29 Kasım 2021 - Pazartesi

Neden Belediye Başkanı Olmasınlar

Yazar - Yılmaz Bacacı DÜŞÜNDÜKÇE
Okuma Süresi: 4 dk.
Yılmaz Bacacı  DÜŞÜNDÜKÇE

Yılmaz Bacacı DÜŞÜNDÜKÇE

yilmazbacaci@hotmail.com - 0 (532) 211-0151
Google News

 

Sevgili Bakırköylüler yirmi yılı aşkın süredir Bakırköy siyasetini ve yerel yönetimlerini yakinen takip ediyorum. Çoğunuz beni tanır, yanlışa yanlış demekten imtina etmem. Bakırköy’le ilgili yazılacak vatandaşa duyurulacak her tür yanlışları da şimdiye kadar yazdığım gibi bundan sonra da yazmaya devam edeceğim. Bakırköy halkının diline pelesenk olan klişe söz “Bakırköy’ü Bakırköylüler yönetmeli, Belediye Başkanımız Bakırköylü olmalı” doğrusu da bu. Ne yazık ki bu slogan sözde kalmaktan öteye gitmiyor. Gelin yapılacak olan ilk yerel seçimlerde bir farklılık yaratmak adına şimdiden belediye başkan adaylarını belirlemeye başlayalım. Parti gözetmeksizin kimin/kimlerin Bakırköy’e hizmet edeceğini, köyüne sahip çıkacağını belirleyip şimdiden Belediye Başkanı adayımızdır şeklinde gündeme getirelim.  

İlk İsimler Benden

Sizlere iki Kartaltepeli isimden kısaca söz edeyim. Birincisi Kartaltepe Mahallesi Muhtarı Yaprak Didem Koryürek Armutlu, kıpır kıpır enerji dolu. İletişimci gazete ve tv geçmişi olan dayanışmanın gücüne inanan biri. 30 yıla yakın süre muhtarlık yapan Yılmaz Ufuk karşısında seçimlere girdi ve seçimi kazanarak Kartaltepe Mahallesinin ilk kadın muhtarı olma unvanını kazandı. Yaptıklarını sosyal medyadan takip edenler çok iyi bilirler. Yalnızca kendi mahallesinde yaptığı çalışmalarla değil Türkiye’nin neresinde olursa olsun yaşanan bir felakette de ilk yardıma koşanlar arasında yer alıyor. Mahalle Afet Gönüllüleri (MAG) ekibiyle birlikte arama-kurtarma çalışmalarına katılmakla da sınırlı kalmayıp dayanışma ile koliler dolusu malzemeleri afet bölgesine bizzat kendisi götürüyor. Bakırköy Belediyesi işçilerini soğuk havalarda içleri ısınsın diye kendilerine destek amaçlı çorba ikramında bulunuyor. Bu denli azimli, yaptığı çalışmalarından hiçbir beklentisi olmayan biri neden Bakırköy Belediyesi Başkan Adayı ve Başkanı olmasın?

İkinci isim; Kartaltepespor Kulüp Başkanı Ataner Orkunoğlu, Bakırköy’ün köklü ailelerinden biri. Şimdiye kadar hiçbir siyasi parti çatısı altında aktif siyaset yapmamış Eğitimci ve İş İnsanı. Orkunoğlu Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı. Bakırköy, Bağcılar, İzmir gibi değişik alanlarda açtığı okullarda Atatürkçü genç nesillerin yetişmesine katkı sağlıyor. 32 yıldır mahallesinin ismini taşıyan spor kulübünün de başkanlığını yapıyor. 05-14 yaş arası çocukların kötü alışkanlıklardan uzak kalması, sağlıklı bireyler olarak yetişmesi için uzman eğitmenler tarafından kulüp bünyesinde ücretsiz spor yapmalarını sağlıyor. Orkunoğlu’nun medyaya yansıtmak istemediği bir yanı da yaptığı yardımlar ve okullarında ücretsiz eğitim verdiği 1350 öğrenci. Yakın bir tarihte mahalle muhtarları aracılığı ile ihtiyaç sahibi insanlar tespit edilerek içinde meyve-sebzesinden, yumurtasına kadar birçok gıda maddesinin bulunduğu iki tır dolusu koliler ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. Kendi imkanları ve özveriyle yaptığı çalışmaları göz önüne alırsak neden Belediye Başkan adayı hatta belediye başkanı olmasın?            

NOT : Sevgili Bakırköylüler genel seçimlerde hangi partiye oy verirseniz verin. Ancak yerel seçimler de sizleri kimin yöneteceğinin kararı sizin elinizde. Partizanca değil şeffaf bir şekilde belediye başkan adayı olabilecek isimleri belirleyin buradan gündeme getireyim.

#
Yorumlar (1)
murat erdoğan
06.02.2024 15:42
kaleminize sağlık, çok ğüzel ve doğru tespitler,
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
Köşe Yazıları