormuş. Söylentilere bakılırsa başkanın oğlu ile birlikte oturup ihaleler dağıttığını duymayan kalmamış. Süleyman Gevezoğlu namı diyar  (Muhteşem Süleyman) için geçen yazımda, bükemediğin bileği öpeceksin demiştim. Sen gerçekten muhteşemsin Süleyman. Biraz daha gayret gösterirsen Allah’ın izniyle kısa sürede Küçükçekmece’de CHP’yi bitirirsin.

 

Engelli Vatandaşlar Belediyenin Kamburu mu?

Halkalı’da bulunan 560 ada 7 parsel Engelliler Sarayı yapılmak üzere Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına tahsis edilmişti. 07 Eylül günü yapılan olağan meclis toplantısında alınan kararla tahsisin iptali istendi. Hayırdır Kemal Çebi, politik olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının söz konusu yere engelliler sarayı yapmasına mı karşısın, yoksa engellileri belediyenin sırtında bir kambur olarak mı görüyorsun ki tahsis edilen yer neden meclis kararıyla iptal edilmek istendi?

Türk Açılımı Rahatsız mı Etti?

Küçükçekmece Belediyesinin Türk Dünyası Belediyeler Birliği üyeliği neden iptal edildi? Sayın Çebi, CHP Genel Merkezinin tabelalardan T.C ibaresinin kaldırılmasına, okullarda (Türküm, doğruyum) sözleriyle başlayan andımızın okutulmamasına karşı yaptığı sert muhalefetle sizin TDBB üyeliğinin iptali arasında ne fark var. 2003 yılında kurulan TDBB’de bulunan Türk açılımı mı sizi rahatsız etti?

Turgay Özcan Neden Sessiz?

İlyas Dikici’nin daha önceki yazılarımda enişte, kayınço, bacanak birlikteliğinden söz edip Beylikdüzü’nden ev aldığını yazmıştım. Son günlerde söylenenlere bakılırsa Kemal Çebi ve İlyas Dikici Soyak Olympia Kentten ev almışlar.

CHP İlçe Başkanı Turgay Özcan, belediye de yaşanan olumsuzluklara karşı milletvekilliği yerinizi şimdiden garantilemek için mi üç maymunu oynuyorsunuz? Sosyal medya da olumsuzluklara karşı tepki koyan sizin yapamadığınız eleştirileri yapan CHP’li üyeleri ilçeye çağırıp hesap sorma istemek de neyin nesi.    

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
Köşe Yazıları