27 Aralık 2020 - Pazar

Kerimoğlu’na İçeriği Soru İşaretleri Dolu Bir Yetki Verildi

Yazar - Yılmaz Bacacı DÜŞÜNDÜKÇE
Okuma Süresi: 4 dk.
Yılmaz Bacacı  DÜŞÜNDÜKÇE

Yılmaz Bacacı DÜŞÜNDÜKÇE

yilmazbacaci@hotmail.com - 0 (532) 211-0151
Google News

Kasım ayı olağan meclis toplantısında alınan kararla Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’na Ak Parti ve MHP’nin hayır dediği yalnızca CHP’li meclis üyelerinin oylarıyla belediye adına şirket kurma yetkisi verildi. İlginçtir; CHP İlçe Başkanı Asım Köksal Muş da dahil hiçbir meclis üyesi yetki verdikleri kararın içeriği hakkında bilgi sahibi değillermiş.

Neden bilgi sahibi değiller?

Bu tür kararlar alınmadan önce grupta görüşülüp grup kararı alınması gerekirken, karar meclise gelmeden önce yapılan grup toplantısında görüşülmemiş. Ak Parti ve MHP grubuna da meclis oturumunun açılmasına 15 dakika kala gönderilmiş. Bakıldığın da söylemlerde tek adamlık karşıtı bir partinin mensubu Belediye Başkanı, yetki isterken tek adamlık görüntüsü. Bir an 1996 yılında Barbaros Hayrettin’in popüler şarkısının “BEN SİZİN BABANIZIM, BEN NE DERSEM O OLUR” sözleri geldi aklıma. Ne diyelim, hayırlı evlatlar babalarının sözünden çıkmaz. Bu arada konu içeriğini bilmeden Bakırköylülerden aldıkları yetkiyi Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’na devreden CHP’li  meclis üyelerine sormak lazım. Yeni kurulacak şirkette işe girecek eş, dost, akraba gibi yakınlarınız mı var?

Yeni Şirket İnşaat Üzerine mi Faaliyet Gösterecek?

Sermayesinin tamamı Belediyeye ait 2012 yılında kurulan kısa adı BYUAŞ olan Bakırköy Yapı İnşaat Ulaşım Sağlık Hizmetleri A.Ş. varken ikinci bir şirket kurma ihtiyacı neden hasıl olmuştur? Sorusunun cevabını arayalım. Kapalı kutu görünümünde olan kurulacak şirketle ilgili kısaca öngörümü paylaşayım. 2012 yılında kurulan BYUAŞ şirketinin başlıca faaliyet alanları gayrimenkul yönetimi, insan kaynaklarının sağlanması, öğrenci yurdu ve kafeterya işletilmesini kapsıyor. İBB’ye gönderilen 1/1000’lik palan tadilatlarının onanması sonrasında Bakırköy kısa sürede şantiye görüntüsü alan bir ilçeye dönüşecek. Bu durumda yıkılması planlanan bina, çizilmesi gereken plan ve projeler sayısında patlama yaşanacak. Yeni kurulacak olan belediye şirketinin faaliyet alanları da büyük ihtimalle bunları kapsayacak. Beş senedir canla başla hizmet aşkıyla çalışan belediye başkanı Bakırköylüleri müteahhitlere yem edecek değil ya..  

Erkan Kılıç Bir tek Çivi Çaktırmam Demişti

Neden bu öngörü derseniz, ATAKÖY GAZETESİ’nin 2015 yılı Nisan sayısında yazdığım yazımı hatırlatayım. Yazımda kısaca “Zaman zaman Bakırköy Belediye Başkanı’nın yanlış kadrolarını eleştirmiştim. Ne kadar haklı olduğumu kanıtlar derecede bir olayı aktarayım sizlere. Yeşilköy’de yaşayan dostlarımdan biri telefonla arayarak Yılmaz bir kahve içelim sana anlatacaklarım var dedi. Buluştuk kahvelerimizi yudumlarken başladı anlatmaya. Kendisinin de dairesinin olduğu bölgede yedi parsel birleşerek bir firmayla anlaşmaya varmışlar. Hiç para harcamadan tüm işlemler anlaştıkları firma tarafından yapılacak ve herkese mevcut daireleri ölçüsünde daire verilecekmiş. Konuyu nerden duymuşsa Belediye Başkan Yardımcısı Erkan Kılıç, ilgili kişiyi cep telefonundan aratmış ve kendisiyle görüşmek istemiş. Siyasi terbiyesi ve belediye deneyimi de bulunan M… davete icabet edip Erkan Kılıç’ın yanına gitmiş. O esnada Kılıç’ın yanında Bakırköy Belediyesi İmar Müdürlüğü’nde geçmiş dönemlerde önemli görev yapan S… ve iki kişi daha varmış. Erkan Kılıç, hemen konuya girerek, duydum ki binalarınızı yıkıp yeniden yaptıracakmışsınız. Yanındakileri işaret ederek bu arkadaşların sizin orayla ilgili çok güzel bir projesi var ben de beğendim, siz işi bunlara verin bunlar yapsın, yoksa oraya bir çivi çaktırmam” şeklinde bahsetmiştim. Tamamını okumak için linki tıklayabilirsiniz  http://www.atakoygazete.com.tr/yilmazbacaci1504.html  

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
Köşe Yazıları