21 Eylül 2023 - Perşembe

Turgay Özcan birilerinden hesap sormak için mi aday oldu?

Yazar - Yılmaz Bacacı DÜŞÜNDÜKÇE
Okuma Süresi: 3 dk.
Yılmaz Bacacı  DÜŞÜNDÜKÇE

Yılmaz Bacacı DÜŞÜNDÜKÇE

yilmazbacaci@hotmail.com - 0 (532) 211-0151
Google News

Geçtiğimiz gün yayımladığım yazının altına “Kongre sürecinde neler yaşandı” konusunu gündeme getireceğimi yazmıştım. Kısa süre için kongre sürecini yaşayan birçok insan arayarak yaşadıklarını anlatmak istedi. Öncesinde bildiklerim dışında yeni bilgiler edinebilirim düşüncesiyle kendilerini dinledim ve notlar aldım. Neler yaşanmış kısaca sizlere aktarayım.

 

Yeniden Küçükçekmece CHP ilçe başkanlığına seçilen Turgay Özcan’ın Canan Kaftancıoğlu, Selin Sayek Böke, Onursal Adıgüzel ve Oğuz Kaan Salıcı gibi isimlerin yer aldığı 10 Aralıkçılar grubuyla beraber hareket ettiği bilinen bir gerçek. Yeniden ilçe başkanlığına aday olmasının ana nedeninin de birlikte hareket ettiği grubun milletvekilliği listesinin oluşturulması sırasında kendisine haksızlık yapıldığı Canan Kaftancıoğlu’nun bu aşamada önemli rol oynadığı yönünde. Yapılan haksızlığı kendine yediremeyen Turgay Özcan’ın Canan Kaftancıoğlu’na kendisine yapılanların hesabını sormak için elini güçlendirmek adına ilçe başkanlığına döndüğü söyleniyor. Bana verdiği röportaj sözünü turmuş olsaydı Turgay Özcan’a soracağım sorulardan biri de “Canan Kaftancıoğlu’ndan intikam almak için aday olduğun söyleniyor bu konu hakkında neler söyleyeceksiniz?” olacaktı.

Tehdit ve şantaj var mı?

Turgay Özcan’ın kongreyi kazanmasının arka perdesinde yaşananları dinlediğimde de bu ne hırs demeden kendimi alamadım.Kongreden bir gün önce akşam saatlerinde birçok delege Kitaş’a çağırılıp kimilerine işe alınma vaatlerinde, bazılarına farklı destekler verme sözü verildiği gibi, kimilerini kendisini ya da belediyede çalışan yakınlarını işinden çıkarma korkusuyla ikna ettiğiniz doğru mu? Bu nokta da Belediyede çalışan 21 delege olduğunu hatırlatmakta yarar var. Biz olma olgusuna inanmamış, muhalif grupta kendi aralarında yaptıkları ön seçimde sandıktan çıkmayan bazı adaylar kızgınlıklarından muhalif kanatta olmasına rağmen Turgay Özcan’a destek vermişler. Konunun aydınlığa kavuşması adına soracağım sorulardan biri de buydu.

Turgay Özcan Ne Kadar Samimi?

Gelelim can alıcı noktaya, Turgay Özcan ne kadar samimi ne kadar dürüst? Ben yaşananları sorayım kararı siz verin.

Sayın Turgay Özcan, genel seçimler öncesinde mahalle başkanları ve ilçe yönetim kurulu toplantılarında Ekrem İmamoğlu hakkında (Beceriksiz, işe yaramaz, örgüte sahip çıkmıyor) gibi cümleler sarf ettiğiniz doğru mu?  

Milletvekilliği seçim sürecinde de kendi bölgen olan İstanbul 3. Bölge de çalışmak yerine Ekrem İmamoğlu il birlikte farklı bölgelerde çalışmalar yaparak sosyal medyada boy boy fotoğraflar paylaşmanız yukarda ki yazılanlarla ters bir durum ve sizin samimiyetsizliğinizi göstermez mi?

Tekrar soralım; Sayın Turgay Özcan, ilçe örgütüne araç bağışı yapıldı mı yapılmadı mı? Yapıldıysa bağış makbuzu nerede? Konuyu açıklığa kavuşturalım derim. Maazallah bir gün bağışlanan araçla fotoğraflanıp manşet olmayasınız.     

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
Köşe Yazıları