18 Temmuz 2021 - Pazar

15 TEMMUZ'UN ARDINDAN...

Yazar - Reşit Sermet Elçi ANLAYANA
Okuma Süresi: 4 dk.
Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

sermetelci@yahoo.com - 0532 593 38 44
Google News

Örgütlenmesinin önünün açılması 12 Mart 1971 Muhtırası sonrasına dayanan, 12 Eylül 1980 faşist darbesi sonrası "ılımlı islam", "Türk-İslam sentezi" adı altında özellikle desteklenen, müritleri askeri okullara yerleştiren, 12 Eylül 1980 faşist darbesi sonrası iktidara gelen siyasi partilerin çoğunluğu tarafından da destek gören, örgütlenmesine göz yumulan, 2002 yılında AKP'nin iktidara gelmesiyle devletin tüm kurumlarında örgütlenme olanağı bulan... 
İktidarla çıkarları ters düşmeye başlayınca da iktidara karşı harekete geçen Fettullah Gülen Cemaati (FETÖ), 15 Temmuz 2016'da darbe girişiminde bulundu.
TSK içinde 16 Temmuz 2016 saat 04.00 olarak planlandığı söylenen darbe girişimi, bazı darbecilerin "cayması", bilgi sızdırması ve 1.Ordu Komutanının ilgilileri bilgilendirmesi üzerine 15 Temmuz saat 18.00 sularında "ifşa" oldu.
Bu nedenle de darbeciler darbe saatini erkene alıp, girişimi 15 Temmuz 2016 saat 22.00 sularında başlatmak zorunda kaldı.
İktidar her ne kadar darbe girişiminin sivil direniş ile önlendiğini iddia etse de, darbe girişiminin başarıya ulaşamamasının temel nedeni gene Türk Silahlı Kuvvetleridir.
Neden derseniz, İstanbul'da bulunan 1.Ordu Komutanlığının desteği olmadan Türkiye'de hiçbir darbenin başarıya ulaşamayacağını herkes bilir.
1.Ordu darbeyi desteklemeyince  diğer illerdeki birçok birlik de -darbenin başarısız olacağını anlayıp- darbe girişimine katılmadı.
Peki darbe girişiminde bulunanlar da bu gerçeği bilmelerine rağmen neden girişimde bulundular?
Çünkü darbeciler için "ok yaydan çıkmıştı". Girişimde bulunmasalar da, "darbe planlamaktan" yargılanacaklarını biliyorlardı.
Bu nedenle de "kamikaze" misali şanslarını denemek istediler. 
Sonuçlarını da hep birlikte yaşadık.
Evet bu kısa bilgilendirmeden sonra 5 yıldır hala cevaplarını -net olarak- bilmediğimiz bazı soruları da biz tekrar soralım...
* Saat 18.00 ile saat 22.00 arasında darbenin engellenmesi için iktidar tarafından neler yapıldı?
* Darbe girişimi sonrası FETÖ ve destekçileri tüm kurumlardan temizlenmeye çalışılırken,  siyaset içindeki örgütlenmesi -geçen 5 yıla rağmen- neden ortaya çıkarılmadı?
* Emir komuta ile hareket eden, nereye niçin götürüldüklerini dahi bilmeyen Harp Okulu öğrencileri, Askeri Lise öğrencileri, erler yargılanıp hayatları karartılırken,  FETÖ elebaşına övgüler yağdıranlar, el etek öpenler, "Kozmik Oda" bilgilerini edinmelerini sağlayanlar neden yargılanmadı?
* Genel Kurmay Başkanı özel kalemini ve yaverini neden FETÖ'cülerin en yoğun olduğu 94 mezunlarından seçmişti? 
* Cumhurbaşkanı yaverinin  FETÖ'cü olduğunu kimse bilmiyor muydu?
* Sivillerin etkisiz hale getirdikleri askerlerden ele geçirdikleri silahlara ne oldu?
* Darbe gecesi sivillere dağıtıldığı "iddia edilen" silahlar geri toplandı mı?
* Bazı darbecilerin yurtdışına çıkmasına kimler neden göz yumdu?
* Ana Muhalefet Partisi Liderlerinin Atatürk Havalimanından çıkışına kimler neden müsaade etti?
* Gece boyunca kendisinden neden "çıt" çıtmadı?
Dilerim bir gün bu ve buna benzer soruların da yanıtlarını öğreniriz.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
Köşe Yazıları