25 Ağustos 2021 - Çarşamba

Kılıçdaroğlu’nun Kırmızı Çizgisi Kerimoğlu

Yazar - Yılmaz Bacacı DÜŞÜNDÜKÇE
Okuma Süresi: 2 dk.
Yılmaz Bacacı  DÜŞÜNDÜKÇE

Yılmaz Bacacı DÜŞÜNDÜKÇE

yilmazbacaci@hotmail.com - 0 (532) 211-0151
Google News

Bakırköylüler çok iyi hatırlayacaklardır yerel seçimlerde aday belirleme süresinde istenmemesine rağmen Bülent Kerimoğlu ikinci kez belediye başkan adayı olarak gösterilmişti. Bakırköy örgütünün de Kerimoğlu’nun adaylığını istemediği bilinen bir gerçek. Ancak ne var ki CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bülent Kerimoğlu benim kırmızı çizgimdir dedi ve başarısız olmasına rağmen ikinci kez aday gösterdi. CHP’ye gönül vermiş Bakırköy sevdalıları Kerimoğlu’nu istifaya davet eden eylem yaptı. Hatta kalabalık bir grup CHP Genel Merkezi’ne giderek Bülent Kerimoğlu’nun neden aday gösterilmemesinin gerekçelerini dosyalar halinde Genel Merkeze götürmüşlerdi.

 

Akçeli İşler Mide Bulandırır

Bülent Kerimoğlu’nun yedi yıllık görev süresinde Bakırköy’e tek çivi çakmadığının yanı sıra 2014 yılında yapılan seçimlerde 68.76 oranında 102.364 oyla seçilmiş olan bir belediye başkanının 2019 seçimlerinde 56.86 oy oranıyla 77.174 oy alması başarısızlığının en belirgin göstergesidir. 2004 yılında aday gösterilen Hilmi Ateş Ünalerzen ikinci seçimlerde ilk seçimde aldığı oy oranını 14 puan daha yukarıya çıkarmıştı.

Fairy Godmother
@angel_of_libra; isimli twitter kullanıcısı 23 Ağustos 2021 tarihinde kemal Kılıçdaroğlu’na yanıt olarak attığı twitte akıllara ziyan bir konuya parmak basmış. Twitte yazılanlara bakıldığında Kerimoğlu’nun akçeli işlerle ilgilendiği aşikar. Atılan twittle ilgili Kerimoğlu bir açıklama yapar mı, konuyu mahkemeye taşır mı bilemem. Ancak kemal Kılıçdaroğlu’nun kırmızı çizgim sözleri bana Kazak Abdal’ın hiciv dolu şiirinde yer alan “Eşşeği saldım çayıra, otlaya karnın doyura” sözlerini hatırlattı.


   

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
Köşe Yazıları