03 Mayıs 2024 - Cuma

Halk yönetimi değiştirdi şimdi değişenlerin düzeni değiştirme vakti

Bakırköy Belediye Başkanlığı’ndaki değişimden duyulan memnuniyeti dile getirmemek olmaz ancak halkın oylarıyla değiştirebildiği tek şey yönetilme tarzı.

Yazar - Yılmaz Bacacı DÜŞÜNDÜKÇE
Okuma Süresi: 5 dk.
Yılmaz Bacacı  DÜŞÜNDÜKÇE

Yılmaz Bacacı DÜŞÜNDÜKÇE

yilmazbacaci@hotmail.com - 0 (532) 211-0151
Google News

 

 

Bakırköy Belediye Başkanlığı’ndaki değişimden duyulan memnuniyeti dile getirmemek olmaz ancak halkın oylarıyla değiştirebildiği tek şey yönetilme tarzı. Çünkü ne başkanı kendisi seçebiliyor ne de meclis üyelerini.

Bir şekilde seçilmişlerin seçtiklerini seçen halk, aslına bakılırsa partisinden belediye başkanlığına aday adayı olan farklı isimleri görmek istiyordu belki de ancak sonuç itibari ile istediği kişi olmasa da partisinin belirlediği kişiyi yönetim anlayışından dolayı seçiyor. Tıpkı Doktor Ayşegül Özdemir Ovalıoğlu’nun belki de aday adayları içinde en az taraftarı olan aday adaylarından biri olmasına rağmen aday gösterilmesi ve seçilmesi gibi. Çünkü halk bir noktadan sonra istediği aday adayı aday gösterilmeyince kişiyi bir kenara bırakıyor ve yönetilme şekline oy vererek tercihini yapıyor.

Tercih hakkını kullanan halk oy verirken bir yandan da seçtiği başkan Ayşegül Ovalıoğlu’na diyor ki; Ben oy verdim ve karşılığını istiyorum. Ben seni seçtim ve gerisi senin işin.

Ayşegül Özdemir Ovalıoğlu’nun göreve başladığında oluşturduğu yakın çalışma arkadaşlarının büyük bir kısmı aslına bakılırsa büyük memnuniyetle karşılandı. Geçmişte yaptığı 5 yıllık meclis üyeliğinde kamudan yana olan tavrıyla, Bakırköylülerin adeta yaka silktiği Bülent Kerimoğlu’na olan karşıtlığıyla, kuruluşundan bu yana her türlü görev alan ve görevden kaçmayan örgütüne bağlılığıyla aday adayları içinde en çok aday olması istenen İnşaat Mühendisi Ali Rıza Akyüz’ü Teknik Başkan Yardımcısı yapmak doğru bir hamleydi. 

Peki tek başına başkan yardımcılarını değiştirmek yeterli mi, elbette değil. Peki ya müdürlükler. Belediyeye gidildiğinde en çok muhatap olunan müdürler. İşçinin talimat aldığı müdürler… Onlar ne olacak peki. Bildiğimiz kadarıyla şimdiye kadar tek bir müdür değişti gerisi tam yol devam…

Seçimin ardından geçen bir ay içinde gözle görülen bir değişim bu olsa da, halk şimdilerde diyor ki haydi görev başına. “Ben sizi değiştirdim şimdi sizde düzeni değiştirin”

Geçen dönemde şikayet edilen konular sadece başkanın kendisi yahut başkan yardımcıları değildi dediğim gibi. Hatta başkan yardımcılarından gayet halkın içinde olan ve ısrarla söylüyorum yapamasa da yapmaya çalışan, emirin demiri kestiği yerde, ‘Ben başkan değil, başkan yardımcısıyım’ (Meali tek adamlığa vurgu yapmaktır) diyen Cavit ağabeysi vardı örneğin.

Şimdilerde halkın ve örgütün bildiği, tanıdığı, sevdiği, sevmese bile hakkını teslim ettiği Ali Rıza ağabeysi var. Yani halkın ve özellikle örgütün beklediği çok şey var Ali Rıza Akyüz ağabeysinden. Geçmiş dönem işleyişine ve yaşananlara fazlasıyla vakıf olan ağabey  şimdilerde başkan yardımcısı. Bakalım görelim Akyüz, ağabeylik yapabilecek mi? Yoksa “Ben başkan değil başkan yardımcısıyım” söylemine mi başvuracak?

 

Kısa bir örnekle konuya şöyle bir hatırlatma ile başlayayım. Mesela geçmiş dönemde Bakırköy Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü 'nde Amir olarak görev yapan ve aynı zamanda bizzat belediye başkanı  Bülent Kerimoğlu’nun talimatı ile kurulan Çalış-Sen sendikasının başkanlığını yapan Murat Çetinkaya ile ilgili, TCK 266 ve TCK 257 ye istinaden görevi kötüye kullanma ve haksız kazanç elde etme suçundan dolayı yürütülen soruşturma kapsamında konu savcılığa intikal etmişti.

Çetinkaya hakkında çıkma ev, hurda ve dönüşüm malzemelerini bölgeden toplayarak haksız kazanç elde ettiği ve görevi kötüye kullandığı iddiaları geçtiğimiz dönemde kuşkuya yer olmayacak bir biçimde kanıtlanmış ve bunun üzerine, İlçe Kaymakamlığı tarafından hakkında soruşturma izni verilmişti.

Görevde kaldığı her dakika kamu vicdanını yaralasa da, hala devam etmesi ise ayrı bir muamma. Peki şefler tek başına mı suçludur. Bu iş müdürden habersiz yapılması mümkünüdür. Hadi diyelim öyle, müdürün de konuyla alakalı bir şikayeti olmaz mı?

Yazımın üst kısmında da ifade ettiğim gibi halk şimdilerde düzen değişsin istiyor. Düzen değişsin ve hep birlikte hayal edilen temiz Bakırköy inşa edilsin. Kısacası bundan sonra yapılacak her yanlış ve doğru belediye başkanı Doç. Dr. Ayşegül Özdemir Ovalıoğlu’nun hizmet hanesine eksi/artı puan olarak yazılacaktır.  

 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
Köşe Yazıları