14 Aralık 2021 - Salı

ÇARESİZLİĞİN GÖSTERGESİ...

Yazar - Reşit Sermet Elçi ANLAYANA
Okuma Süresi: 2 dk.
Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

sermetelci@yahoo.com - 0532 593 38 44
Google News


"İktidarın Başı" CB-AKPGB, geçen gün yaptığı bir konuşmada;
Bakara Suresinin 155'inci ayetini okuyarak, "Rabbimiz Kuran’ı Kerim’de 'muhakkak ki sizi biraz korku ve açlıkla... mallardan, canlardan ve ürünlerden biraz eksiltmekle deneriz. Sabredenleri müjdele' bu şekilde buyurmaktadır" dedi.
Peki "İktidarın Başı"nın bu konuşmasını nasıl yorumlamak gerekir?
20 yılı aşkın bir süredir "İktidarın Başı" olan bir kişi, yaşanan açlığı, yoksulluğu "kurandan bir sure"ye dayandırıyorsa... 
Öncelikle bu davranış, açlığın ve yoksulluğun, -iktidar tarafından dahi- inkar edilemeyecek seviyeye geldiğinin bir göstergesidir. 
20 yılı aşkın bir süredir ülkeyi yöneten akp iktidarının, kendi başarısızlığına "bahane" aramasının somut bir örneğidir.
Hani Temmuz ayı itibarıyla şahlanıyorduk? Yabancı ülkeler kıskançlıklarından çatlayacaktı, patlayacaktı?
Eee gerçekleri istediğiniz kadar saklamaya çalışın, istediğiniz kadar zaman kazanmaya çalışın... Gerçekler gün gelir saklanamayacak hale gelirler. 
Saklamaya çalışanlar da, sığınacak "sure" ararlar.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
Köşe Yazıları