25 Mart 2024 - Pazartesi

Ayşegül Özdemir Ovalıoğlu; Aday olayım dedim oldum..

Bu söylemler birleşince ve çalıştığım arkadaşlarım akrabalarım olabilir neden olmasın diye düşündüm ve aday olayım dedim.

Yazar - Yılmaz Bacacı DÜŞÜNDÜKÇE
Okuma Süresi: 5 dk.
Yılmaz Bacacı  DÜŞÜNDÜKÇE

Yılmaz Bacacı DÜŞÜNDÜKÇE

yilmazbacaci@hotmail.com - 0 (532) 211-0151
Google News

 

 

CHP Bakırköy belediye başkan adayı Doç. Dr. Ayşegül Özdemir Ovalıoğlu, DAMGA Gazetesi’ne verdiği röportajında kendisine sorulan “Adaylaşmanızı hani özelliğinize bağlıyorsunuz?” sorusuna “Bakırköylerin istediği de yerel bir aday yönündeydi. Bu söylemler birleşince ve çalıştığım arkadaşlarım akrabalarım olabilir neden olmasın diye düşündüm ve aday olayım dedim.” Şeklinde siyasi tecrübesi olmayan acemi birine yakışacak şekilde cevap vermiş. Böyle bir açıklamaya şapka çıkarmamak mümkün mü? Açıklamasının tamamını yazıp sizi sıkmak istemiyorum merak edenler için yazının alt kısmına tam açıklamasını da bırakayım okumak isteyen olursa. Açıkçası bu cevap beni proje lansmanında yaşananlar sonrası Ovalıoğlu, partilileri tarafından da alay konusu olduğu için çok da şaşırtmadı. Markete gidip iki ekmek alayım dedim aldım der gibi aday olduğunu açıklayan Ovalıoğlu'na şunu sormak lazım. Aday olayım mı dediniz, yoksa Ekrem İmamoğlu size adaylık dosyanızı verin Bakırköy adayım sizsiniz dediği için mi aday oldunuz? 

Sayın Ovalıoğlu Güven Sorununuz mu var?

Projelerine inanan kendine güvenen bir başkan adayı sorulan sorulara kaçamak değil net cevaplar verir. Ne yazık ki bunu gazeteye verdiği röportajında Ovalıoğlu’nda göremedim. Kendisine sorulan Bülent Kerimoğlu %56 oy almıştı bunu yakalayacak mısınız yoksa daha da yukarı mı çıkaracaksınız sorusuna hiçbir yüzde vermeden evlere şenlik bir cevap vermiş. Belli ki ne projelerine nede kendisine güvenemiyor. Sizleri sıkmamak adına bu soruya verdiği cevabın tam metnini de yazının alt kısmına bırakayım okumak isteyen okur. Yaşanan acemilik ve olumsuzluklara bakınca ister istemez aklıma Bakırköy belediyesinde Ekrem İmamoğlu’nun meclis listesine monte ettiği Ertan Yıldız liderliğinde ikinci bir Turgay Akbal dönemi mi yaşanacak? Sorusu geldi.. Ne dersiniz Sayın Ayşegül Özdemir Ovalıoğlu, belediye başkanlığını kazanmanız halinde Ertan Yıldız’ı koordinatör başkan yardımcısı olarak atayacak mısınız?  

 

YUKARIDA BAHSETTİĞİM SORULARIN CEVAPLARININ TAM METNİNİ BURADAN OKUYABİLİRSİNİZ

 Adaylaşmanızı hangi özelliğinize bağlıyorsunuz?

Benim asıl motivasyonum ne zaman ki son kurultayı yapıldı, bir takım değişiklikler oldu. Genel Başkanımız Özgür Özel, 'toplumda cinsiyet eşitliğine uygun bir biçimde kadın ve genç siyasetçileri de sahada görmek istiyoruz' dedi. Ben de o sırada birtakım kaygılar içerisindeydim. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İngilizce Bölümünden mezunum. Hep devlet kurumunda çalışan birisi olarak insanla muhatap oldum. Çok insanla bir araya geldik ve ülkemizin geldiği durumu da çok iyi görebilecek bir noktadayım. Bu da beni teşvik etti. Bakırköylerin istediği de yerel bir aday yönündeydi. Bu söylemler birleşince ve çalıştığım arkadaşlarım akrabalarım olabilir neden olmasın diye düşündüm ve aday olayım dedim.

 

Bülent Kerimoğlu son seçimde yaklaşık yüzde 56 oy almış. Siz bu oranı bulabilecek misiniz? Ya da üzerinde bir oran mı yakalayacaksınız?

7 Mart'ta özgürlük meydanı açılışında Ekrem Bey ile beraberdik. O açılışta gerçekten hissederek ve güvenerek rekor oy alıyor muyuz dedim halktan da ‘Evet’ cevabı aldım. Ekrem başkanımız da Özgür başkanımıza dönüp ‘duyuyorsunuz değil mi sorarsınız’ dedi. Burada yaşayan birisi olarak kimi zaman karşıma ameliyat ettiğim bir hastam çıkıyor. Siz benim şu tarihte ameliyat etmiştiniz, siz olmasaydınız belki de bu gün yaşayamazdım diyor. Kimi yerde hastanede çalışan arkadaşlarımla rastlaşıyorum. Kimi yerde akrabalarıma, komşularıma, eşime, dostuma. Zaman ilerledikçe de kadınların da çok ciddi oranda iyi yönde tepkileri olduğunu görüyorum. Bakırköy'ün eğitim düzeyi çok yüksek. Son derecede naif bir halk. Şahsınıza değil ama o da doktordu, oda Cumhuriyet Halk Partili. Siz de aynısınız. Peki ne değişecek diye tepkiler geliyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
Köşe Yazıları