28 Aralık 2020 - Pazartesi

Adam işi biliyor

Yazar - Yılmaz Bacacı DÜŞÜNDÜKÇE
Okuma Süresi: 4 dk.
Yılmaz Bacacı  DÜŞÜNDÜKÇE

Yılmaz Bacacı DÜŞÜNDÜKÇE

yilmazbacaci@hotmail.com - 0 (532) 211-0151
Google News

Lamı, cimi, yok kardeşim, adam işi biliyor. Hak dedi, hukuk dedi, anne dedi, genç dedi, çocuk dedi, israf son bulacak dedi, seçmenin gönlüne damardan girdi. Ayrıştırmadı, ötekileştirmedi, bel altı vurmadı. 18 günlük başkanlık döneminde gündeme alıp hayata geçirilen söylemleri de işin tuzu-biberi oldu.

Siyasi geçmişine bakıldığın da sıradan biri. İlçe başkanlığı ve 5 yıllık Beylikdüzü Belediye Başkanlığı siyasette pişmesinin yanında, yaptığı projeleriyle parti büyüklerinin dikkatlerini üzerine çekmeyi başararak İBB adayı gösterildi. Pratik zeka, hazırcevap, sakin ve sevecen duruşuyla bir anda dikkatleri üzerine çekti. İstanbul ve Türkiye genelinde çok fazla tanınırlığı olmadığı bir dönemde, akıllıca bir davranışla Cumhur Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan randevu alarak bir anda taraflı tarafsız tüm medya kuruluşlarının kadrajına girmeyi başardı. Bana göre kırılma noktası da bu hareketi oldu. İYİ Partinin de desteğini alarak girdiği 31 Mart seçimlerini kazanma başarısını gösterdi. 18 günlük İBB Başkanlığı sonrası YSK tarafından alınan seçimlerin yenilenmesi kararı Ekrem İmamoğlu’nun haksızlık ve mağdur duruma düşmesinin ana temelini oluşturdu. YSK kararı yalnızca Türkiye’nin değil Dünya medyasının da gündemine bomba gibi düşmüştü.

Nasıl Kazandı?

23 Haziran’da tekrarlanacak olan seçim çalışmalarında Ekrem İmamoğlu’nun propaganda ve stratejilerinde çok fazla değişiklikler dikkati çekmese de özellikle Ak Parti yanlısı TV kanallarında gösterdiği performansı dikkat çekiciydi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra CHP’de medyatik isimlerin çok fazla meydanlarda yer almaması, İmamoğlu’na artı puan olarak yansıdı. 17 yıldır yaşanmamış bir olay Binali Yıldırım’ı TV’de açık oturuma davet etmesi ve hayata geçirmesi de kendisine artı puan kazandırdı. Söylemlerinden biri olan “Ben CHP’nin değil milletin adayıyım” demesi İstanbullular arasında oldukça tutan bir söylem oldu. Seçim sloganı olan “Her şey çok güzel olacak” sözünün mimarının 13 yaşında Berkay Gezgin olmasının genç seçmenler üzerinde oldukça etkili olduğu kanısındayım. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun tepki çeken açıklamaları, Abdullah Öcalan’ın mektubunun okunması, kardeşi Osman Öcalan’ın TRT kanalına çıkması Ak Parti seçmeninde bebek katili caniden medet umma algısı oluşturarak önemli bir oy oranının Ekrem İmamoğlu’na kaymasında rol oynamıştır. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Ak Parti ve MHP seçmeni üzerinde oldukça etkili olduğu da göz ardı edilemez. HDP’nin aday göstermeyerek Ekrem İmamoğlu’na destek vermesi seçimin kazanılmasının baş aktörlerinden oldu. Kısacası 54 gibi rekor bir oyla seçimin galibi CHP değil Ekrem İmamoğlu ve bileşenleri olmuştur. Seçim sonuçları sonrasında sanırım Ekrem İmamoğlu, Rahmetli Sadri Alışık’ın popüler repliğini baz alıp “Buda mı gol değil YSK” demiştir.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
Köşe Yazıları