28 Aralık 2020 - Pazartesi

Küçükçekmece Belediyesi’nde Yolsuzluğa Hayır Dedi İşinden Oldu

Yazar - Yılmaz Bacacı DÜŞÜNDÜKÇE
Okuma Süresi: 4 dk.
Yılmaz Bacacı  DÜŞÜNDÜKÇE

Yılmaz Bacacı DÜŞÜNDÜKÇE

yilmazbacaci@hotmail.com - 0 (532) 211-0151
Google News

Gencecik pırıl pırıl bir genç Veteriner Teknikerliği ve Yerel Yönetimler çift dal eğitim alıyor. Kul hakkı yiyemem, yolsuzluk yapmam dediği için işinden kovuluyor. Üstelik de 29. Madde ahlak ve iyi niyet kurallarını ihlalden tazminatsız iş akdi sona erdiriliyor.

 

Günlük Kontroller Yapılmadı mı?

Gecenin geç saatlerinde sosyal medya hesabıma vido görüntülü bir ihbar geldi. İzleyince yuh demeden kendimi alamadım. Sabahın ilk saatlerinde vidonun gerçeklik payını teyit etmek için birkaç dostumu aradım. Olay Başkan Yardımcılarından Süleyman Gevezoğlu’na bağlı Sağlık Müdürlüğü ilaçlama biriminde yaşanıyor. Beş yıldır ilaçlama servisinde çalışan genç kardeşimiz başından geçenleri olduğu gibi anlatmış. Veteriner Hekim F.C kendilerinden 180-200 kilo civarında eksik ilaç var bunu kullanıldı olarak yazmalarını istemiş. Böyle bir durum karşısında şok geçiren genç kardeşimiz, ben ve diğer arkadaşlarım ne bir eksik ne bir fazla ne kadar kullanmışsak o kadarını kayıtlara yazarız, gün içinde ne kadar ilaç sarf edildiği kontrol edilerek bir eksiklik varsa aynı gün söylenmesi lazım dediğinde gerilim yaşanmaya başlamış. Kendisi ve arkadaşları söylenenleri yapamayıp kullandıkları kadarını kayıtlara geçirdikleri için iyice göze batmaya başlamışlar.

Yolsuzluğa Teşvik

Kendilerinin resmen yolsuzluk yapma yönlendirmek istendiğini söyleyen genç mağdurumuza, bir geldiğiniz de 150 litre bir başka gün geliyorsunuz 180 litre eksik var diyorsunuz. Bunları kullanılmış gibi göstermek için de gitmediğiniz bir parka yazın, çöp kutusuna yazın, kurban alanına yazın diyerek nasıl yolsuzluk, hırsızlık yapılışını tarifini vermekten de imtina etmiyorsunuz. Fazla ilaç kullanılmasını neden yaptıklarınızı da akıllara ziyan bir gerekçeyle “Belediyeden çay ve şeker alamıyoruz ilacı fazla yararsanız bu eksikliğimizi gideririz” şeklinde savunuyorsunuz. Ne diyelim koskoca Küçükçekmece Belediyesi resmi bir kurum bir eksik varsa ilgili birime bildirilir ve temini sağlanır neden böyle bir yola başvurasınız? Yaşananların altında bir Çapanoğlu olmasın?

 

Kendi Paralarıyla Eldiven ve Maske Almışlar

İlaçlama grubunun Pandemi döneminde eldiven ve maske sıkıntısı yaşadıklarını, kimyasal eldiven ve filtreli maskeyi işyerinden aylarca alamadıkları gibi işlerini aksatmamak için kendi paralarıyla aldıkları da olmuş. Atakent Mahallesinde ilaçlamaya gittikleri okul müdürü maskeleri olmadığı için ilaçlamaya izin vermemiş. Bu durumun sosyal medyada yer alması da genç mağdurumuzun önce farklı iş alanlarında görevlendirilmesinin sonrasın da iş akdi fitilinin çekilmesine neden olmuş. Genç mağdurumuz beş yıldır aynı plakalı araçları kullandıklarını, bu süre içerisinde de değişen tek şeyin firma ismi olduğunu ancak sürekli aynı kişilerin ihaleyi aldıklarını da söylüyor.   

Yolsuzlukları Anlatmadıkları Yetkili Kalmamış

Mağdur kardeşimiz 25 Eylül günü Özel Kalem Müdürü İlyas Dikici’ye giderek ilaç işlerinde dönen tüm olumsuzlukları anlatmış. Dikici, konuyu dikkate alacağını ve başkan Kemal Çebi’yle görüşeceğini söylemiş. CHP İlçe Başkanı Turgay Özcan’la görüşüp konuyu başkan Çebi’ye iletmesini söylemiş. Bununla sınırlı da kalmamış. Başkan danışmanlarından Galip Özcan’a da konuyu anlatarak Kemal Çebi ve CHP’nin bu işlerden zarar görebileceğini söylemiş. İşin kötüsü bu yapılan görüşmeler firma sahibi Murat beyin kulağına kadar gitmiş. Ne olduysa da o andan itibaren olmuş ve 08.10.2020 günü iş akdi sonlandırılarak, yolsuzluğa dur demenin mükafatını işten atılarak almış.  

 

NOT : Hukuk yoluyla hakkını arayacağını söyleyen mağdur kardeşimiz, kendisin de kayıt ve belgelerinin bulunduğu konuyu istemesi halinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na da anlatabileceğini söylüyor.  

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
Köşe Yazıları