28 Aralık 2020 - Pazartesi

Kemal Çebi Meclis Üyelerine Aba Altından Sopa mı Gösterdi ?

Yazar - Yılmaz Bacacı DÜŞÜNDÜKÇE
Okuma Süresi: 5 dk.
Yılmaz Bacacı  DÜŞÜNDÜKÇE

Yılmaz Bacacı DÜŞÜNDÜKÇE

yilmazbacaci@hotmail.com - 0 (532) 211-0151
Google News

Yaklaşık üç ay önce Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi’ye Özel Kalem Müdürü İlyas Dikici aracılığıyla röportaj yapma talebimi iletmiştim. Yalnızca kendi sorularımı değil sosyal medya üzerinden Küçükçekmeceliler tarafından Çebi’ye sormamı istedikleri soruları da gündeme getirecektim. Ne yazık ki hala randevu talebime bir dönüş olmadı. Küçükçekmecelilere verdiğim sözü yerine getirmek için sosyal medya üzerinden tarafıma gönderilen soruların birçoğunu buradan Kemal Çebi’ye sordum ancak hiçbir yanıt vermediler. Her ne kadar kendileri sorularımı yanıtsız bıraksa da ben sormam gereken sorulardan bir kaçını daha gündeme getirmek istiyorum.

 

Cevap Bekleyen Sorular

Sayın Kemal Çebi, aylar öncesinde Küçükçekmeceli bir vatandaş şahsınıza oğlunuz Serkan Çebi’yi kendinize danışman yapmışsınız bu doğru değildir. Şeklinde bir serzenişte bulunuyor, serzenişte bulunan vatandaşa oğlunuzun maaş almadan fahri olarak danışmanlık yaptığını söylediğiniz doğrumu? Bu açıklamanız sonrası aynı vatandaşın, maaş almıyor fahri danışmanlık yapıyor diyorsun, fahri danışman dediğiniz oğlunuz sizin müdürlerinize emirler yağdırıyor. Açıklamasına nasıl bir yanıtınız olacak bende merak ediyorum.

Personel Sayısı Artmış

Seçimler öncesinde Küçükçekmece Belediyesi bünyesinde çok fazla sayıda personel olduğunu hatta mevcut personelin yarısı ile belediye hizmetlerinin çok rahat bir şekilde sürdürülebileceği açıklamalarınız hafızalardadır. Ancak ne oldu da Mart 2019 tarihinde 2 bin 650 olan personel sayısı sizin açıklamanıza göre azalması gerekirken Mart 2020 tarihinde 2 bin 997 oldu? 300’den fazla kişinin Kitaş bünyesine alındığı söyleniyor. Sanırım bir açıklamanız olacaktır.

Canlı Yayın Neden Sonlandırıldı?

Şeffaf yönetimden yana olduğunuzu dem vurarak daha önceleri Küçükçekmece Belediyesi’nde olmayan bir konuyu gündeme getirip meclis toplantılarını canlı yayınlayarak taktir toplamıştınız. Ne oldu da Mart ayında yapılan 2. Meclis oturumu sonrası meclis oturumlarının canlı yayınına ara verildi. Üstelik Covit19 pandemi sürecinde insanların dışarıya çıkmaya imtina ettiği, bu tür yayınlara daha çok ihtiyaç duydukları bir dönemde hangi gerekçeyle yayına son verdiniz? Muhalefetin sert açıklamaları mı yayını sonlandırmanıza neden oldu? Belediye Başkanı olarak umarım geçerli bir açıklamanız vardır.  

İhale Ne Oldu?

Emlak ve İstimlak Müdürlüğü tarafından ihaleye çıkarılan 45 adet konutun 15.09.2020 günü Encümen salonunda yapılacağı hakkında duyuru yapmıştınız. İşlerimin yoğunluğundan konu pek araştırma fırsatım olmadı. 8. Madde de ihaleyi yapıp yapmamakla ve uygun bedeli tespite idare yetkilidir demişsiniz. Oldukça ucu açık bir madde olunca ister istemez akıllara satışlarda bir katakulli olmasın sorusunu getiriyor. Sonuç nedir ihale yapıldı mı, yapıldıysa kaç adet satış gerçekleşti, kimlere satıldı? Açıklarsanız kafalarda kalan soru işaretleri de kalkmış olur. 

Kahvaltı da Gerginlik

Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, belediye binasında meclis üyeleriyle birlikte kahvaltı yapmış. Kahvaltıda oldukça gergin görünen Çebi, basında çıkan haberlerin kim/kimler tarafından servis edildiğini sorgulamış. Hatta meclis üyelerine sağladığı imtiyazları da geri alabileceğini belirtmiş. Sayın Çebi, meclis üyelerinizden Bahadır Gönenç, sosyal medyada kendi hesabından yaptığı paylaşımında “Aldığı dedikodu temelli asılsız haberleri çokta uzaktan edinmediği kanaatindeyim” demiş. Keşke Gönenç’e sorsaydınız kanaatini sizinle paylaşır, en azından haberin kim/kimler tarafından servis edildiği hakkında bir ipucu verebilirdi. CHP’li Meclis üyelerine sağlanan imtiyazlardan haberdar olan İYİ Partililerin CHP’li meclis üyelerine sağlanan imtiyazlara kazan kaldırdığının da iddia edilmesi Kemal Çebi’yi oldukça zor durumda bırakmış. Sorulan soruları cevaplamayıp sessiz kaldığınız sürece +1 değil de -1 olarak anılacaksınız.

Eleştiriye Açık Olmayanın Başarı Şansı Olmaz

Sayın Çebi, CHP’li üyeler Belediyeyi ya da şahsınızı eleştirince ilçe başkanlığınız tarafından disipline sevk ediliyor. Kar amacı gütmeyen sosyal tesislerde 4 lira 50 kuruşa meyveli soda satılıyorsa, ihtiyaç halinde tuvalete ücret ödüyorsa bu durumu eleştiren vatandaş suç mu işlemiş oluyor?

Merakımdan soruyorum sayın Çebi, Küçükçekmece belediyesinin çalıştığı reklam ajansıyla birinci dereceden yakınlarınızın bir bağlantısı var mı? Bana çok nahoş olmayan şeyler söylediler de o nedenle sordum.

Severim bu sözü; Haksızlık karşısında susan, dilsiz şeytandır.

NOT :  Aldığım duyuma göre CHP Genel Merkezi Küçükçekmece Belediyesini denetlemek üzere iki müfettiş görevlendirmiş. En kısa sürede de denetlemeye başlayacaklarmış. Durduk yere bu neyin denetlemesi bir şikayet mi söz konusu yoksa rutin denetlememi. Bekleyip görelim bakalım neler olacak.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
Köşe Yazıları