12 Şubat 2021 - Cuma

Kemal Çebi’nin Süleyman Gevezoğlu Sevgisi

Yazar - Yılmaz Bacacı DÜŞÜNDÜKÇE
Okuma Süresi: 3 dk.
Yılmaz Bacacı  DÜŞÜNDÜKÇE

Yılmaz Bacacı DÜŞÜNDÜKÇE

yilmazbacaci@hotmail.com - 0 (532) 211-0151
Google News

Süleyman Gevezoğlu (Namı diyar Muhteşem Süleyman) Küçükçekmece Belediyesi Başkan Yardımcısı olduğu dönemlerde İstasyon Mahallesinde Atatürk Parkı’nda yapılan yenileme çalışmaları sonunda bazı yer döşemelerinde “PKK terör örgütü sembol ve renklerinin çağrıştırdığı için konuya Küçükçekmece Kaymakamlığı müdahil olmuştu. Kaymakamlık yerinde yaptığı tespitlerle olayı doğrulamış ve yasal işlemler başlatmıştı. Soruşturma sürecinin sonunda da Gevezoğlu, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 137. vd. maddeleri gereğince, görevi başında kalmasında sakınca görüldüğünden, İstanbul Valiliği’nce görevinden uzaklaştırılmıştır.

Gevezoğlu Hakkında Şikâyetçi Oldu

Yaşanan olaylar sonrası halk arasında Süleyman Gevezoğlu’nun görevden alınmış olmasına rağmen halen Belediye işlerinde etkili olduğu söylemleri çıkmıştı. Bu söylemlerden yola çıkan Küçükçekmeceli duyarlı vatandaş E.Ö olayları araştırmak için belediye binasına gittiğinde Süleyman Gevezoğlu’nu makam odasında otururken görmüş. Gevezoğlu ile E.Ö arasında Gevezoğlu tarafından tehdit boyutuna varan kısa bir tartışma yaşanmış. Yaşananlar sonrası da E.Ö Gevezoğlu hakkında şikâyette bulunmuş.

 Gevezoğlu İstihdam Odasını da Kullanıyormuş

Şikâyet sonrası Mülkiye Başmüfettişi tarafından ifadesine başvurulan E.Ö Gevezoğlu’nu yalnızca makam odasında gördüğü ile sınırlı kalmayarak Küçükçekmece de bulunan istihdam ofisinde Kemal Çebi’ye ayrılan odayı da Süleyman Gevezoğlu’nun kullandığını söylemiş. Hatta istihdam ofisinde kendisine bağlı birim müdürleri ve şefleri ile toplantılar yaparak talimatlar da yağdırıyormuş. Görevden alınmış olmasına rağmen halen görevi başındaymış gibi davranıp, hem kendisi hem de asistanı belediyenin araçlarını makam aracı olarak kullandıklarını da ifadesine eklemiş.

SORU ŞU ; Küçükçekmece Belediye Başkanı Sayın Kemal Çebi, E.Ö’nün anlattıklarından haberiniz var mı? Söylendiği gibi Süleyman Gevezoğlu hala belediye işleyişinde söz sahibi mi? Söylenenler doğruysa bu Gevezoğlu sevgisi nereden geliyor?

 

NOT : Tarafıma gönderilen ifade tutanaklarını soruşturma aşamasında etik olmayacağı için yayımlamadım.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
Köşe Yazıları