27 Aralık 2020 - Pazar

CUMHURİYET DÜŞMANI MISINIZ?

Yazar - Yılmaz Bacacı DÜŞÜNDÜKÇE
Okuma Süresi: 3 dk.
Yılmaz Bacacı  DÜŞÜNDÜKÇE

Yılmaz Bacacı DÜŞÜNDÜKÇE

yilmazbacaci@hotmail.com - 0 (532) 211-0151
Google News

Bakırköy Belediye Meclisi akıllara ziyan bir karara daha imza attı. 05 Şubat günü yapılan meclis toplantısında başkanlık teklifi olarak gelen Cumhuriyet (Özgürlük) Meydanı’nın isminin Tarık Akan Meydanı olarak değiştirilmesi teklifine Ak Parti ve MHP meclis üyeleri hayır oyu kullanırken CHP’li Meclis Üyeleri’nin oylarıyla kabul edildi. Böylesine önemli bir kararın alınmadan önce grup toplantısında görüşülmemiş olması CHP ilçe Başkanını yok saymak, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhuriyet söylemlerini de dikkate almamak anlamı da taşır.

Senaryo Tekrarı

Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, Cumhuriyet Meydanı isim değişikliğini yaklaşık iki yıl öncesinde de meclise getirmişti. Bakırköy Belediye Meclisinde alınan karar İBB Meclisinde ret edilerek isim değişikliği onaylanmamıştı. Geçtiğimiz yıllarda Cumhuriyet Meydanının mezbelelik hallerinden İBB’nin sorumlu olduğunu söyleyerek savunma yapan Bülent Kerimoğlu’na sormak lazım, meydanın mülkiyeti size mi geçti de isim değişikliğine gidiyorsunuz?  Üstelik  parti ambleminizde yer alan altı oktan birinin Cumhuriyetçilik’i temsil ettiği halde bu ısrar neden?  Tarık Akan’ın ölüm yıl dönümü nedeniyle Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı “Tarık Akan anma etkinliği”  düzenlerken Bakırköy Belediyesi adına yakışır bir şekilde öz evladına sahip çıkamamışken, isim değişikliğinde ki ısrar neden? Birden bire Tarık Akan sevdanız mı depreşti, Cumhuriyet sevdanızdan mı vaz geçtiniz, birilerine mi özendiniz?  

İBB Bu Kararı Kabul Etmez

Geçmiş yılda olduğu gibi İBB Meclisi bu kararı da onaylamayacaktır. Haberin gündeme gelmesinden sonra Bakırköy Belediye Başkanı ve Meclis üyeleri sosyal medyada inanılmaz derecede tepkiler alırken, karara hayır oyu kullanan Ak Parti ve MHP meclis üyeleri de bu tutumları nedeniyle her kesimden takdir alıyor. Önergenin önce komisyonda değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Ak Partili Meclis Üyesi Servet Toroman’a bundan sonra neler olacağını sordum.  Toraman, İBB’nin böyle bir kararı onaylamayacağını söyledi. Aksi olması halinde İBB kararı onaylarsa Ak Parti olarak konuyu adli mercilere taşımakta kararlı olduklarını belirtti.

 

 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
Köşe Yazıları