28 Aralık 2020 - Pazartesi

Kemal Çebi’nin Çantacı Meclis Üyesi Bayağı Popüler Olmuş

Yazar - Yılmaz Bacacı DÜŞÜNDÜKÇE
Okuma Süresi: 4 dk.
Yılmaz Bacacı  DÜŞÜNDÜKÇE

Yılmaz Bacacı DÜŞÜNDÜKÇE

yilmazbacaci@hotmail.com - 0 (532) 211-0151
Google News

Bir önceki yazımda CHP Küçükçekmece İlçe Başkanı Turgay Özcan’ın birçok CHP üyesini İlçe Başkanlığına çağırıp ifadelerini alacağını yazmıştım. İlçeye davet edip ifade almasının gerekçesi de oldukça düşündürücü. Neymiş efendim sizler Küçükçekmece Belediyesi ve başkan Kemal Çebi’yi sosyal medyada tartışmak ve tartışmaya açmak paylaşımında bulunuyorsunuz. Hadi oradan demezler mi sayın Özcan, parti olarak haktan, hukuktan, eşitlikten, şeffaflıktan dem vuracaksın eleştirenleri disipline vereceksin.

Hadi Oradan Demezler mi?

Tam da bu noktada 1990’lı yıllara giderek bir hatırlatmada bulunayım. Kemal Çebi’nin SHP Küçükçekmece İlçe Başkanlığı yaptığı dönemleri CHP ve SHP’li eski üyeler çok iyi hatırlayacaklarıdır. Kemal Çebi ve Turgay Özcan’ın birlikte ilçe binasını bastıkları hatta Kemal Çebi’nin o esnada silahını çektiği de gündem olmuştu. Yine o dönemlerde Turgay Özcan’ın adı yolsuzluklarla da anılmıştı. O dönemde yaşananlar hala partililer arasında zaman zaman konuşuluyor. İlçe yöneticisi olarak başkanınla birlikte külhanbeylik yapacaksın, adın yolsuzlukla anılacak, seçim dönemlerinde canla başla çalışan örgüt emekçilerini ifadeye çağıracaksın. Hadi oradan sen geçmişine bak demezler mi?

Araç Bağış Makbuzu Var mı?

Seçimler öncesinde Kemal Çebi’ye yakınlığı ile bilinen bir Renta Car’dan seçim çalışmaları süresinde kullanmak için birkaç araç kiralanıyor. Söylenenlere bakılırsa Çebi belediye başkanlığını kazanması halinde belediye hizmetinde kullanılacak araçların da aynı firmadan sağlanacağının sözünü veriyor. Kemal Çebi Belediye Başkanı oluyor kullandığı araç ve araçlar yüksek fiyatla belediye adına kiralanıyor. Yaşananlar sonrası Renta Car sahibinin CHP İlçe örgütüne bir otomobil hibe ettiği ve o aracın da Turgay Özcan tarafından makam aracı olarak kullanıldığı dillerde dolaşıyor. Üstelik makam aracını kullanan şoförün maaşı da belediye tarafından karşılanıyormuş. Merak ettim, söylenenler doğruysa ilçe başkanlığında araç bağışı alındı makbuzu var mı?

 

Küçükçekmece Belediyesi’nde Çantacılar Türemiş.

Daha önceki yazılarımda bazı meclis üyeleri hakkında aldığım duyumlardan söz etmiştim. Birkaç CHP’li dostumu aradım neler oluyor, meclis üyelerinin adı çantacıya çıkmış, belediyeden ihale aldıklarını duymayan kalmamış dedim, demez olaydım. Dostumun anlattıklarına göre Bahadır Gönenç, belediyeden gıda ihalesi alıyormuş. Üstelik te Kitaş vasıtasıyla piyasanın da üstünde fiyatla ihaleler alınıyormuş. Enis Koçak’ın ihale takipçiliğinden müteahhitlerin işlerini takip etmekten adı çantacıya çıkmış. Meclis üyesi olmadan önce bir markette asgari ücretle çalışan biri olarak tanınan, Nurettin Yıldız’ın Ata Kent’ten daire aldığı söyleniyor. belediyeden ihale alanlar arasında İlçe Başkan Yardımcısı Burak Ergin’in de adı geçiyor. Bunlar yetmezmiş gibi Belediye Başkanı Çebi’nin kardeşi Hasan Çebi’nin 7/24 belediye binasında olduğu,  ihale, inşaat ve ruhsat çıkarma işlerini takip ettiği, partilileri isyan etme noktasına getirmiş. İzleme ve araştırmaya devam edeyim bakalım önümüzdeki günlerde bu listeye kimler dahil olacak.

Siz misini Bizi Eleştiren Gelin Bakalım İfadeye.

İlçe Başkanlığı tarafından ifadeye çağırılan CHP parti emekçilerinden biri serzenişini sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla dile getirmiş. İlçe Başkanı tarafından ifadeye davet edilen Ercan Özdağ’ın sosyal medya ve Whatsapp üzerinden yaptığı paylaşımlar ifade gerekçesi olarak belirtilmiş. Özdağ’ın ifadeye davet edildi gün yaklaşık 15 kişi daha aynı gerekçelerle ifade vermek için ilçeye gitmiş. Bende Ercan Özdağ isimli vatandaşın sosyal medyasında paylaştığı ifadeye davet metni paylaşımını buradan sizlere aktarayım istedim.   

Bir sonraki yazımda Kitaş’ın hülle usulüyle satılan evlerinin yanı sıra bomba paylaşımlarım olacak. Takipte kalın…

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
Köşe Yazıları