29 Eylül 2021 - Çarşamba

Kemal Çebi’yi Kutlarım

Yazar - Yılmaz Bacacı DÜŞÜNDÜKÇE
Okuma Süresi: 4 dk.
Yılmaz Bacacı  DÜŞÜNDÜKÇE

Yılmaz Bacacı DÜŞÜNDÜKÇE

yilmazbacaci@hotmail.com - 0 (532) 211-0151
Google News

 

 

Neden mi kutlarım? Harika bir advertorial (Reklam haber) çalışma yapmış. Röportaj yapan gazeteci arkadaşımı kıskanmadım dersem yalan olur. Kemal Çebi’nin Özel Kalem Müdürü İlyas Dikici’den randevu talebim üzerinden sekiz ay geçmiş olmasına rağmen ben hala röportaj yapamadım. O nedenle kıskanmadım desem yalan olur.

 

Anlata anlata bitirememiş

Gazeteci arkadaşımız gayet makul olan “Kemal Çebi döneminde, aradan geçen iki yılı aşkın sürede Küçükçekmece Belediyesi’nde ne gibi değişiklikler yaşandı?” Şeklinde bir soru sormuş. Çebi çalışanların maaşlarında yaptıkları iyileştirmeden başlamış anlatmaya. 54 yıllık Küçükçekmeceli olduğunu, sokaklarını ve sorunlarını çok iyi bildiğini söylemiş. Yapacak olduğu çalışmalarla da  “Çocukların sokaklarda daha özgürce hareket edebildiği, betona değil yeşile yatırımın yapıldığı, her mahalleye eşit seviyede hizmetin gittiği, çağdaş, hak ettiği güzellikleri yaşayan, gelişen bir ilçe olacak” demiş. Demiş demesine de ne yazık ki sadece söylemlerde kalmış. Yaptığınız açıklamalarınızı Lagün (Deniz kulağı) anlamına gelen gazetenizde de yayımlayabilirdiniz.

 

Neden Söylem de Kalmış? 

Hemen neden söylemler de kalmış açıklayalım. Küçükçekmeceliler’in yoğun olarak kullandıkları sosyal medya grubunun yaptığı Kemal Çebi’nin 20 aylık görev süresinin başarılı olup olmadığı sorusunun sonuçlarında Çebi 68 oy oranıyla başarısız bulunmuş. On beş yıl Ak Parti tarafından yönetilen Küçükçekmece’de 50.97 oyla seçilmiş bir belediye başkanının yapılan ankette 68 oranında başarısız bulunması da kendisine oy verenlerin hizmetlerinden memnun olmadığını açıkça ortaya koymuş.

Sorular Çok Klasik Kalmış

Toparlayacak olursak röportajın genelinde klasik sorular yer almış. Arada bir iki tane Pandemi döneminde alınan 310 bin liralık kahvenin çok mu gerekli olduğu, tarihi geçmiş gıdaların dağıtımının neden önceden engellenemediği, Cadde 24 projesiyle ilgili nasıl bir çözüm düşündüğünü, Diyarbakır'da 7 ay önce kurulmuş bir şirketinden, 387 bin liraya 300 adet Çek-Yat İstanbul’dan alınamaz mıydı, geçtiğimiz gün yapılan 199 milyon 166 bin lira bedelli alt limiti 156 milyon 605 bin lira olan, her ne kadar alt limitin altında da olsa 120-126 milyon gibi tekliflerinde yer aldığı Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ihalesinin neden 193 milyon 348 bin liraya verildiği gibi sorular serpiştirirdim. Cadde 24 projesi uzun zamandır gündemden düştü. Biraz araştırıp konuyu yeniden gündeme taşımakta yarar var. Bakalım neler olacak? Mahkeme kararına uyulup yıkım mı gerçekleşecek, yoksa hak sahipleriyle uzlaşma yolumu tercih edilecek? Araştıralım bakalım altından neler çıkacak.  

 

Tepkilere Rağmen Gevezoğlu Israrı Neden?

Kemal Çebi tarafından İstasyon Mahallesi Atatürk Parkı bakım, onarım ve yenileme çalışmaların da PKK/YPG bayrağını simgelediği için İstanbul Valiliği tarafından görevden alınan. Soruşturma sonrası görevine iade edilen Süleyman Gevezoğlu’nun emeklilik sonrası başkan danışmanı olarak göreve getirilmesi de CHP’lilerin tepkilerine neden olmuş. Beş yıllık görev süresinin tam ortasına gelinmiş olmasına rağmen hala Sedat Özkan dışında seçilmiş meclis üyelerinden bir başkan yardımcısının atanmamış olması da partililer arasında Süleyman Gevezoğlu’nun ayrıcalığı nedir? Sorusunu gündeme getirmiş. Sahi sayın Çebi, nedir bu Gevezoğlu’nu vaz geçilmez kılan?

 

 

 

 

 

 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
Köşe Yazıları