02 Şubat 2021 - Salı

CHP'DE CEVAPLANMASI GEREKEN SORULAR...

Yazar - Reşit Sermet Elçi ANLAYANA
Okuma Süresi: 4 dk.
Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

sermetelci@yahoo.com - 0532 593 38 44
Google News

CHP'den ayrılmalar sürüyor.
CHP'nin yaşananları anlaması ve çözüm üretmesi için öncelikle bazı soruların "doğru" cevaplarını bulması ve gereğini yapması gerekiyor.
Örneğin;
Deniz Baykal kendisine düzenlenen kaset kumpasından sonra istifa edince, -beğenelim ya da beğenmiyelim- neden partinin en güçlü isimlerinden biri olan ve teşkilatı en iyi tanıyan Genel Sekreter Önder Sav veya partinin bilinen isimleri olan Hikmet Çetin, Murat Karayalçın vb. isimler Genel Başkan adayı gösterilmedi de, İsmini bir yıl önce yapılan İstanbul Belediye Başkanlığı seçiminde duyduğumuz ve seçimi kaybetmiş olan Kemal Kılıçdaroğlu gösterildi?
Sadece iki dönem milletvekilliği yapmış, İstanbul Yerel Yönetim seçimini kaybetmiş, partinin yönetim kademeleriyle ilgili deneyimi olmayan Kılıçdaroğlu nasıl genel başkan oldu?
Kılıçdaroğlu girdiği sekiz seçimi de kaybetmesine, iktidar partisi oy kaybederken bile oylarını arttıramamasına rağmen neden istifa etmedi? İstifası istenmedi?
-Beğenelim ya da beğenmeyelim- Emine Ülker Tarhan, Öztürk Yılmaz, partinin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce neden yeni parti kurma ihtiyacı hissettiler?
Yeni parti kuracağını bizzat açıklayan ve kuruluş çalışmalarını başlatan Muharrem İnce -ilkeli davranılıp- neden disiplin kuruluna sevk edilemedi? 
Baykal döneminde CHP'den ihraç edilmesine rağmen, Kılıçdaroğlu ekibinin 'ayağına kadar gidip' tekrar partiye davet ettiği, İstanbul Belediye Başkanlığına aday gösterilen Mustafa Sarıgül partiden neden istifa etti?
Partiden istifaların temel nedeni ne?
Partide neden ciddi sayıda küskün üye var?
İktidarın İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile bu denli uğraşmasının, kendisini pasifize etmeye çalışmasının nedeni sadece siyasi duruşu ve söylemleri mi?
Kılıçdaroğlu görevlendirmelerinde liyakata ne kadar önem veriyor?
Özellikle "bazı" ilçe yerel yönetimlerinde yaşanan, kılıfına uydurulmuş yolsuzluklar, liyakatsizlikler, mahkeme kararı ile kesinleşmiş rezillikler bizzat Genel Başkan'a iletilmesine rağmen neden gereği yapılmıyor?
Kılıçdaroğlu neden "anayasaya aykırı ama evet diyeceğiz" diyerek, anayasaya aykırı bir önergeye "evet" dedi?
"Türkiye'de muhalefete ve basına baskı vardır" önergesine neden "hayır" dedi?
CHP gerçekten iktidar olmak istiyor mu?
Yoksa muhalefetteki yerinden memnun mu?
CHP'de sadece şahsi geleceği için siyaset yapan kişiler yönetim kademelerinde neden görevlendiriliyor?
Evet ben sorulması ve cevaplanması gereken soruların bir kısmını yazdım. Bunları ve sorulacak diğer soruların 'doğru' cevaplarını -CHP'nin toparlanması, iktidar alternatifi olabilmesi için- tüm CHP'lilerin bulması ve korkusuzca dile getirmesi gerekiyor. Aksi taktirde CHP gün geçtikçe erimeye devam edecektir.
Bir de -doğru- cevabının bulunması gereken bir soru daha var. 
Neden ismi CHP ile bütünleşmiş olan, Genel Başkan Bülent Ecevit -1980 faşist askeri darbenin koyduğu 'siyasi yasaklılığı' kalktıktan sonra CHP'ye katılmadı da, sıfırdan bir parti kurup onu iktidara taşıdı?
Tekrar görüşene dek sevgiyle kalın...

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
Köşe Yazıları