13 Ağustos 2023 - Pazar

CHP Küçükçekmece’de Kim Seçilir?

Yazar - Yılmaz Bacacı DÜŞÜNDÜKÇE
Okuma Süresi: 3 dk.
Yılmaz Bacacı  DÜŞÜNDÜKÇE

Yılmaz Bacacı DÜŞÜNDÜKÇE

yilmazbacaci@hotmail.com - 0 (532) 211-0151
Google News

CHP Küçükçekmece’de Kim Seçilir?

 

CHP İstanbul genelinde birçok ilçede kongrelerini tamamladı. Bazı ilçeler de Ağustos ayının sonuna kadar kongrelerini tamamlayacaklar. Yakinen takip ettiğim iki ilçeden biri olan Bakırköy bugün tek listeyle yapılan kongresinde büyük bir değişime imza atarak ilk kez kongreyle kadın bir ilçe başkanı seçti. Daha öncesin de (Dilek Baki) atamayla gelmişti. Kendisini kutlarım pırıl pırıl, enerji dolu, gençlik kollarından gelen Gizem Başaran Aslan inanıyorum ki ilçe başkanlığı görevini başarıyla yürütecektir.

Yakinen ilgilendiğim diğer ilçe ikamet ettiğim Küçükçekmece ilçesi. Küçükçekmece de adaylığı kesin olan tek aday geçmiş dönem ilçe başkanı Turgay Özcan ve kendisine rakip sekiz aday vardı. Turgay Özcan’a rakip olan sekiz aday bugün delegelerin katılımıyla yaptıkları oylamayla kendi aralarından tek aday olarak Galip Özcan’da karar kıldı. Her iki adaya bakıldığında Kemal Çebi ile yakın mesai yapan isimler. Turgay Özcan’la ilçe başkanlığı döneminde Galip Özcan’la 31 Temmuz 2023 tarihine kadar birlikte danışman olarak mesai yapıyor. Gel de işin içinde çapanoğlu arama!

 

Madalya ve derece amaçlı yapılan koşularda İngilizlerin (Pacemeker) tempo yapıcı, Fransızların (Lievre) tavşan dedikleri Türkçe deyimiyle tavşan yarışçılar vardır. Küçükçekmece de CHP kongresine adaylara bakıldığında her ikisinin de Kemal Çebi ile yakın ilişki içinde olması ister istemez acaba “Tavşan kim?” sorusunu akla getiriyor. Malum Turgay Özcan’a karşı bir grup oluşturuldu mahalle delege seçimlerinde birlikte hareket ederek 230-235 gibi bir sayıyla delege üstünlüğünü kendi lehlerine çevirdiler. Aday belirleme seçimlerinde oy kullanan delegelere şunu sormak lazım; sekiz aday içinde neden belediye ile iç içe olan Galip Özcan’da karar kıldınız? Değişim çığlıklarının atıldığı şu günlerde farklı bir isim ya da kadın bir aday da mutabakat sağlayamadınız?      

NOT : Birkaç gün süreci takip edeceğim bakalım nasıl bir lobi çalışması yapacaklar, Turgay Özcan karşıtı olanlar Turgay’a sıcak mı bakmaya başlayacaklar, yoksa Galip Özcan’ın adaylığına Turgay Özcan taraftarları daha mı sıcak bakacaklar? Beklemede kalıp görelim.

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
Köşe Yazıları