01 Temmuz 2024 - Pazartesi

Bakırköy belediyesinde başkan yardımcısı bolluğu

Sayıştay raporlarında, medyada, zaman zaman belediye meclisi konuşmalarında Bakırköy belediyesinin personel sayısının fazlalığını duymayan kalmamıştır.

Yazar - Yılmaz Bacacı DÜŞÜNDÜKÇE
Okuma Süresi: 2 dk.
Yılmaz Bacacı  DÜŞÜNDÜKÇE

Yılmaz Bacacı DÜŞÜNDÜKÇE

yilmazbacaci@hotmail.com - 0 (532) 211-0151
Google News

 

 

Sayıştay raporlarında, medyada, zaman zaman belediye meclisi konuşmalarında Bakırköy belediyesinin personel sayısının fazlalığını duymayan kalmamıştır. Bülent Kerimoğlu, borçsuz bir belediye bıraktım demiş olsa da dönemin Ak Partili Meclis Üyesi Halit Cebeci, meclis kürsüsünde yaptığı konuşmasında 850 Milyon (Şuan ki borç miktarının 1 Milyar 250 Milyon olduğu söyleniyor) civarı borç olduğunu söylemişti. Cebeci aynı konuşmasında belediye bütçesinin %33’ü geçmemesi gerektiği halde bütçenin yarısından fazlasının personel harcamaları olduğunu da altını çizerek söylemişti. Doç. Dr. Ayşegül Özdemir Ovalıoğlu’nun göreve geldikten kısa süre sonra kendi kadrolarını oluşturmak için birim müdürleri ve kilit noktalarda çalışan personellerin yerlerinin değiştirilmesi en doğal hakkıdır. Ancak bu kadar çok personel gideri varken altı başkan yardımcısı biraz abartı olmamış mı? Komşu ilçelere baktığımızda en az nüfusa sahip Bakırköy’de altı (üç bürokrat, üç meclis üyelerinden) başkan yardımcısı varken, 280 bin nüfuslu Zeytinburnu’nda beş yardımcı var. 440 bin nüfusa sahip Avcılar’da altı başkan yardımcısı var. Nüfusu Bakırköy ilçesinin üç katından da fazla olan 800 bin nüfuslu Küçükçekmece’de yedi başkan yardımcısı varken, 744 bin nüfusa sahip Bağcılar ilçesinde de altı başkan yardımcısı görev yapıyor.  

Başkan Ovalıoğlu’na sormak lazım, bütçenin yarısından fazlası personel gideri olan belediyede bu kadar başkan yardımcısı olması doğru bir karar mı? Seçilmiş veya bürokrat yardımcılarından bazıları birilerinin ricası üzerine mi atandı?

 

NOT: Bakırköy belediyesi bünyesinde 20 müdürlük var. Diğer belediyelere bakıldığında da aynı sayıyı ya da 1-2 fazlasını görürsünüz.  

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
Köşe Yazıları