22 Haziran 2021 - Salı

Tutarsız Başkan Lakayt Meclis

Yazar - Yılmaz Bacacı DÜŞÜNDÜKÇE
Okuma Süresi: 4 dk.
Yılmaz Bacacı  DÜŞÜNDÜKÇE

Yılmaz Bacacı DÜŞÜNDÜKÇE

yilmazbacaci@hotmail.com - 0 (532) 211-0151
Google News

Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’nun tutarsızlığı, belediye meclisinin lakayt tavırları son günlerin en popüler davranışları oldu.

İhtisas komisyonlarına ehli olanlar başkanlık edince Bülent Kerimoğlu’nun eli ayağı dolaşıyor. İstediği kararları meclisten geçiremeyince de Kerimoğlu’nun tutarsızlıkları baş gösteriyor. Üstüne üstlük bir de meclisin lakayt davranışları muhalefet meclis üyelerini çileden çıkarıyor.

 Lakaytlık Tavan Yapmış

Meclisin lakayt tavırları Haziran toplantısında tavan yaptı. Bakırköy halkını çok yakından ilgilendiren Cumartesi pazarı arazisinin pazarcılar odasına yaptırılmasıyla alakalı komisyon raporu MHP ve Ak Parti Meclis Üyelerine verilmedi. Raporun oylamaya sunulduğu sırada Ak Parti Grup sözcüsü Servet Toraman, “Neye oy vereceğimizi bilmiyoruz. Şu ana kadar da komisyon raporu bizlere verilmedi.” Şeklinde tepki gösterince aceleyle komisyon raporunun bir çıktısı alınarak meclis divanında okunup oya sunuldu. Oybirliği ile ret kararı alındı. Ret edilen karar Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’nun Ortak Hizmet Projesi’ adı altında, Pazarcılar Odası ile birlikte tüm masrafını pazarcı esnafının karşılayacağı kapalı pazar alanı ile ‘Pazar yeri kurma’ yetkisini 25 yıllığına Pazarcılar Odası’na devrini içeriyordu.

Avukatlar İşi Biliyor

İlçe Başkanı Avukat, Bakırköy Belediyesi Meclisi Hukuk Komisyonu Başkanı Avukat olunca Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, sert kayaya çarptı. 33 dönüm araziyi satmak için meclisten almak istediği yetkiye 25 meclis üyesi bulunan gruptan yalnızca 13 üye evet dedi. Kerimoğlu çok sinirlenmiş olmalı ki oylamada kendisine hayır diyen CHP meclis üyesi ve Başkan Yardımcısı olan Umut Yenice’yi başkan yardımcılığı görevinden almış. Bu noktada Bakırköylülere geçmişi hatırlatmakta yarar var. Bakırköy’de yayın yapan gazeteleri takip edenler hatırlayacaktır geçtiğimiz dönemde belirli bir rakam sonrası meclisten yetki isteyen Bülent Kerimoğlu’na o dönem CHP İBB ve Bakırköy belediyesi meclis üyesi olan Av. Taner Kazanoğlu hayır demişti. Grup toplantısında karara karşı gelen Taner Kazanoğlu, oylamaya girerek ret oyu da vermişti.  

Satış Yetkisi İptal Olur mu?

Bülent Kerimoğlu’nun 33 dönüm rezerv alanının satışıyla ilgili aldığı yetki CHP Genel Merkezinde de huzursuzluk yaratmış olmalı ki Cuma günü yapılan meclis toplantısı öncesi CHP İstanbul İl Başkan Yardımcılarından Özgür Nas ve Suna Göçengil’in CHP Grubu ile bir araya geldiği görüldü. Kulis bilgilerine göre Rezerv alanlarının satışını parti ilkelerine uymadığı için kesin bir dille reddeden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun, Kerimoğlu üzerinde kuracağı baskı sonrası yetki iptali alınır mı alınmaz mı bekleyip göreceğiz. Tamda bu noktada benzer bir olayı hatırlamakta yarar var. Osmaniye Mahallesi’nde bulunan Atatürk Yaşam ve Spor Köyü BJK kulübüne verilmek istendiğinde bir grup meclis üyesi, siyasiler, stl’lar ve halk tepki göstermiş karardan vazgeçilmişti. Haydi Bakırköylüler bu satış yetkisine de tepki göstermek için ne bekliyorsunuz?

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
Köşe Yazıları