28 Aralık 2020 - Pazartesi

Küçükçekmece Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nde Neler Oluyor?

Yazar - Yılmaz Bacacı DÜŞÜNDÜKÇE
Okuma Süresi: 4 dk.
Yılmaz Bacacı  DÜŞÜNDÜKÇE

Yılmaz Bacacı DÜŞÜNDÜKÇE

yilmazbacaci@hotmail.com - 0 (532) 211-0151
Google News

Küçükçekmece Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde yer alan KÜÇÜKÇEKMECE İYİLİK MERKEZİ “KİMSESİZLERİN KİM’İ” ilçede ağır ekonomik koşullar altında hayatlarını devam ettirmeye çalışan ihtiyaç sahibi Kimselere; gıda, giyim ve ev eşyası gibi yardımların yanında sıcak yemek, yaşlı, engelli kişisel bakım hizmetleri, psikolojik danışmanlık hizmetleri de sunuyor. 2004 yılından 2015 yılına kadar Yaşam Sevinci Merkezi adıyla faaliyetlerini sürdüren, 2015 yılı itibariyle Küçükçekmece İyilik Merkezi adı altında yeniden yapılandırılan, bünyesinde barındırdığı Aşevi, Aile Danışmanlık Merkezi, Oyuncak Kütüphanesi, Giyim Mağazaları ve Lojistik Deposu ile “Kimsesizlerin KİM’i” son günlerde tarihi geçmiş, böceklenmiş ürünlerin halka dağıtılmasıyla gündeme bomba gibi düştü.

Tarihi Geçmiş Ürünler Dağıtılmış

Faysal Güler müdürlüğünde koordine edilen erzak dağıtımlarında kullanım süresi geçmiş olan erzaklara yeniden tarihler konularak ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıttığı vatandaşın şikayeti üzerine gündeme bomba gibi düştü. Erzakların dağıtıldığı bölümde çalışan emekçilerin durumu fark etmesi ve yapılanın yanlış olduğunu söylemesi üzerine amirleri tarafından size ne söyleniyorsa onu yapın yapmazsanız ben gerekeni yaparım şeklinde tehditkar sözler söylenmiş. Yapmayın müdürüm bu işin vebali var demelerine rağmen müdür ben söylersem değişecek diyor. Yardımlarla alakası olmayan ancak durumu gördüğünde müdahale eden bir başka kişi, vatandaşa bu yapılan ayıp değil mi? diyor. Bizi mi zehirleyeceksiniz, vatandaş koliyi alsa CHP ilçeye götürse bu ne dese nasıl cevap vereceksiniz cümlelerini de sarf etmiş. Yaşanan olayların yankısı o kadar şiddetliymiş ki konu başkan Kemal Çebi’ye kadar ulaşmış. Bu durum sonrasında konu ilçe başkanı Turgay Özcan’a iletilip gereğinin yapılması söyleniyor. Seçimler öncesinde Ak Parti yönetemedi biz daha iyi yöneteceğiz şeklinde beyanatlar veriyorsunuz gelinen noktaya bak. Sayın Turgay Özcan ve Kemal Çebi bu mu daha iyi yönetme şekliniz.

İlyas Dikici’nin İsteğiyle Göreve Getirilmiş

Malzemelerin alımı, kontrolü ve dağıtımı sorumluluğunu Bayram Keleş yürütüyormuş. Kendisinin İlyas Dikici’nin önerisiyle bu göreve getirildiği söyleniyor. Burada akıllara hemen bu ihaleyi kim yaptı sorusu geliyor. Resmi kurumlara ihale yoluyla mal alımlarında bir komisyon kurulur teklifler alınır en uygun fiyatı verenlerden de malzemeler temin edilir. Söylendiği gibi vatandaşlara tarihi geçmiş ürünlere yeni tarihler damgalanarak dağıtıldıysa sorular daha da çoğalır. İhaleye fesat karıştırmaktan tut da, görevi kötüye kullanmak, insanlara bilerek tarihi geçmiş ürünler dağıtarak önemli sağlık sorunları oluşmasına kadar uzar ve mahkemelik olur.

İhalede Nasıl Bir yol İzlendi ?

İhaleye çıkıldığında mutlaka ihaleyi takip eden bir görevli vardır. Muayene komisyonu da olmalı. Hatta malzemeleri kabul eden bir de teslim alan olmalı. Tüm bunlara şunu sormak lazım. Görevinizi layıkıyla yaptınız mı? Vicdanınız rahat mı? Muayene komisyonu üyeleri gelen malzemelerin yeterliliğini onayladı mı? Malzemeleri teslim alan teslimat sorumlusu ürünlerin kullanım sürelerine baktı mı? Malum bu tür alımlar genellikle üç aylık periyotlarda yapılır. Hepsinden önemlisi yaşanan bu olayların öncesinden Başkan Kemal Çebi’nin haberi var mı?

NOT : Bana gelen şimdilik ses kayıtları, vido görüntüleri olduğu da söyleniyor.  

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
Köşe Yazıları