28 Aralık 2020 - Pazartesi

CHP’li Küçükçekmece Belediyesi Seçim Ortağı ile Ters Düştü

Yazar - Yılmaz Bacacı DÜŞÜNDÜKÇE
Okuma Süresi: 6 dk.
Yılmaz Bacacı  DÜŞÜNDÜKÇE

Yılmaz Bacacı DÜŞÜNDÜKÇE

yilmazbacaci@hotmail.com - 0 (532) 211-0151
Google News

Bir önceki yazımdan hatırlarsınız Küçükçekmece Belediyesi Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) üyeliğinin iptalini yazmıştım. CHP’nin seçim ittifakı yaptığı İYİ Parti meclis üyeleri de karara karşı gelmiş hatta müdürlüğüne iade edilen teklifin yeniden mecliste oylanmaya gelmesi halinde hayır oyu kullanacaklarını TDBB’den hangi gerekçelerle ayrılmak istediklerinin detaylandırılmasını söylemişler.  

Noktayı İBB Koyar

Cennet Mahallesi D-100 Karayolu Barbaros Caddesi, Mevlana Caddesi ve Turgut Reis Caddesi le Çevrelenen imar adasına ilişkin 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği isteniyor. Sağlı sollu binaların ortasında kalan küçük bir alanın tamamının Kemal Çebi’nin de mülkü bulunan tarafa katılması isteniyormuş.  Geçmiş dönem yönetiminde bu tür olaylar gündeme geldiğinde eşit paylaşım yoluyla çözüme kavuşturulmuş. Şimdi neden tek taraflı çözüm isteniyor? Hatırlayanlarınız olacaktır geçmiş yıllarda Barbaros Hayrettin’in (Ben sizin babanızım, ben ne dersem o olur) sözlerinin yer aldığı popüler bir şarkısı vardı. Sayın Kemal Çebi bu şarkının sözlerinden mi ilham alarak böyle bir değişim de ısrar ediyor anlaşılır değil. Unutmayın ki yanlış hesap Bağdat’tan döner. Velev ki bu kararı meclisten geçirdiniz İBB meclisinden nasıl geçireceksiniz?

KİTAŞ’ta Neler Oluyor?

KİTAŞ’da neler oluyor? Küçükçekmece Belediyesi’nin iştiraki olan Cevdet Ateş yönetimindeki KİTAŞ’tan kötü kokular gelmeye başladı. Geçmiş dönem yöneticilerinin yalnızca cüzi miktarda huzur hakkı aldıkları şimdi ki yönetime hatırı sayılır derecede maaşa bağlandığı söyleniyor. Sosyal tesislerin tüketim malzemeleri alım işleri, demirbaş alımları v.s gibi birçok satın alma işlerinin KİTAŞ aracılığıyla yapıldığı biliniyor. Derinlemesine bir araştırıp kötü kokuların nedenini de sizlerle paylaşırım.

Kemal Çebi Örgütten Kopuk mu?

CHP’li dostlarımın söylediklerine bakılırsa Belediye Başkanı Kemal Çebi, örgütten bağımsız hareket ediyor hatta örgütü dinlemiyormuş. Dostlarımın ifadesine göre Çebi, zaman zaman sohbetlerinde gelecekteki veliahttım dediği İlyas Dikici’ye belediyenin yönetiminde gereğinden fazla yetki de vermiş. Örgütten bağımsız hareket ettiği söylenen Çebi, ilçe başkanı Turgay Özcan’la aynı karede yer almamak için de baya çaba gösteriyormuş.

Kilit Adam Gökhan Aygün

Trakya Rumeli Ve Balkanlar Gönül Birliği Derneği geçmiş dönem başkanlarından Gökhan Aygün’ü birçoğunuz tanırsınız. Kendisinin MHP kökenli olduğunu bilenleriniz de vardır. Seçimler öncesinde kendisine CHP’den meclis üyesi olması ve seçilmesi halinde başkan yardımcılığı sözü veriliyor. Ne yazık ki şimdiye kadar verilen sözün yerine getirilmemiş olması Aygün’ü oldukça rahatsız etmiş. Bence bu kararınızı yeniden gözden geçirin. Seçim ortağınız İYİ Partinin TDBB’de gösterdiği tepkiyi benzer kararlarda tekrarlaması durumunda Aygün’ün bir anda ben yuvama dönüyorum demesi de 26/19 olan meclis aritmetiğini 22/23 şeklinde değiştirirse sürpriz olmaz.

Aydın Üniversitesi Kampüsü’nde Neler Oluyor

08 Eylül günü yapılan Küçükçekmece Belediyesi meclis oturumuna gelen 1/1000 ölçekli imar planında değişikli istenen yerlerden biri de Aydın Üniversitesi kampüsü içinde yapılması planlanan yeni binalar oldu. Küçükçekmece Kent Konseyi Başkanı da olan Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Mustafa Aydın tarafından istenen plan değişikliği incelenmek üzere komisyona havale edildi. Konuyla ilgili aldığım duyumlara göre böyle bir değişimin Küçükçekmece Belediyesi Meclisinden geçemeyeceği yönünde. Ak Partiye yakınlığı ile de tanınan Mustafa Aydın, plan değişikliğinin Küçükçekmece Belediyesinden geçmemesi halinde yeni bir yol haritası çizecek mi bekleyip göreceğiz.

İlyas Dikici Özel Kalem Müdürü müsün Dedektif mi?

Küçükçekmece Belediyesi Özel Kalem Müdürü İlyas Dikici hakkında görevi dışında belediyeye işçi alımları dahil bir çok işlerle ilgilendiğini hakkında yazılar yazmıştım. Dikici, CHP Gençlik kollarından kalma militanist özelliği ve heyecanını hala yitirmemiş ki bir de dedektifliğe soyunmuş. Belediye de görev yapan bazı personellerin izlenerek özellikle Ak Partili kişilerle hangi mekanda kimlerle olduğunun fotoğraflanmasını mümkünse neler konuştuklarının kendisine iletilmesini buyurmuş. Görünen o ki İlyas Dikici 657 sayılı devlet memurları kanununun kendisine tanıdığı görevlerin dışına çıkmış. Hatırlatmakta yarar var. 657 sayılı Kanun'un 7. Maddesi uyarınca “Devlet memurları siyasi partiye üye olamazlar, herhangi bir siyasi parti, kişi veya zümrenin yararını veya zararını hedef tutan bir davranışta bulunamazlar. Görevlerini yerine getirirlerken dil, ırk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din ve mezhep gibi ayırım yapamazlar. Siyasi partiye üye olan devlet memurları için ise devlet memurluğundan çıkarma cezası uygulanır. Der. Danıştay 12. Dairesinin 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na tabi olan belediye memurlarına da 657 sayılı Kanunun disiplin hükümlerinin uygulanmasında hukuka aykırılık bulunmamaktadır. Şeklinde kararı yer alır. Bilesin istedim sayın Dikici…

 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
Köşe Yazıları