31 Temmuz 2024 - Çarşamba

Emlak Bank Bakırköy Belediyesi’nden Araziyi Geri Alabilir

Bakırköy belediyesi mevcut yönetimini Bakırköyspor vakfıyla ilgili zorlu bir süreç bekliyor.

Yazar - Yılmaz Bacacı DÜŞÜNDÜKÇE
Okuma Süresi: 4 dk.
Yılmaz Bacacı  DÜŞÜNDÜKÇE

Yılmaz Bacacı DÜŞÜNDÜKÇE

yilmazbacaci@hotmail.com - 0 (532) 211-0151
Google News

 

 

Geçtiğimiz günlerde “Yargı Bakırköyspor Vakfı’nı haklı buldu” başlıklı bir haber paylaşmıştım. Haberin paylaşımı sonrası sosyal medyadan ve telefonla arayan duyarlı Bakırköylüler bundan sonra ki süreçte neler olacağını sordular. Birkaç telefon görüşmesi ve yüz yüze yaptığım görüşmeler neticesinde Bakırköyspor Vakfı’nın mevcut belediye yönetimiyle sorunsuz bir şekilde anlaşmak yönünde olduğu. Ancak belediyenin olaya çok fazla ılımlı yaklaşmaması yönünde. Bakırköyspor Vakfı’nın haklarının kendilerine iade edilmesini talep etmesi kabul görmemiş olmalı ki Vakıf icra yoluyla mahkeme kararının uygulanmasını talep etmiş. İddia o ki İstinaf Mahkemesinin onadığı kesin karara bakıldığında Bakırköyspor Vakfı uydurma evraklar düzenlenerek yıkım kararı alındığını yasal olarak kanıtlamış görünüyor.

Neler olur?

Bu durumda neler olur kısaca bahsedelim. Vakıf her açtığı mahkemeyi kazandığına göre Bakırköy belediyesi geçmiş dönem başkanı Bülent Kerimoğlu, kamu gücünü kullanarak usulsüz evrak düzenlemek, yıkım süresinde bir işçinin ölümüne sebebiyet vermek, vatandaş şiddet uygulamaktan 10 ay ceza almak, yıkım kararı alınan 2780 metre kare olmasına rağmen sosyal tesisin tamamını yıkarak büyük bir kamu zararı doğmasına neden olmak fiilleri sabitken hiçbir şey yaşanmamış gibi çekip gitmesine sessiz mi kalacak?  Sorusunun cevabı tabi ki hayır sessiz kalmayacak. Bakırköyspor Vakfı mevcut yönetimle makul şartlarda uzlaşma yolunu tercih edecektir. Sonrasında da uğradıkları maddi zararın tanzimi için tazminat davaları hatta olaya sebebiyet verenler hakkında da ceza davaları açacaktır. İstinaf mahkemesinin verdiği karara bakıldığında Bakırköyspor Vakfı’nın tazminat davası açması halinde kazanacağı da neredeyse kesin gibi görünüyor. Bu durumda mevcut belediye başkanı ve yönetimi nasıl bir yol izleyecek? Mahkemenin kaybedilmesi halinde neredeyse milyarları bulacak tazminatları yasal faiziyle birlikte ödemek sorunda kalacak. Ödenecek tazminatların müsebbibi görünen Bülent Kerimoğlu hakkında belediye olarak suç duyurusunda bulunur mu, devlette devamlılık esastır mı der bunu zaman içinde göreceğiz. Ancak vakfın Bülent Kerimoğlu’nun peşini bırakmayacağı kesin görünüyor. Yıkılan sosyal tesisin yeniden inşa edilip vakfa verilmesi mümkün görülmese de mevcut spor alanlarının vakfa devredilmesi olası bir ihtimaldir. Mevcut spor alanlarının devredilmesi sonrası Bakırköy belediyesi bir işgüzarlık yapıp vakfın faaliyetlerini durdurmak adına mühürleme gibi bir işlem yaparsa bu durum daha da vahim sonuçların doğmasına hatta söz konusu alanın dönemin Emlak Bankası şimdiki hak sahibi TOKİ’ye devredilmesi gündeme gelecektir. Bu durum oraya rezidanslar dikmek isteyenlerin en çok da TOKİ’nin işine gelir. Kısacası Bakırköy belediyesi mevcut yönetimini Bakırköyspor vakfıyla ilgili zorlu bir süreç bekliyor. Hatırlatmakta yarar var. Emlak Bank araziyi Bakırköy Belediyesine spor tesisi yapılması şartıyla devretmişti. İmar planlarında spor tesisi ve oyun parklarının lejantlarının farklı olduğunu unutmayalım.    

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
Köşe Yazıları