18 Nisan 2021 - Pazar

Kemal Çebi’nin Kadın Çalışana Uygulanan Mobbing’den Haberi Var mı?

Yazar - Yılmaz Bacacı DÜŞÜNDÜKÇE
Okuma Süresi: 4 dk.
Yılmaz Bacacı  DÜŞÜNDÜKÇE

Yılmaz Bacacı DÜŞÜNDÜKÇE

yilmazbacaci@hotmail.com - 0 (532) 211-0151
Google News

28 Aralık 2020 tarihinde “Kemal Çebi’nin Sekreteri Burcu’nun Gücü” başlıklı bir yazı paylaşmıştım. Kemal Çebi’nin Belediye Başkanı seçilmesinden kısa bir süre sonra Bakırköy Belediyesi’nden Küçükçekmece Belediyesine transfer olan Burcu hanımın annesi ve kız kardeşi de Küçükçekmece Belediyesi kadrolarında kendilerine yer bulduğunu yazmıştım. Hatta Küçükçekmece Belediyesi’nde Kemal Çebi’den sonra bir numaralı isim olarak bilinen İlyas Dikici’nin ardından,  Kemal Çebi’nin sekreteri Burcu’nun belediyede oldukça söz sahibi olduğunu bilmeyen belediye çalışanı yok gibi. Burcunun annesi ve kız kardeşi dışında erkek kardeşi ve karısı da belediyede işe alınanlar arasındaymış. Söylenenlere bakılırsa Çebi’nin manevi kızım dediği Burcu Aslan gücünü kullanarak kardeşlerinden Gonca Aslan’ı belediye birimlerinden birinde yönetici konumuna da getrmiş. Benim manevi babam da belediye başkanı olsa var gücümü ortaya koyar alabildiğim kadar hısım, akraba, eş, dost belediyeye doldururdum. Nasılsa vatandaşlar 4-5 yerden maaş alanları eleştiriyor, bir aileden işe alınan 4-5 kişiyi mi dikkate alacaklar.  

Yetkileri Kötüye Kullanmak

Burcu’nun gücünü neden yeniden gündeme getirdim hemen açıklayayım. Malum belediyede gücü olan istediğini kendisinde yapabilme yetkisi buluyor. Keşke bu yetkiler halkın yararına kullanılsa. Ne yazık ki birçok kişi tarafından kötü amaçla kullanılan yetkiler var. Bunlardan biri de güvenlikte yetki sahibi olan İ.K. ne yapmış? İ.K. beni telefonla arayan kişinin ifadesine göre belediyede çalışan bir kadını kötü emellerine alet etmek istiyor. Kadının telefonuna mesajlar yazıyor, mobbing uyguluyor. Bunları yaparken yetkisine mi güveniyor, yoksa yakını olduğu söylenen başkan yardımcısı M. Sedat Özkan’a mı?  Yaşananlardan rahatız olan kadın çalışan derdini başkan Kemal Çebi’ye aktarmak için Özel Kalem Müdürü İlyas Dikici’yi arayarak Kemal Çebi başkanla görüşüp yaşadığı durumu aktarmak istediğini söylüyor. Dikici, kadın çalışana kendisiyle görüşmesinin yeterli olacağını ve anlattıklarını bire bir Kemal Çebi başkana ileteceğini söylüyor. Tabi Çebi ile Dikici arasında konu konuşuldu mu ya da neler konuşuldu bunu beni arayanda bilmiyor. Ancak İ.K. sözlü olarak uyarılıyor. Sonrası daha da vahim kadın çalışan tam beladan kurtuldum diye düşünürken, hakkında akla ziyan dedikodular üretiliyor. Yazıktır, günahtır. Engelli bir çocuk sahibi olan kadına destek olmanız, yardım etmeniz gerekirken, böyle çirkin davranışlarınızla psikolojisini alt üst etmeye hakkınız yok. Umarım hak, hukuk, adalet savunucusu olan Belediye Başkanı Kemal Çebi, konuyu enine boyuna araştırıp bu tür olayların yaşanmasına engel olur. Yoksa tacize maruz kalanlar sayısı artar. Bu da hem belediyeye hem de şahsınıza zarar verir.       

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
Köşe Yazıları