16 Ekim 2021 - Cumartesi

Bülent Kerimoğlu’na soruyorum; Cumartesi Pazarı alanı içinde yer alan 181 parsel 1772 metre kare ticari alan imarlı arsa ne olacak?

Yazar - Yılmaz Bacacı DÜŞÜNDÜKÇE
Okuma Süresi: 3 dk.
Yılmaz Bacacı  DÜŞÜNDÜKÇE

Yılmaz Bacacı DÜŞÜNDÜKÇE

yilmazbacaci@hotmail.com - 0 (532) 211-0151
Google News

Burel Gayrimenkul Lojistik Dış Ticaret Limitet Şirketi halk arasında Cumartesi Pazarı olarak bilinen Osmaniye Mahallesi’ndeki 267 ada 175 sayılı parsel üzerinde yapılması planlanan Bakırköy Belediyesi’nin almış olduğu karara itiraz ederek kısa süre içinde yürütmeyi durdurma kararı almıştı. Söz konusu firma Bakırköy Belediyesi kiracısı olarak faaliyetlerini sürdürdüğü alandan tahliye edilmek için tebligat almıştı. Tahliye edilmesi ve Pazar yeri alanının İstanbul Umum Pazarcılar Odası tarafından yap-işlet-devret şeklinde yapılması hakkında yürütmeyi durdurma kararı alana firma aldığım duyumlara göre hakkından feragat ederek yürütmeyi durdurma kararını geçersiz kılmış. Parsel üzerinde kullandığı alanı terk etmemek ve Pazaryeri yapımına karşı olan firma yetkililerine sormak lazım. 27 Eylül 2021 tarihinde alınan yürütmeyi durdurma kararı sürecinde Ak Parti ve MHP Bakırköy İlçe başkanları ile defalarca görüştüğünüz, hatta İBB Ak Parti Grup sözcüsü Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu ile de görüşerek destek istediğiniz biliniyor. Durum böyleyken ne oldu da kısa süre içinde hakkınızdan feragat ettiniz?

1772 Metre Arsanın Akıbeti Ne Olacak?

Toplam büyüklüğü 33 dönüm olarak bilinen Cumartesi Pazarı arazisi yapılan planlarla 12 dönümünü ibadet merkezi, kreş, Kaymakamlık ve Emniyet Müdürlüğü hizmet binalarının yapımı için ayrılmıştı. Ayrıntılarda pek dikkat çekmeyen Pazar alanının ve diğer binaların yapımının dışında Bakırköy Belediyesi uhdesinde kalan ticaret imarlı 181 parselde bulunan 1.772 metre kare alan kafalarda soru işareti bıraktı. 1772 metre alan Bakırköy Belediyesi tarafından nasıl kullanılacak? Sorusunu Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’na sormak lazım. Birilerine yap-işlet-devret şeklinde verilecek mi, yoksa belediye söz konusu arsa üzerinde sosyal tesis mi yapacak? Ya da arsa satışa mı çıkarılacak?

 

NOT : MHP Bakırköy İlçe Başkanı Turgut İnan’ın Cumartesi Pazarı hakkında kamu adına açtığı yürütmeyi durdurma kararı talebi mahkeme süreci halen devam etmektedir. Mahkeme kararına etki etmemek için detaylarını yazmıyorum.  

  

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
Köşe Yazıları