27 Aralık 2020 - Pazar

Bülent Kerimoğlu’nun Kart Oyunu

Yazar - Yılmaz Bacacı DÜŞÜNDÜKÇE
Okuma Süresi: 4 dk.
Yılmaz Bacacı  DÜŞÜNDÜKÇE

Yılmaz Bacacı DÜŞÜNDÜKÇE

yilmazbacaci@hotmail.com - 0 (532) 211-0151
Google News

Olay olay olay Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, HALKKART sahibi insanların yararlanması için bilmem ne hastanesiyle anlaşmaya varmış. Sosyal medyada da fıldır fıldır rüzgar gülü gibi dolaşıp duruyor. İşleyişine ve içeriğine baktığımda her yatırımda olduğu gibi HALKKART’da da geçmiş dönemim gölgesinde kalmış. Malumunuz BAKKART’ın en büyük özelliklerinden biri 08-18 yaş arası gençlere ücretsiz yaz tatili ve Türkiye’nin neresinde olursanız olun ücretsiz Ambulans servisiydi. BAKKART sahipleri Osmaniye de buluna aş evi ve çamaşırhaneden de ücretsiz yararlanırlardı. Üstelik BAKKART’ın üzerinde onay veren makamın değil kart sahibinin fotoğrafı vardı. Zorla güzellik olmaz diye boşa dememiş büyüklerimiz.  

BAKKART Tez Konusu Olmuştu

Hayırdır Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, Ateş Ünalerzen’in dünyada örneği olmayan, Aydın Üniversitesi Yüksek Lisans öğrencisi Erkan Erdem’in tez konusu olan, Prof. Dr. Uğur Tekin, Prof. Dr. Ercan Eyüpoğlu ve Yrd. Doç. Dr. Ateş Uslu’nun oluşturduğu akademik jüri tarafından oy birliği ile tez konusu olarak kabul edilen bir proje olarak hayata geçirdiği BAKKART’ın ağırlığını kaldıramadığın için mi HALKKART çıkardın. Bir anlamda BAKGEM ve Özgecan Kadın Danışma Evi’nin adreslerini değiştirip yeni açılıyormuş havası vererek Bakırköylülere lanse ettiğin gibi, yarın bir gün HALKKART’ın mucidi de benim dersen şaşırmam. Ancak böyle bir hataya düşmemen için uyarayım, HALKKART, Yenimahalle Belediyesi, Çankaya Belediyesi, Sivrihisar Belediyesi ve birçok belediye tarafından yıllar öncesinde hayata geçirilmiş projelerdir. Bakırköy Belediyesinin sitesinde yapılan açıklamaya bakılırsa 130 Bin HALKKART kullanıcısına ulaşıldığı açıklanmış. Yeri gelmişken birde hatırlatmada bulunayım; Sayın Kerimoğlu, geçmiş dönemlerde yaptığınız bir konuşmada Türkiye’yi yönetecek kapasitede olduğunuzu söylüyorsunuz https://www.youtube.com/watch?v=kYEwe-svvag&t=8s   linki tıkladığınızda bu konuşmayı görüntülü olarak dinleyebilirsiniz. Hedef büyükse, insan, tutarlı olmalı, güvenilir olmalı. El insaf yahu Bakırköy’ün toplam nüfusu TUİK’in Şubat 2018 açıklamalarına göre 222 Bin 370 bu durumda 130 bin HALKKART sahibi olduğuna kim inanır?

Geçmiş Dönemin Projelerini Yok Etme Sancısı mı?

Büyüklerimizin söylediği çok güzel bir söz vardır “Kedi ulaşamadığı ciğere pis-murdar dermiş. ”Anlamlı bir söz. Beş yıllık hizmeti sonunda Bülent Kerimoğlu’nun hayali temel atmaları, sözde 10 dev eseri, bizim için başarı yaptıklarımız değil, yaptırmadıklarımızdır söylemi, bazı konuşmalarında çok iyi bir hatip-konuşmacı olduğunu vurgulaması vs. vs gibi uzatılır. Sonuç derseniz sıfır. Yapılan bir proje yok. Bakırköy Belediyesine ait temelini atıp hayata geçirdiği bir proje yok. Yapılan bir proje olmadığı gibi geçmiş dönemin kazanımlarını da halkın direnişi olmasa neredeyse Bakırköylüler kaybediyordu. Hani şu Osmaniye Mahallesinde olan Atatürk Spor ve Yaşam Köyü BJK’ya verilecekti de son anda direkten döndü. Yeşilköy’de yapılan BAKYAŞAM EVİ türlü türlü denemelerle üçüncü şahıslara verilmeye çalışıldı da olmadı. Zeytinlik Halk Pazarı yıkılıp birileri rant sağlayacaktı olmadı. Boşa uğraşmanın anlamı yok. Halkın istemediği hiçbir şeyi yapamayacağın gibi, geçmiş dönemlerde yapılan, ne bir Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi yapabilirsin ne de Yeşilköy yaşlılar evi yapabilirsin. Sen ancak Ateş Ünalerzen’in yaptığı Ataköy 5. Kısımda bulunan Nikah Salonunu parsellere bölüp, kütüphane, kültür merkezi açtım diye hava atarsın.      

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
Köşe Yazıları