08 Ağustos 2024 - Perşembe

Ayşegül Özdemir Ovalıoğlu’nun Başı Çok Ağrıyacak

Geçtiğimiz günlerde “Emlak Bank Araziyi Bakırköy Belediyesi’nden Geri Alabilir” başlıklı bir yazı paylaşmıştım.

Yazar - Yılmaz Bacacı DÜŞÜNDÜKÇE
Okuma Süresi: 4 dk.
Yılmaz Bacacı  DÜŞÜNDÜKÇE

Yılmaz Bacacı DÜŞÜNDÜKÇE

yilmazbacaci@hotmail.com - 0 (532) 211-0151
Google News

 

 

Geçtiğimiz günlerde “Emlak Bank Araziyi Bakırköy Belediyesi’nden Geri Alabilir” başlıklı bir yazı paylaşmıştım. Geçmişten günümüze Bakırköyspor Vakfı ile Bakırköy Belediyesi arasında neler yaşandığını kısa başlıklar halinde anlatmış, nelerin yaşanabileceğini de öngörmüştüm. Öngörümün ilk aşaması olan Bakırköy belediyesinin vakfa ait yeri mühürlemesi olayı geçtiğimiz Cuma günü gerçekleşti. İnsanların tenis oynayıp spor yaptıkları mahkeme kararıyla vakfa devredilen yerler mühürlenerek faaliyetlere son verildi. Büyük ihtimalle Bakırköyspor vakfı yürütmeyi durdurma kararı almak için mahkemeye başvuracak ve olumlu kararı da alacaktır. Asgari müşterekte anlaşılmadığı sürece de bu kısır döngü uzar gider. Sonuçta söz konusu arazi için yıllardır ağızlarının suyunu akıtarak uğraşı veren rantçı babalar ya da TOKİ araziyi Bakırköy belediyesinden alarak imara açıp rezidansları dikerler. Bakırköy belediyesi buranın imara açılmasına asla izin vermem dese de boşa uğraşır TOKİ arazinin imar planlarını çıkarıp yapması gerekeni yapar. Tıpkı Ataköy sahillerde olduğu gibi. Velhasıl, Bakırköy belediyesinin yüklü bir tazminat ödemekle karşı karşıya kalacağı gerçeğini de göz önünde bulunduracak olursak, Bakırköy belediyesi ve Bakırköyspor Vakfı yönetimi kısa sürede uzlaşı sağlamak için kolları sıvayıp olayı Bakırköy halkının zarar görmeyeceği, rezidanslar dikildiğinde isyan etmeyeceği şekilde sonlandırmalı.

Ovalıoğlu’nun Başını Ağrıtacak Konulardan Biri

Bakırköy belediye başkanı Doç Dr. Ayşegül Özdemir Ovalıoğlu’na hatırlatmakta yarar var. Şimdiye kadar yapılan icraatlara bakıldığında bir önceki dönemle arada çok fark yok gibi. O nedenle başınızı ağrıtacak bir konuyu hatırlatayım size. 2019 yılında Bakırköy belediyesi vatandaşın sağlık alanı olan arsasını kamulaştırmadan meclis kararıyla yeşil alana çevirmişti. Halen yargıda olan arazinin size kısaca tarihçesini anlatayım. Söz konusu yer ifraz paftasında sağlık merkezi arsası (ifraz paftası; tarla halinde bir alanın parselasyonunun yapılmasıdır) olarak belirlenmiş bir yerdir. Ayrıca tapu kayıtlarında da sağlık alanı ibaresi yer almakta. 2003 yılında Ataköy 1/5000’lik planlar yapılırken söz konusu arsa sehven yeşil alan olarak işaretlenmiş. Durumu fark eden arsa sahipleri yaptıkları itirazla Sağlık Bakanlığı’na konuyla alakalı görüş almak için bir yazı yazmış. Sağlık bakanlığı cevaben 2005 yılında İBB ve Bakırköy Belediye Başkanlığı’na bir yazı yazarak söz konusu bölgede bakanlık olarak sağlık birimi ihtiyacımız olduğundan söz konusu arsanın sağlık alanına alınmasının yanında listede mevcut sağlık alanlarının da korunması ve sonucundan tarafımıza bilgi verilmesi şeklinde gereğinin yapılması demiş. 2005 yılı döneminde görevde bulunan belediye yetkilileri 1/1000’lik planlarda revizyona giderek sağlık bakanlığı yazısı baz alınıp söz konusu arsa yeniden sağlık alanına dönüştürülüyor. Kısacası yargıda olan dava kısa süre sonra karara bağlanır. Büyük ihtimalle de arsa sahibi haklı bulunur. Bu durumda Bakırköy belediyesi ne yapacak? Ya vatandaşın arazisini yeniden sağlık alanına dönüştürmek için karar alacak ya da söz konusu araziyi kamulaştırıp vatandaşın hak kayıplarını giderecek. O nedenle diyorum ya geçmiş dönemin gittiği yoldan devam ederseniz başınız çok ağrır.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
Köşe Yazıları