13 Ekim 2022 - Perşembe

Bülent Kerimoğlu’nun Muhtar Hazımsızlığı

Yazar - Yılmaz Bacacı DÜŞÜNDÜKÇE
Okuma Süresi: 4 dk.
Yılmaz Bacacı  DÜŞÜNDÜKÇE

Yılmaz Bacacı DÜŞÜNDÜKÇE

yilmazbacaci@hotmail.com - 0 (532) 211-0151
Google News

 

Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’nun bazı muhtarlara karşı art niyetli olduğunu hatırlarsınız. Konuyu örneklemek gerekirse 2019 seçimleri sonrası Cevizlik Mahallesi Muhtarlık binasının seçimi kazanan yeni muhtara vermediğini ve Bakırköy Kent Konseyi’ne verdiğini Bakırköylüler iyi hatırlar. CHP Mahalle delege seçimlerinde Yenimahalle’de delege seçimlerinin kaybedilmesinin faturasını Mahalle Muhtarı Nihat Şahin’e kestiğini de duymuşsunuzdur. Muhtarı cezalandırmak için de muhtarlıkta görevli belediye personelinin emekli olmasının ardından yeni bir personel görevlendirmediğini de biliyorsunuzdur. Kartaltepe Muhtarının grevde ki belediye işçilerine çorba dağıtması da Kerimoğlu’nun zoruna gitmiş ki Kartaltepe Mahallesi Muhtarlığında görevli personel de geri çekilerek yerine yeni bir görevlendirme yapılmamış. Dolayısıyla mahalle halkına layığı ile hizmet eden belediye başkanına şirin görünmek için çabalamayan muhtarların davranışları Kerimoğlu’nda hazımsızlık yapmış gibi. Sayın Kerimoğlu unutma ki muhtarların partisi yoktur ve sizin emir eriniz değildir. Tamamen bağımsız ve yasaların kendilerine tanıdığı yetki çerçevesinde görev yaparlar. Direkt olarak da Cumhurbaşkanı’na bağlıdır.      

Evlere Şenlik Kahvaltı

Gelelim kahvaltı meselesine. Sosyal medyayı takip edenler bilirler Bakırköy Belediye Başkanı son günlerde farklı mahallelerde mahalle halkı ve mahalle muhtarlarıyla bir araya gelerek sorunları dinliyor. Bakıldığında ne kadar hoş bir davranış der insan. Ancak kazın ayağı öyle değil. Ataköy ve Şenlikköy mahallelerinde yaptığı kahvaltıya mahalle muhtarlarını davet ediyor Kartaltepe Mahallesinde yaptığı kahvaltıya Mahalle Muhtarı Yaprak Didem Koryürek Armutlu’yu davet etmiyor. Gazeteci dostum Selvi Sarıtaç’ın gözlemlerine bakılırsa muhtarın olmadığı kahvaltıda yaklaşık 80 kişinin 30’unun belediye başkan yardımcısı, meclis üyesi ve birim müdürlükleri olduğu büyük kısmının da farklı mahallelerin parti birimleri ve kent konseyi üyeleri olması da oldukça manidar.

Yetkisini Aşan Kerimoğlu

Az sayıda da olsa kahvaltıya katılan Kartaltepe Mahallesi sakinlerinin “Neden muhtarımız yok” sorusuna Kerimoğlu’nun verdiği cevap “Herhalde işi vardı.” Şeklinde olmuş. Aynı soruyu muhtara ben sordum neden yoktun diye, muhtar D. Koryürek Armutlu, her zaman ki zarafetiyle kendisinin kahvaltıya davet edilmediğini söyledi. Anladığım kadarıyla Didem Koryürek Armutlu’nun farklı mecralarda zaman zaman Bakırköy’e yakışır bir belediye Başkan adayı şeklinde lanse edilmesi Bülent Kerimoğlu’nun sinirlerini zıplatmış olmalı ki mahallesinde yapılan kahvaltıya dahi davet etmemiş. Yetmezmiş gibi kahvaltıya katılanlara yapılacak olan ilk seçimlerde Kartaltepe Muhtar adayım E.O Yenimahalle Muhtar adayım da A.Ö diyerek Bakırköy’ü dizayn etmeye kalkmış. Ehh ne diyelim kolum kopsaydı da Kerimoğlu’na ikinci dönem oy vermeyeydim diyen Bakırköylü dostlar en iyisi sizler yavaştan “Kendim ettim kendim buldum” şarkısını mırıldanmaya başlayın.  

 

NOT : Didem Koryürek Armutlu'nun sosyal medyadan yaptığı paylaşımının altına yazılan yorumlarla Bülent Kerimoğlu'nun topa tutmuşlar. 

 

Sevgili Bakırköylüler Kartaltepe Mahallesi Muhtarı gün boyu neden kahvaltıda yoksun sorusuna telefonla cevap vermekte zorlanınca sosyal medya üzerinden kendine yakışır bir üslupla şöyle bir açıklama yapmış.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
Köşe Yazıları