06 Ekim 2022 - Perşembe

Kerimoğlu Leyla Gencer’i Kültür Üniversitesine Kiralıyor

Yazar - Yılmaz Bacacı DÜŞÜNDÜKÇE
Okuma Süresi: 3 dk.
Yılmaz Bacacı  DÜŞÜNDÜKÇE

Yılmaz Bacacı DÜŞÜNDÜKÇE

yilmazbacaci@hotmail.com - 0 (532) 211-0151
Google News

Bakırköy Belediye Başkanı olarak Kültür-sanat’ın başkenti olmakla övünen Bülent Kerimoğlu’nun Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi’ni aylık 20 Bin Lira kirayla Kültür Üniversitesine (On yıl) kiralama teklifini meclise getirmesi kültür-sanat’ın kalbine hançer sokmaktan başka bir şey değildir.   

Yazılarımı takip edenler hatırlayacaklardır. Yaklaşık iki yıl önce Yeşilköy Huzurevi’nin Kızılay’a devriyle ilgili yazdığım yazımda “sırada Leyla Gencer’mi var” şeklinde bir soru sormuştum. Sormaz olaydım. 05.10.2022 günü yapılan Bakırköy Belediyesi Meclis toplantısında  “Bakırköy Belediye Başkanlığı ile Kültür Üniversitesinin Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi Ortak Hizmet Projesi” gündeme geldi. Mecliste yapılan oylama da oy birliği ile Hukuk komisyonuna gönderildi. Protokolün “TARAFLARIN HÜKÜMLÜLÜKLERİ”nin E) maddesin de “Üniversite sanat atölyeleri kurarak konservatuar ve akademilere hazırlık eğitimi verecek. Bakırköylü yeni sanatçılar yetiştirmek için çalışmalar yürütecek” denmesi bana oldukça ilginç geldi. Bu tür çalışmaları yapması için aylar önce Leyla Gencer’i BASAD’a vermeyi planlamıştınız ne oldu da vazgeçtiniz? Şimdi Kültür Üniversitesiyle protokol yapmaya çalışıyorsunuz.

Aynı başlığın C) maddesinde yer alan “Binanın Bakırköy ilçesine yakışır bir şekilde işletilmesi vatandaşlara tam ve nitelikli hizmet verebilmesi amacıyla gerekli olan onarım işlerinin maliyeti Üniversite tarafından karşılanacak” der. Maddesinin yer alması da oldukça manidar. Bence bu cümlenin meali “Yıllardır beceriksiz yönetim tarafından atıl bırakılan opera ve sanat merkezi kullanılmaz hale getirilmiş” demektir.   

Aynı başlığın A) bendinde yer alan “Üniversite Bakırköy ve çevresinin kültürel, sanatsal, eğitsel, sosyal ihtiyaçlarını karşılamak amacı ile fuarlar, konferanslar, festivaller, sempozyumlar, söyleşiler vb. etkinlikler yapacak” açıklamasıyla Bakırköy Belediyesi acziyetini ortaya koymuş.

Sonuç olarak komisyona havale edilen teklif nasıl geçer şimdiden kestirmek yanlış olur. Bir grup meclis üyesinin olaya olumlu bakmıyor olması hukuk komisyonu üyelerinin vicdanına etki eder mi bilinmez. Açıkçası hukuk komisyonu üyeleri nasıl bir karar verecek bende merak ediyorum.

Elini vicdanına koyup Bakırköy ve Bakırköylülerin çıkarlarını mı gözetecek, yoksa tersi bir karar mı alacak?  Elinizi vicdanınıza koyup, bir apartman dairesi kirasına böylesine bir yapıyı birilerinin hizmetine vermekten imtina edin. Tıpkı BASAD’da olduğu gibi. Unutmayınız ki Bakırköylülerin de sabrının bir sınırı vardır. Cumhuriyet Meydanında protesto eylemi de yaparlar, CHP Genel Merkezine Genel Başkanınıza şikayete de giderler.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
Köşe Yazıları