01 Şubat 2021 - Pazartesi

Bülent Kerimoğlu’na Beşincilik Jesti

Yazar - Yılmaz Bacacı DÜŞÜNDÜKÇE
Okuma Süresi: 3 dk.
Yılmaz Bacacı  DÜŞÜNDÜKÇE

Yılmaz Bacacı DÜŞÜNDÜKÇE

yilmazbacaci@hotmail.com - 0 (532) 211-0151
Google News

Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, “İNGEV'in ilçeler bazında yaptığı ”Çok Yüksek İnsani Gelişmişlik Endeksi” araştırmasında Bakırköy olarak ilk 5’te olmanın gururunu yaşıyoruz.” Şeklinde sosyal medya hesabından bir paylaşım yapmış. İyi şeylerle gündeme gelmek, yaptıklarıyla gurur duymak elbette tüm yönetenlerin en doğal hakları ve istekleridir. Ancak Bakırköy Belediye Başkanı olarak kurum ya da kişisel çabanızla bir gram katkı sunmadan bir STK tarafından yapılan sıralamada beşinci olmakla övünmek de neyin nesi? Altı aylık belediye başkanı iken en başarılı belediye başkanı seçilmenle yedi yıllık görev sürende Bakırköy’e tek çivi çakmadan İNGEV’in sıralamasında 5. Olmanın arasında hiçbir fark yok.

 

Neden Fark Yok?

Birleşmiş Milletler'in İnsani Gelişme Endeksinde kullandığı üç değişken, temel unsurları oluşturmaktadır. Uzun, sağlıklı ve yaratıcı bir hayat yaşamak, bilgi ve eğitim alabilme imkanına sahip olmak ve insana yaraşır bir hayat için gerekli kaynaklara ulaşabilmektir. Temel unsurları olan İnsani Gelişme Endeksi kriterlerinde Bakırköy Belediyesi’nin katkısı var mı? Yok. Alt başlıklarda yer alan eğitim, ulaşım, gelir düzeyi kriterlerinde Bakırköy Belediyesi’nin katkısı var mı? Yok. Dolayısıyla Bakırköy Belediyesi hiçbir katkısı olmadan bir STK’nın değerlendirmesiyle 5. Olduğuna göre Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu;

1. Kumarbazlık (yazılı ve görsel medyada yer aldı)

2. Saldırganlık (TV’lerde vatandaşa saldırı anı yayımlandı)

3. Kavgacılık ( mahkeme kararıyla 5+5 on ay ceza aldı)

4. Rüşvetin tarifesi (yazılı basında yer aldı)

Dört ana başlığın yer aldığı bir değerlendirmede halk oylamasıyla İstanbul’da 39 ilçe arasında birinci olursunuz. Bizler de hak ettiğin bir birincilik olduğu için alkış tutarız.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
Köşe Yazıları