27 Aralık 2020 - Pazar

BAKIRKÖY’DE KENTSEL DÖNÜŞÜM HAYAL OLDU

Yazar - Yılmaz Bacacı DÜŞÜNDÜKÇE
Okuma Süresi: 4 dk.
Yılmaz Bacacı  DÜŞÜNDÜKÇE

Yılmaz Bacacı DÜŞÜNDÜKÇE

yilmazbacaci@hotmail.com - 0 (532) 211-0151
Google News

Bakırköylülerin yıllardır bekledikleri bir kat artışlı kentsel dönüşüm planları İBB’de ret edildi. Gerekçesine bakıldığında daha önceleri de yapılan planlardan çok fazla bir değişiklik olmadığını görüyoruz. TMMO Bakırköy Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Mimar Mustafa Fazlıoğlu, Ataköy Gazetesi’ne verdiği röportajda “Bakırköy’de depreme yönelik ciddi bir çalışmanın yapılmadığını görüyoruz. Bakırköy’de depreme hazırlık konusunda yaklaşık beş yıl önce de mevcut belediye yönetimi göreve geldiğinde bir hazırlık yapmak istedi. Kapalı kapılar ardında Bakırköy merkez mahallelerini planlamaya çalıştıkları hakkında duyumlar almıştık. Yapılanların yanlış olduğunu ilgili odalar ve stk’ların konunun dışında tutulmasının yanlış olduğunu, halka anlatan seminerler düzenledik. Eylemler yaptık. Bakırköy boş bir tarla değil, bu proje hayata geçmez” demişti. Bu durumda İBB toplantısında Bakırköy Kentsel Dönüşüm Planlarının ret edilmesi de yapılan kentsel dönüşüm planlarının eskisinden pek farklı olmadığını gösteriyor. 

 

ÖZHASEKİ TAM DAYAKLIK DEMİŞTİ

Yaklaşık üç yıl öncesinde Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, eş-dost aracılığıyla dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’den randevu alıyor. Yapılan görüşmede Özhaseki, Kerimoğlu’nun yanında Kentsel Dönüşüm Genel Müdürünü arayarak gerekenin yapılmasını söylüyor. Bülent Kerimoğlu, iki kat yukarıya çıkarak konunun detaylarını, Bakırköy halkı için neler yapmasını öğrenmek yerine, bakanlığı terk ederek İstanbul’a dönüyor. Görünen o ki Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’nun kentsel dönüşüm çokta umurunda değil. Özhaseki’nin kendisini yönlendirdiği Kentsel Dönüşüm Genel Müdürü ile konuyu görüşmüş olsaydı, ayakları yere sağlam basan bir plan değişikliği ile İBB’de de Bakanlıkta da kabul görürdü. Bakırköy halkı da deprem korkusu yaşamaktan kurtulmuş olurlardı. Yaşanan bu olaylar sonrasında Mehmet Özhaseki,  katıldığı bir radyo programında Kerimoğlu’nu işaret ederek konuya duyarsızlığından dolayı tam dayaklık demişti.

 

BAKIRKÖYSPOR VAKFI HAKLI ÇIKTI

Bakırköyspor Vakfının yıkımı sonrasında halktan gelen tepkilere karşı yazılı bir basın açıklaması yapan Bülent Kerimoğlu’nun yaptığı yazılı açıklamanın bir bölümünde, “ 5393 sayılı Belediye Kanunu, 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu ve 3194 sayılı İmar Kanunu uyarınca hukuka uygun olarak yürütülen işlemler sonucu yıkılmıştır. Belediyemiz tarafından yapılan işlemlerin tamamı hukuka uygundur.” Şeklinde yer almıştı. Ne yazık ki bunun böyle olmadığını Bakırköy 5. Sulh Hukuk Mahkemesi 06 Şubat günü verdiği kararla çürüttü. Kısacası Bakırköy Belediyesi’nin yaptığı yıkım işlerinin hukuksuz olduğuna hükmetti. Kararın onanması sonrasında görünen o ki Bakırköy Belediyesi söz konusu araziyi Bakırköyspor Vakfına devrederek, yüklüce bir tazminat ödemek durumunda kalacak.

10 AY CEZA ALMIŞTI

Yıkım sürecinde Bakırköy Belediyesi çalışanlarından Mustafa Yılmaz’ın hayatını kaybetmesi sonucu tartışmalı anlar yaşanmıştı. Kavgaya karışan Bakırköy Belediye Başkanı Kerimoğlu  “Gel buraya gününü göstereyim” şeklinde tehditler savurmuştu ve saldırganlar hakkında suç duyurusunda bulunacağını söylemişti. 12. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen dava sonucu Bülent Kerimoğlu,  Alper İnanç ve Yusuf Cici’yi nüfusunu kullanarak kasten yaralama suçundan 10 ay ceza almıştı. Görünen o ki Bakırköy’de nüfuzunu kullanarak, külhanbeylikle, ben yaptım oldu bitiyle bu işler yürümüyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
Köşe Yazıları