23 Nisan 2021 - Cuma

Küçükçekmece Belediyesi Meclis Üyelerinden Kaç Kişi İstifa Eder?

Yazar - Yılmaz Bacacı DÜŞÜNDÜKÇE
Okuma Süresi: 3 dk.
Yılmaz Bacacı  DÜŞÜNDÜKÇE

Yılmaz Bacacı DÜŞÜNDÜKÇE

yilmazbacaci@hotmail.com - 0 (532) 211-0151
Google News

Geçtiğimiz aylarda “CHP’li Küçükçekmece Belediyesi Seçim Ortağı ile Ters Düştü” başlıklı bir yazı paylaşmıştım.  Yazımın içinde “İYİ Partinin TDBB’de gösterdiği tepkiyi benzer kararlarda tekrarlaması durumunda Aygün’ün bir anda ben yuvama dönüyorum demesi de 26/19 olan meclis aritmetiğini 22/23 şeklinde değiştirirse sürpriz olmaz.” Şeklinde bir not düşmüştüm. Son günlerde kulağıma gelen kulis bilgilerine bakılacak olursa bu hesap allak bullak olacak gibi görünüyor. Malum CHP ile bağlarını koparan Muharrem İnce’nin parti içinde hatırı sayılır derecede taraftarları var. Bunun en bariz örneğini de CHP’den istifa eden  Milletvekilleri Mehmet Ali Çelebi, Hüseyin Avni Aksoy ve Özcan Özel gösterilebilir. Muharrem İnce taraftarları kulisinden sızan haberlere bakılırsa 19 Mayıs gibi anlamlı bir günde partiyi kuracağı söyleniyor.

Parti Kurulduğu An CHP’den Kopmalar Hızlanır

Birçok il ve ilçelerde CHP’den Muharrem İnce’nin partisine geçmek için istifalar oldu. Bunun yanında Antalya İbradı Belediye Başkanı olan Serkan Küçükkuru CHP’nin tabanın sesini dinlemediğini söyleyerek yaptığı paylaşım ile partiden istifa ettiğini ve Muharrem İnce'nin kuracağı partiye geçeceğini açıklamıştı. Kulis bilgilerine göre Küçükçekmece Belediyesi CHP’li bazı meclis üyelerinin de istifa ederek İnce’nin kuracağı patiye geçeceği söyleniyor. Küçükçekmece Belediyesinin halen Ak Partili kadrolarla yönetildiğini, aradan geçen iki yıl içinde M. Sedat Özkan dışında seçilmişlerden başkan yardımcısı atanmaması da istifa gerekçelerinin başlıca sebeplerinden biri gibi gösterilecek. İstifaların gerçekleşmesi halinde Küçükçekmece Belediyesi Meclisinde alınacak kararların da alınması zora girecek. Böyle bir durumun yaşanması CHP’yi zora sokacağı gibi Kemal Çebi’yi de bir çıkmaza sokacaktır. Yeri gelmişken Üsküdar Belediyesi CHP Meclis üyesi Ahmet Başbaydar, Hüseyin Kazan, Köksal Durmuş, Selahattin Kamışoğlu’nun da CHP’den istifa ederek Ak Partiye geçtiklerini hatırlatmakta yarar var.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
Köşe Yazıları