14 Nisan 2021 - Çarşamba

Kim yalan söylüyor? Bülent Kerimoğlu’mu Taşkın Toprak mı Rakamlar mı?

Yazar - Yılmaz Bacacı DÜŞÜNDÜKÇE
Okuma Süresi: 2 dk.
Yılmaz Bacacı  DÜŞÜNDÜKÇE

Yılmaz Bacacı DÜŞÜNDÜKÇE

yilmazbacaci@hotmail.com - 0 (532) 211-0151
Google News

Hatırlanacağı gibi Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, katıldığı iki farklı televizyon kanalında aşevinden ihtiyaç sahiplerine dağıtılan yemekleri açıklamıştı. Kanalın birinde 3000 kişiye diğer kanalda da 5000 kişiye yemek dağıttıklarını söylemişti. Hangisi doğrudur derseniz; bana göre ikisi de doğru değildir. Birileri yalan söylüyor.

Kim Yalan Söylüyor?

Kafaları karıştırmadan basit bir hesap yapalım. Sefer taslarıyla yapılan yemek dağıtımında üç çeşit yemek yer alıyor. Günlük 3000 kişiye yemek verildiğini baz alırsak bu günlük 9000 kap eder. Yıllık toplamı da 3 Milyon 285 Bin eder. 09 Nisan günü yapılan meclis toplantısında 2020 yılı faaliyet raporları görüşülürken Belediye Başkan Yardımcısı Taşkın Toprak normal dağıtımların yanında pandemiden dolayı evlerinden çıkamayanlara da yemek dağıttıklarını ve toplam da 400 Bin kap (Meclis tutanaklarında var) verildiğini söyledi. Kim yalan söylüyor? Bülent Kerimoğlu mu, Taşkın Toprak mı yoksa rakamlar mı?     

Yalan Söyleyen Rakamlar Değil

Söylenen rakamları farklı bir açıdan değerlendirelim. Her gün 3000 kişiye bir kap yemek verildiğini varsayalım. Yıllık toplamı bir milyon 95 bin eder. Bunu günü bölersek Bakırköy belediyesinin her gün bin 96 kişiye yemek verdiği ortaya çıkar. Kısacası Bülent Kerimoğlu’nun söylediği gibi 3-5 bin kişi değil. Anlaşılan o ki birileri yalan söylüyor. Çalışan işçisine günlük beş lira yemek ücretini reva gören bir yönetimden de bu beklenir.  

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
Köşe Yazıları