28 Aralık 2020 - Pazartesi

Küçükçekmece Belediyesi Meclis Üyeleri Başkan Yardımcı Olmanın Peşinde

Yazar - Yılmaz Bacacı DÜŞÜNDÜKÇE
Okuma Süresi: 3 dk.
Yılmaz Bacacı  DÜŞÜNDÜKÇE

Yılmaz Bacacı DÜŞÜNDÜKÇE

yilmazbacaci@hotmail.com - 0 (532) 211-0151
Google News

Aldığım duyumlara göre Küçükçekmece Belediyesi Millet İttifakından seçilen Meclis Üyelerinin 3-5 kişi dışında hepsinin hayalinde başkan yardımcısı olmak varmış. Hatta başkan yardımcısı olabilmek için Başkan Kemal Çebi’ye kendilerini yardımcı ataması adına neredeyse takla atmadıkları kalmış. Başkan Çebi’de Ak Parti kadrolarının döneminden kalan mevcut yardımcılarından memnun olmalı ki seçilmişlerden (meclis üyeleri)  yardımcı yapmamakta direniyormuş. Bu ikilem kim ne kazandırır ya da ne kaybettirir şimdiden yorumlamak pek doğru olmaz. Bekleyip görelim bakalım neler olacak.

Başkan Yardımcısı Sorunu Çözülmeli

Bu bağlamda Başkan Kemal Çebi’ye bir hatırlatmada bulunayım. Mevkiidaşın kankan olan Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, şuan sizin yaşadığınız durumu yaşamış ve bir ilke imza atarak 6 aylık başkan yardımcılığı dönemini başlatmıştı. Birlikte Belarus’a gidip Veliefendi’de beraber at yarışı da izlediğiniz Bülent Kerimoğlu’nun Türkiye gündemine taşıdığı 6 aylık başkan yardımcılığı serüvenini Küçükçekmece’de uygulamaya koyarsanız hem meclis üyelerinin nabzını düşürmüş olur hem de örgütün taleplerini karşılamış olursunuz. Malum Küçükçekmece CHP örgütü mevcut bürokrat başkan yardımcılarınızdan oldukça rahatsız.

Liyakatin Önemi

Belediyelerde Encümen üyeliği sonrası ihtisas komisyonları büyük önem taşır. Özellikle imar ve hukuk komisyonlarının kararları Küçükçekmece Belediye Meclisinde alınan kararlarda önemli rol oynar. Sayın Çebi, başkan yardımcılıklarında olduğu gibi bu iki önemli komisyonu da Ak Partili Meclis üyelerine teslim etmişsiniz. Öyle ya 26 kişilik meclis üyesi listenizde ne bir mimar-mühendis ne de avukat var. Yanlış hatırlamıyorsam geçen dönem imar komisyonunda Mimar Ercan Ulaş Kaya yer alıyordu. Hatta İBB imar ve şehircilik komisyonunda da bir dönem görev almıştı. Meclis üyesi listeleri hazırlanırken E. Ulaş Kaya’da aday adayları arasındaydı ancak siz bir başkasını tercih ederek liyakata önem vermediğinizi ortaya koymuş oldunuz. Kulağıma gelenlere bakılırsa hukuk komisyonunda Ak Parti Meclis Üyesi Recep Şencan, imar komisyonunda da yine Ak partili meclis Üyesi Mehmet Kaplan’ın kararları uygulanıyormuş.    

İstihbarat Önemli

Son günlerde Küçükçekmece Belediyesi yetkilileri kimlerden istihbarat aldığım sorgulanmaya başlamış. Hatta hiçbir konu hakkında kendisinden bilgi almadığım arkadaşlarımda zan altında bırakılmaya başlanmış. Sayın Kemal Çebi, geçen paylaştığım bir yazımda bahsetmiştim. Yinelemekte yarar var sanırım. Meclis üyelerinizden Bahadır Gönenç, benim istihbarat kaynaklarım hakkında kendisinde bir kanaat oluştuğunu paylaşmıştı. Bende Sayın Çebi sağda solda aramak yerine Bahadır Gönenç’e sorun sizinle kanaatini paylaşsın demiştim. Tekrarlıyorum istihbarat kaynaklarımı uzaklarda aramanıza gerek yok. En yakınlarınızda bana istihbarat sağlayıp, bilgi aktarıyor olabilir. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
Köşe Yazıları