28 Aralık 2020 - Pazartesi

KÜÇÜKÇEKMECELİ CHP’LİLER İSYANDA

Yazar - Yılmaz Bacacı DÜŞÜNDÜKÇE
Okuma Süresi: 6 dk.
Yılmaz Bacacı  DÜŞÜNDÜKÇE

Yılmaz Bacacı DÜŞÜNDÜKÇE

yilmazbacaci@hotmail.com - 0 (532) 211-0151
Google News

Küçükçekmece’de 15 yıl süren Ak Parti iktidarı CHP ve bileşenlerinin zaferiyle sonlandırılmıştı. Okuyanlar hatırlayacaktır, paylaştığım bir yazımda Küçükçekmece’nin ilçe oluşundan bu yana görev yapan belediye başkanları ve yaptıklarını “Kemal Çebi’yi Zor Günler mi Bekliyor” başlıklı yazımla paylaşmıştım. Dip not olarak Sakin bir yapıya sahip olduğunu bildiğim Kemal Çebi, kendisine ve mensubu olduğu partisi CHP’ye zarar verebilecek oluşumlarda yer almamalı. İlk dört aylık sürede yüksek beklentiler olmaz. Ancak görev yaptığınız sürece medya mensuplarınca yakinen takip edileceğinizi de bilmenizi isterim.” demiştim. Yazımı okumayanlar ya da hatırlamak adına tekrar okumak isteyen linki tıklayıp okuyabilirler. http://www.yontemgazetesi.com/haberdetay.asp?bolum=1422&uyeid=0 

ADINDAN SÖZ ETTİRECEK PROJELER YAPILMALI

Seçim tarihinden bu yana aradan geçen 15 aylık süreye baktığımızda Küçükçekmece Belediyesi’ni 2019 seçimlerinde CHP kazanmış olmasına karşın hala Ak Partili yönetim kadrolarının hakim olduğunu görüyoruz. Belediyecilik ekip çalışması sonucu başarıyı getireceğine göre neden Çebi’nin hala kendi kadrolarını oluşturmadığı da kafalarda soru işaretleri oluşturuyor. CHP’li Küçükçekmeceliler tarafından da konu sürekli gündeme getirilip kendi aralarında tartışmalar yaratıyor. Kadro değişikliğine gidilmemesinin ana nedeninin Kemal Çebi’nin zaman aman konuşmalarında gündeme getirdiği “İkici dönem aday değilim” söylemlerinin yer aldığı da partililer tarafından konuşuluyor. Halkı memnun edecek hizmetler olmadığı sürece bu gidişle CHP’nin bir sonraki dönem de seçim kazanması zora girer. Hele ki 2019 seçimlerinde kazanmasının en büyük pay sahibi bileşenlerinin olmadığını varsayarsak seçimi kazanmak zor değil, neredeyse imkansız hal alır. Sayın Çebi, bir an önce gerekli düzenlemelerin yapılarak Küçükçekmece Belediyesi’nin adından söz ettirecek projelere imza atmanız hem mensubu olduğunuz CHP’ye hem de şahsınıza puan kazandıracaktır. Benden söylemesi.  

ÖRGÜTTEN GELEN YARDIMCILAR ATANMALI

Gelelim reklam panolarında gördüğümüz adı KÜÇÜK, kendi BÜYÜK olan Çekmece’ye. Nüfusu yaklaşık 800 bin olan Küçükçekmece, İstanbul’da en yüksek seçmen sayısına sahip ilçelerden biri iken, belediye başkanının dört tane başkan yardımcısı olması da sanırım tüm başkan yardımcılarının işinin ehli olmasından kaynaklanıyor olmalı. Burada ki çelişki ve durumun düşündürücü olması da dört başkan yardımcısından yalnızca bir tanesinin seçilmiş meclis üyelerinden diğerlerinin bürokrat olmasından kaynaklanıyor. Mevcut başkan yardımcılarından bürokrat olanların ikisi Ak Parti döneminde görev yapanlar, biri de yaş haddinden emekliliğe merdiven dayamış Beylikdüzü Belediyesinden transfer. Yalnızca Mahmut Sedat Özkan seçilmiş meclis üyesi. Hatırlatmakta yarar var. 220 bin nüfuslu CHP yönetiminde olan Bakırköy ilçesinde halen iki meclis üyesi başkan yardımcısı olarak görev yapıyor. Bunun yanın da Küçükçekmece Belediyesi’nin geçmiş dönemine baktığımızda altı başkan yardımcısı var. Bunlardan dört tanesi seçilmiş meclis üyeliğinden geliyor. Mevcut belediye yönetimde tek başkan yardımcısının örgütten gelmiş olması sanırım işlerde aksaklıklara, yapılan çalışmalarda verimin düşmesine de neden oluyor. Öyle ya ne yapsın M. Sedat Özkan, örgütten gelen istek ve taleplere mi ilgilensin, yoksa kendisine bağlı birimlerin işleriyle mi?     

BELEDİYE BÜROKRATLARI BEN DEĞİL BİZ DEMEYİ BİLMELİ

Beylikdüzü Belediyesi’nden atamayla gelen Fen İşleri Müdürü Ahmet Üstüner, Başkan Kemal Çebi’nin muhtarlarla toplantı yaptığı ve her toplantıdan da memnun ayrıldığı malum. Ancak memnuniyetinin asıl nedeninin, toplantı öncesi muhtarları gezerek yapılacak olan toplantıda şahsınıza teşekkür etmeleri telkininde bulunduğunu da duymayan kalmamış. Sosyal medyada da dolaşan şikayetlere bakıldığında durumun çok da iyi olmadığı anlaşılıyor. Ahmet Üstüner, ben odaklı değil, biz odaklı düşünmek sanırım daha doğrusu olur. Ak Parti Belediyesi iktidarı döneminde de görevde olan Ulaşım Hizmetleri Müdürü Vasfi Keskin’in argo konuşmaları çevresini ve çalışanları oldukça rahatsız etmiş olmalı ki hakkında oldukça şikayet var. İki farklı birimden örnek verdiğim türden rahatsızlıklar oldukça fazla, bir sonra ki yazımda Belediye Başkan Yardımcıları ve birim müdürlerini de detaylarıyla araştırıp gündeme getirmeye çalışacağım.

 

Unutmadan söyleyeyim, şu başkanlık katının kapılarını da açın artık. Kapının kapalı olmasına tepkiler her geçen gün artıyor. Bir gün kalabalık bir grup kapıya dayanırsa hiç şaşırmam.

 

DİP NOT: Benim yazdıklarıma kızacak olan A Partili, B Partili, ya da X partili Küçükçekmeceliler, yetkililer yazdıklarımı söyleyenlere kulak kesip söylediklerini dikkate almış olsalar, bende yapılan yanlışları duymaz, araştırmaz, gündeme getirmezdim. Eh, artık kol kırılıp yen içinde kalmıyor. Kırılan kolun acısı tüm partilileri etkiliyor.   

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
Köşe Yazıları