28 Temmuz 2021 - Çarşamba

İTİRAF...

Yazar - Reşit Sermet Elçi ANLAYANA
Okuma Süresi: 2 dk.
Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

sermetelci@yahoo.com - 0532 593 38 44
Google News

İktidarın bazı yetkili isimlerinin "Avrupalıların bizi kıskandığını hatta kıskançlıktan çatlayacaklarını" söylemesine rağmen -onlar da dahil- ülke ekonomisinin çok kötü durumda olduğunu ülkede bilmeyen yoktu.
Biliyorduk da, ülke ekonomisinin Suriyeliler ve Afganlar sayesinde çökmediğini, "ayakta durabildiğini" bilmiyorduk.
Sonunda onu da öğrenmiş olduk. Hem de "yetkili" ağızlardan öğrendik.
Evet... 
CB-AKPGB'nin danışmanı Yasin Aktay, CHPGB'nin "iktidara geldiğimizde Suriyelileri geri göndereceğiz" açıklamasına yanıt olarak "... Bu pratik olarak mümkün değil... Çok önemli bazı yerlerden Suriyelileri bir çekin, Suriyeliler bir gitsin ülke ekonomisi çöker" dedi.
AKP'li Özhaseki de, "Suriyeli ve Afgan sığınmacılar bazı şehirlerde sanayiyi ayakta tutuyor" dedi.
İnanılacak gibi değil ama bunları gerçekten dediler.
Yani başka bir deyişle "ekonomimiz Suriyeliler ve Afganlar sayesinde ayakta durabiliyor" demiş oldular.
Hatta bu tespit ve açıklamaları;
"İyi ki Suriye'de ve Afganistan'da iç savaş çıktı. Çoluk çocuk, kadın, erkek, genç yaşlı demeden onbinlerce insan öldü. Milyonlarca insan yerinden yurdundan oldu. Bu arada ülkelerini terk edenler iyi ki Türkiye'ye sığındı. Onlar sayesinde ekonomimiz ayakta durabildi. Yoksa çökmüştü" diye de okuyabilirsiniz.
Yaaa bunlar nasıl tespitlerdir? 
Bunlar nasıl açıklamalardır?
Eğer AKP'nin 20 yıla yaklaşan iktidarı sonucunda, CB-AKPGB'nin bir danışmanı "bu ülkenin ekonomisinin Suriyeliler sayesinde ayakta durduğunu" İTİRAF EDİYORSA...
Bir başka AKP'li de, "bazı illerde sanayinin Suriyeli ve Afgan sığınmacılar sayesinde ayakta kalabildiğini" İTİRAF EDİYORSA...
Bu ülkede yaşayan ve ülkesini seven herkesin -dünya görüşü, inancı, dini, mezhebi, etnik kökeni, cinsiyeti, cinsel tercihi ne olursa olsun- "ülkeyi batırdınız, yeter artık, çekin gidin" demesi lazım.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
Köşe Yazıları